דיווחים על נפגעים מהחיסון?

דיווחים על נפגעים מהחיסון?

ד"ר קלינר,

מגיעים אלינו דיווחים בלתי רשמיים על לפחות 5 מאושפזים באיכילוב כתוצאה מהחיסון המוחלש, ומאושפזים נוספים בהלל יפה.
אנא דווח לנו על כל האירועים האלו - מה אופי הפגיעה וכמה נפגעו?

תודה!

zlp

New member
אתה רוצה שידווח לך על דיווחים בלתי רשמיים? :-

כבר ראינו את האמינות של דיווחי ה"נפגעים"- קשה לי להאמין שהפעם מדובר במשהו שונה מ"קרה בסמוך ולכן בגלל".

תגובה

שלום רב
מטבע הדברים אני לא יכול להתייחס לדיווח לא רשמי, אשר כשמו, כן הוא. עד כה דווחו למשרד הבריאות מספר קטן של תופעות לוואי קלות וחולפות.
אם אתה מכיר מקרים שיתכן והן תופעות לוואי, אנא אעבר את המסר שמאוד חשוב לדווח עליהם למשרד הבריאות על מנת שתתבצע בדיקה ויקבע האם יש קשר לחיסון.

מקור הדיווח

ד"ר קלינר,

מקור הדיווח הינו רופא באיכילוב, שסיפר על כך למישהו שהוא מכיר וזה סיפר לנו. אם שרשרת הדיווח נקטעה ומקרים אלו לא הגיעו אליכם - אין ביכולתי לעזור.

תגובה

שלום רב
אתה מבין שדיווח ממקור שלישוני הוא בעייתי? אתה מדווח לי על מישהו ששמע משהו מרופא. שרשרת הדיווח לא נקטעה, היא לא קיימת כי לא כך מדווחים. אמור לחבר שלך, שיגיד לרופא שידווח כפי שמחובתו לעשות למשרד הבריאות על תופעות הלוואי אם הן אכן באמת קיימות.

הדיווח לא באמת קיים - ואתם האחראיים

הנה עוד דיווח שהגיע אלינו (לעמותה):

"הייתי אתמול אצל חברה וגם אמא שלה היתה שם ואמא שלה סיפרה על חברה שהבת שלה חוסנה במוחלש ותוך כמה שעות פיתחה חום מאד גבוה ואי יכולת להזיז את היד. זה חלף כעבור יממה."

ד"ר קלינר. במבחן התוצאה, משרד הבריאות לא יודע על תופעות הלוואי כי הם לא מגיעים אליו, וזאת מכמה סיבות:

1. ההורים לא יודעים מה תופעות הלוואי האפשרויות (מעבר לחום ואדמומיות מקומית) ולכן לא יודעים לקשר אותם כאשר מופיעות לחיסון. כשל זה נובע מהרצון שלכם למנוע מהציבור לדעת מה תופעות הלוואי האפשריות (גם הנדירות).

2. קו הדיווח הראשוני - הרופאים והאחיות - שולל על הסף כל קשר לחיסון בכמעט 100% מהתלונות של ההורים. כאן נעצרים מרבית הדיווחים שכן עוברים את ההורים. כשל זה נובע מכמה גורמים, בהם הכשרה לקויה של הצוותים (תדריך החיסונים, למשל, כלל לא מציג תופעות לוואי חמורות אפשריות), קיבעון מחשבתי/התנהלותי של הצוות והתניה כללית של המערכת ש "חיסונים לא גורמים לכאלו דברים".

3. התנגדות גם מצד המומחים (כמו הנוירולוגיים) לפסוק קשר. לפעמים נדרש להורה עקשן במיוחד להיפגש עם כמה מומחים עד שזה מאשר קשר אפשרי לחיסון, וגם אז, במרבית המקרים - לא רושם זאת בשום מסמך.

התוצאה, כמובן, שמבחינתכם - אין תופעות לוואי, החיסון בטוח לשימוש. כך כמובן גם לגבי התקופה שבה ניתנו שני החיסונים בישראל אליה אתה מנה בתור רפרנס לבטיחות החיסון - אתם לא יודעים על תופעות הלוואי והם לא רשומות באף מקום. אין זה אומר שהן לא היו.

