דיווחים דיווחים.....

ס ו ז א ן

New member
דיווחים דיווחים......./images/Emo150.gif

שלום לכולם אני בתקופת מבחני סוף סמסטר ובגלל זה לא הייתי פה המון אז ככה.. חמישי עבר לו בסדר ויום שישי כנ"ל יום שבת עם המון פירות וירקות ושוב טופו בירקות וגם אגוזים ע"מ לאזן יום ראשון היתה קצת התפרקות שתי חתיכות של עוגת לא יודעת בדיוק מה זה היה (אמא שלי הכינה) אבל עוגה בריאה מקמח מלא וסוכר חום והכל אורגני אז אני לא יודעת כמה זה חטא. מה שמרגיז אותי זה שלא הצלחתי ללכת להתעמל כל ה 4 ימים האלה וזה ממש עושה לי רע. למרות שני במבחנים ופשוט אין מצב להגיע לשם וגם לא ללכת לשום הליכה היום אבל קמתי בבוקר ואמרתי די מספיק לחרוש והלכתי לפילאטיס הקבוע שלי ולשיעור ספינינג מחר אני יעשה את אותו הדבר. אני לא נשקלת ולכן אין לי מושג לגבי המשקל ומצד שני אני גם לא רואה תוצאות וזה קצת מעציב. אבל... הייתי היום בסופר וקניתי גלידה דיאט ללא סוכר של שטראוס שוקו וניל פשוט מעולה ומומלץ. בקיצור לא נעים לי להגיד אבל אני חייבת חיזוקים!!!!!!! זהו חזרה לשולחן העבודה יום טוב.

אביטל +

New member
סוזאן

נשמע שאת מסתדרת נהדר. חשוב לא להוריד את הפעילות הגופנית. זה טוב בייחוד כשלומדים, זה הפסקה נהדרת לגוף ולנפש. וכשלומדים חייבים הפסקה כזאת. שיהיה לך בהצלחה בבחינות
נ"ב אפשר את המתכון לעוגה מקמח מלא ?

ס ו ז א ן

New member
אביטל

איך בדיוק נשמע שאני מסתדרת אנחנו בשיא הקיץ ואני מסתובבת חופשי עם 7 קילוגרמים מיותרים שפשוט משגעים אותי ולא פעילות גופנית אני לא מפסיקה אבל מתי נראה כבר תוצאות?????? ולגבי העוגה אני שאל את אמא שלי אז זה בטח יהיה במהלך השבוע.

אביטל +

New member
סוזאן

אני כבר שנים מסתובבת עם הרבה יותר ואני עוד לא מתה. אמנם כל אדם הוא שונה, אבל אם זה לא הרג אותך עד עכשיו אז כנראה שזה לא יקרה בעתיד. וכל עוד את צועדת אט אט אל מטרתך, את יכולה להיות בטוחה שתגיעי לשם. דבר שני, כדאי לך לקרוא את המאמר שקישרתי היום בפורום. הוא מדבר בדיוק על הנושא הזה. בהצלחה

הי סוזאן ../images/Emo20.gif

אל תתייאשי מכמה ימים שבהם גובר הלחץ ואת צריכה להשקיע יותר בלימודים או איזה שהוא פרוייקט. זה לא מצב קבוע אז אל תוסיפי ללחץ הזה עוד מעבר. את כעת בעלייה קטנה ואחריה תבוא מטבע הדברים הירידה וחזרה לקו הרגיל. וסוזאן, בלי קשר לצורך לחרוש עכשו ששיבש לך קצת את סדר היום, אני לא מצליחה להבין האם התזונה שלך היא אקראית. שם ירקות ואח"כ טופו, ולמחרת אכלת מהעוגה שהיתה אומנם מזינה אבל מה עוד היה ויש בתפריט שלך בכלל. אם את רוצה לרדת או לשמור, לא משנה. תאכלי נכון, שיהיו מספיק חלבונים, פחמימות ועוד. (אני לא תזונאית אז אינני נותנת יעוץ ולוקחת אחריות על הנושא העדין והחשוב הזה). אבל, כן. אם תאכלי ארוחות מסודרות ומגוונות כמו שצריך ואפילו תוסיפי צ´ופר ביום תהיי על הסוס. אל תדאגי. את צריכה להיות מוטרדת כשאת לא פועלת נכון סוזאן. כי כשהגוף לא מתוחזק כיאות וחסרים לו ערכים ויסודות תזונתיים התגמול יהיה בהתאם. זה ישפיע עלייך פיזית, בדרך של חולשות עייפות וחוסר ריכוז, בקיצור לא תהיי במיטבך! חבל!! (בלשון המעטה). שלא לדבר על כך שהגוף ייאבק בך בחזרה בכל הכלים שיש ברשותו. ואז.. תאבדי את כל הבכורה! אז אם את רוצה להצליח הפעם ובגדול!! אל תחזרי שוב ובדיוק על אותם צעדים שלא הביאו אותך לשום מקום אז, ואולי אחורה יותר אפילו. הדרך הכי פשוטה = הכי ישרה = היא הכי מוצלחת!! אחרי כל התהומות שעברנו -זאת המסקנה
אז חיפוש אחר דרכים פתלתלות, "חכמות", יותר ועוקפות - אאוט! לא צריך עוד להתאכזב או ליפול ברוחנו שוב פעם בגלל התפתות בירידה מהדרך הישרה. אז....מה עושים כדי להתחזק סוזאן יקרה, חיזוקים מאיתנו
את לרגע לא תרגישי ותהיי לבד אני מבטיחה לך סוזאן! אנחנו כאן גם בשבילך.. (חיבוק) ו...חיזוקים שאת עושה למען עצמך. תכנני תפריט מאוזן ומגוון, שגם יהיה חביב עלייך. אם לא עשית ספורט כמה ימים. לא נורא !! זה כל כך לא משמעותי במבט כולל על הפעילות שלך, שהרי המגמה שלך בעצם להיות "אשת ספורט".
תעברי את הכמה ימים הלא שיגרתיים האלה, והופ ... ותזכרי שמה שחשוב, שלא תהיי בלי בסיס ביד = תוכנית! בלעדיה הימים יעברו ללא חתירה ומימוש המטרה. סוזאן, אם את צריכה לקחת דוגמא אישית לכל הדברים שכתבתי, קחי ממני! גם בענין הגישה לירידה במשקל וגם בשמירה כבר 3 ופלוס שנים. ובלי קושי מיוחד! עם שתי ידיי על הלב. עדות חיה לשמחה הזאת!! הנה כל המתנות בידיך - רק "תנצלי" אותן סוזאן!! והחיוכים יהיו ללא הפסקה!!
איתך לאורך כל הדרך, דליה.

