תיאוריות שאין להן בסיס?
ד"ר קלינר,
כל הסעיפים אותן פירטתי מבוססים על דיווחים מהשטח של עשרות נפגעי חיסונים המגיעים אלינו ישירות ומספרים לנו את אותו הסיפור - זה המשתקף היטב בתגובה שלי, על מאמרים מקצועיים ועל דבריהם של פקידי משרד הבריאות. אם יעניין אותך לקרוא איך זה נשמע מהחוויה של ההורה, יש לך כאן
דוגמאות מעטות. עדויות אלו - אינן תיאוריות שאין להן בסיס - הן התוצאה של המדיניות שלכם.
התייחסת בסעיף 1 לתופעות הלוואי ה"מקובלות", אך לא לתופעות הלוואי החמורות.
אם אתה רוצה תזכורת למדיניות של משרד הבריאות למנוע מהציבור לדעת על תופעות לוואי אפשריות ועל קיומה של קרן הפיצויים - עיין בפרוטוקול 289 מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, 2001, שם ביקש יו"ר הישיבה, חה"כ דוד טל, לפרסם בעיתונות הודעה המיידעת את הציבור על האפשרות לפגיעה מהחיסונים ועל קיום הקרן לפיצוי נפגעי חיסון. מספר ציטוטים נבחרים לנוחיותך:
"כל המחקרים בעולם מראים שכל תופעות הלוואי עליהן מדובר, הן לא קשורות לנושא של החיסון הזה אלא הן קשורות לדברים אחרים. אני רוצה להסתכל לך בלובן העיניים ואני אומר לך עוד פעם שלפי כל המחקרים שנעשים בעולם על שניים וחצי מיליארד ילדים, הנושא הזה הוא לא הסיבוכים של החיסון הזה [החיסון המשולש, DTP] ... הסיבוכים הקשים עליהם מדברים כאן, הם לא סיבוכים של החיסון הזה. את הדברים האלה אני אומר בוודאות ... הדיונים האלה מבריחים את האנשים מהתחנות שלנו". דר' אלכס לבנטל, ראש שירותי בריאות הציבור, משרד הבריאות.
"יש סתירה מסויימת בין מקסימום המידע לבין הרצון לחסן". דר' פאול סלייטר, מנהל המחלקה לאפידמיולוגיה, משרד הבריאות.
"יש הבדל גדול בין מסירת מידע - והרופאים מאוד בעד מסירת מידע להורים ואם במקרים מסוימים בחיסון יש סכנה לילד, הרופא או האחות צריכים לטפל בזה – לבין יצירת היסטריה בציבור כשהיא נגרמת על-ידי התקשורת וההודעות בעיתונות". עו"ד מלכה בורו, ההסתדרות הרפואית בישראל.
ד"ר קלינר, לפי ד"ר לבנטל, מחקרים על "שניים וחצי מיליארד ילדים" (אשמח מאד לראות את המחקרים הדמיוניים הללו!) חיסון השעלת שהוחלף לאור מעקב אחר תופעות לוואי (לפי דברייך) - כלל לא הוחלף בשל תופעות לוואי! הוא לא אחראי לתופעות הלוואי הללו. ואת הדברים האלו הוא אומר "בוודאות".
עו"ד אילנה זינגל מצביעה על
המצב המשפטי העגום בישראל שלא מאפשר לנפגעי חיסונים לממש את זכותם המשפטית לפיצוי בדרך סבירה (שוב, על חיסון השעלת הישן, ש "בוודאות", לפי משרד הבריאות, לא אחראי לפגיעות הללו. אבל אתה טוען שהיו דיווחים על תופעות לוואי קשות לחיסון השעלת הישן - הצג לנו דוחות על כך - כמה נפגעו, כמה פוצו, בכל שנה. היכן השקיפות של משרדך?).
כב' השופטת (בדימ') דר' בלהה כהנא, מי ששימשה בתפקיד יו"ר ועדת המומחים על פי חוק ביטוח נפגעי חיסון, מנתחת את
הסיבות לחוסר היכולת של נפגעי חיסונים לקבל סעד משפטי בישראל מכח חוק ביטוח נפגעי חיסון.
אז האם מדובר בתיאוריות שאין להן בסיס, ד"ר קלינר, או במדיניות מכוונת שאת תוצאותיה אנו שומעים מציבור ההורים וקוראים בדו"חות ומאמרים של אנשי המקצוע המעורבים? אנא, אל תזלזל באינטליגנציה של הציבור, ד"ר קלינר.