דיווחים מהקלובו.

מיכי 10

Member
דיווחים מהקלובו.

כידוע לכם, לא היה מפגש מועדון הערב, כי מחר יש מפגש ארצי חצי שנתי.
אבל כן התקיים בְּמועֲדו השיעור הארבעה-עשר למתחילים (מתחילות), והיינו מורֶה ושלוש תלמידות.
הפעם תרגם עבורנו ג'אן פיירו שלושה lecionetoj, שיעורים קטנים מאתר duolingo ללימוד שפות. לטובת המתעניינים, הנה כתובתו של האתר:
https://www.duolingo.com/
הוא חינמי, אבל צריך להרשם כדי להשתמש בו.
ניסיתי כרגע להיכנס לאספרנטו, אלא שהוא פתח עבורי שיעור באיטלקית, שגם על זה אשמח מאד, אבל לא כרגע. ביקשתי אספרנטו, ולא ברור לי איך אוכל לקבל אותה. אבל לא חשוב עכשיו. העיקר שיש לי גם במחשב וגם בפלאפון האפשרות להיכנס לאתר.

מילאנו את התרגילים, שבחלקם יש לתרגם מעברית לאספרנטו, ובחלקם - להיפך. זה היה נחמד, גם למלא וגם לבדוק אחת לשנייה. כך שלא הרגשנו שהזמן עבר, וכבר נגמר השיעור, והיום קיבלנו הרבה שיעורי בית...
בין שאר המטלות, נצטרך להעריך את ההישגים של עצמנו במהלך הקורס, בנושאי דיבור, הבנה וכתיבה, ולציין אותם בדף מיוחד.
נשארו לנו עוד שני שיעורים עד סוף הקורס.

בירושלים היו אמש חמישה תלמידים (מתוך שישה)!
חלק מהתלמידים מירושלים ומתל אביב אמורים להגיע מחר ל-LK. נשתדל כמובן לקבל אותם יפה.

מיכי 10

Member
כתבתי לעיל "דיווחים", ברבים, כי יש לי עוד דיווחון טכני:

החלטתי לנצל את הימצאותי הערב בביכורי העתים, כדי לבדוק לפני השיעור כמה דברים לקראת מחר. גם ג'אן פיירו הצטרף אלי.
אז קודם כל, חדר פעילות 2 הוא חדר גדול. אני חושבת שהוא כפול בגודלו מחדר הכיתה שלנו.
שנית, עמדו בו כבר ערימות ערימות של כסאות הפלסטיק השחורים, כפי שהבטיח לי יוסי בטלפון.
שלישית, הפסנתר עושה רושם טוב. ניסינו אותו שנינו, ג'אן פיירו מתמצא יותר ממני, והתרשמנו שהוא מכוון.
מה שכן, שמתי לב שמי שינגן עליו, יֵשֵב עם הגב אל הקהל... אך כיוון שהם לא רוצים להזיז פסנתרים, אני לא יודעת אם יש מצב לשנות את זה.

בדקתי אם בקבוקי המים המינרליים שיואלה הביאה נמצאים במקום, וראיתי לשמחתי שכן!
מי שיגיע ראשון, כדאי שיכניס אותם לקירור מיד, בתקווה שיהיה מקום פנוי במקרר.
החדר עומד לרשותנו החל מהשעה 17:00 להתארגנות. {וחברי האסטררו מתכוונים לנצל חלק מהזמן הזה ,כדי לשים חוברות של תרגום הסיפור "אספרנטו" של עמוס עוז במעטפות ,ולהדביק מדבקות עם כתובות, כך שעמרי ישלח אותן בדואר במרוכז}.

בקיצור, נצטרך מתנדבים לעזרה בסידור הכסאות, קירור המים, קישוט החדר, סידור הכיבוד הקל, מכירת ספרים, קלטות/דיסקים וכד', ואולי גם בהכנת המעטפות הנ"ל.

Ĝis morgaŭ.

kabeemulo

New member
לצערי לא אוכל להגיע.

מאחל ערב פורה, מעניין ומהנה – לכל הנוכחים, ולכל מי שיקרא בדיעבד את הדיווחים

למעלה