ס ו ז א ן

New member
דליה

למעשה סדר היום שלי מאד מורכב ומסובך אני לומדת בימים ועובדת בלילות כך שיש לי הרבה ימים בשבוע שהם "לא יו ולא לילה" ולכן קצת קשה לי להגדיר את שמות הארוחות. מה שכן אני אוכלת ומנשנשת בריא ז"א פירות ירקותת פריכיות אורז, פולי סויה ועוד. במקום שאני עובדת בו יש כל מיני פיתויים שהיתה תקופה שלא התאפקתי ונישנשתי מתוקים והם פשוט נשארו עלי. זה כבר חודש ימים שאני לא נוגעת שם בכלום אבל היתה לי כזאת נפילת מורל כשהעליתי במשקל שפשוט אכלתי עוד (לא שם בבית) ונכנסתי למערבולת שכזאת. נכון להיום מה שאהי אוכלת במשך היום ושוב אני לא יכולה להגדיר ארוחות אבל... 2 יוגורטים דלי קלוריות ירקות ירוקים וגזר טופו עם ירקות (תירס תרד קישואים) גלידה דיאט 1-2 4 תפוחי עץ ירוקים לפעמים גם אורז ושוב אגוזי קליפורניה, ברזיל, פולי סויה ושזיפים מיובשים אני חושבת שזה די בריא ומזין נוסף על זה אני מתאמנת בין 3-4 פעמים בשבוע (ספיניג, פילאטיס, עיצוב, ריצה/הליכה וספיניג) זה נראה לי תפריט די בריא אז מתי הגוף יתחיל להראות סימנים????

אלי ו.

New member
נסי לא ליפול במלכודת האוכל ה"בריא"

אבא שלי אוהב טחינה שמן זית ופיצוחים ואוכל אותם בכמויות אדירות. מאכלים לכאורה "בריאים" אבל אדם שנמצא שמנסה לרדת במשקל צריך להבין קצת יותר מאקסיומות כמו "זה בריא, אז מותר לאכול". אגוזים למשל, אפשר לאכול ברוב הדיאטות אבל מאוד במידה (600-700 קלוריות ל 100 גרם, רובם משומן) גם פירות יבשים די עתירי קלוריות. יש פולי סויה שגם הם עתירי קלוריות. צריך לבדוק את הערכים התזונתיים של כל מוצר ולאכול כל דבר במידה. ככה זה, כשעושים דיאטה לבד צריך ללמוד קצת תזונה. את יכולה לבדוק ערכים תזונתיים באתר דיאטנט בעברית (קישור מצורף)

ס ו ז א ן

New member
אלי

האגוזים שאני אוכלת הם תוסף מזון לזה שאני לא אוכלת כמעט בשר-עוף B-12 ו- B-6 אני ממש לא מחסלת קילוגרמים של פיצוחים זאת לא הנקודה.

אלי ו.

New member
סוזאן אגוזים הם לא תחליף לבשר ועוף

בשר ועוף (ומוצרים מן החי) הם מקור טוב לחלבונים. באגוזים אין כמעט חלבונים (לא איכותיים בכל אופן). יש קצת B6 (שהוא לא ויטמין "בעיתי" כ"כ) אבל אין בכלל B-12. (B-12 נמצא רק במוצרים מן החי, לכן טבעונים צריכים לקחת תוסף) אם את אוכלת מוצרי חלב וביצים את "מסודרת". לעומת זאת יש מעל 60 אחוז שומן באגוזים! כמובן שאם את נהנית לאכול אגוזים (במידה) אפשר להכניס אותם בתור צ´ופר לדיאטה. דרך אגב, תחליף מצוין לחלבונים מן החי זה סויה, או שילובי קטניות ודגנים.

למעלה