ד"ר קלינר, אתם אחראיים לכל השרשרת, לכל התחנות הנ"ל, והכשל הוא שלכם - לא של רופא פלוני באיכילוב. זו אחריות שלכם שהרופא הזה ירצה(!) לדווח לכם.

תגובה

שלום רב
1. לא מסכים איתך. יש פירוט של תופעות הלוואי במספר מקומות כולל בעלון אישי למתחסן וכמובן כתשובה לשאלה המופנית לאחות המחסנת.
2. לא מסכים איתך. ישנה הנחיה ברורה שחודדה מספר פעמים שיש להעביר כל דיווח על ת"ל ללא סינון ברמת השטח. ככל שאתה מכיר דיווח נקודתי שנעצר שם, אנא עדכן אותי ואדאג לחדד שוב את ההנחיות.
3. לכל מומחה בתחומו יש את זכותו (וחובתו) להביע את דעתו. משרד הבריאות לא קובע לאף רופא מה להחליט לשום כיוון. אין לחץ של משרד הבריאות על נוירולוגים לשלול קשרים בין חיסון זה או אחר ותופעת לוואי.

התוצאה - מערך מעקב תופעות לוואי מקיף ואמין. הראיה שהיו מקרים של דיווחי תופעות לוואי שגרמו בעבר לשינויים בחיסונים - כמו שינויים בחיסון לשעלת ושל הרוטה. אני מזכיר, תופעות לוואי נמצאות במעקב עולמי ולא רק בישראל כך שיש מידע רב בנושא.

מר סגמון - אתה בונה תיאוריות שאין להם בסיס.

תיאוריות שאין להן בסיס?

ד"ר קלינר,

כל הסעיפים אותן פירטתי מבוססים על דיווחים מהשטח של עשרות נפגעי חיסונים המגיעים אלינו ישירות ומספרים לנו את אותו הסיפור - זה המשתקף היטב בתגובה שלי, על מאמרים מקצועיים ועל דבריהם של פקידי משרד הבריאות. אם יעניין אותך לקרוא איך זה נשמע מהחוויה של ההורה, יש לך כאן דוגמאות מעטות. עדויות אלו - אינן תיאוריות שאין להן בסיס - הן התוצאה של המדיניות שלכם.

התייחסת בסעיף 1 לתופעות הלוואי ה"מקובלות", אך לא לתופעות הלוואי החמורות.

אם אתה רוצה תזכורת למדיניות של משרד הבריאות למנוע מהציבור לדעת על תופעות לוואי אפשריות ועל קיומה של קרן הפיצויים - עיין בפרוטוקול 289 מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, 2001, שם ביקש יו"ר הישיבה, חה"כ דוד טל, לפרסם בעיתונות הודעה המיידעת את הציבור על האפשרות לפגיעה מהחיסונים ועל קיום הקרן לפיצוי נפגעי חיסון. מספר ציטוטים נבחרים לנוחיותך:

"כל המחקרים בעולם מראים שכל תופעות הלוואי עליהן מדובר, הן לא קשורות לנושא של החיסון הזה אלא הן קשורות לדברים אחרים. אני רוצה להסתכל לך בלובן העיניים ואני אומר לך עוד פעם שלפי כל המחקרים שנעשים בעולם על שניים וחצי מיליארד ילדים, הנושא הזה הוא לא הסיבוכים של החיסון הזה [החיסון המשולש, DTP] ... הסיבוכים הקשים עליהם מדברים כאן, הם לא סיבוכים של החיסון הזה. את הדברים האלה אני אומר בוודאות ... הדיונים האלה מבריחים את האנשים מהתחנות שלנו". דר' אלכס לבנטל, ראש שירותי בריאות הציבור, משרד הבריאות.

"יש סתירה מסויימת בין מקסימום המידע לבין הרצון לחסן". דר' פאול סלייטר, מנהל המחלקה לאפידמיולוגיה, משרד הבריאות.

"יש הבדל גדול בין מסירת מידע - והרופאים מאוד בעד מסירת מידע להורים ואם במקרים מסוימים בחיסון יש סכנה לילד, הרופא או האחות צריכים לטפל בזה – לבין יצירת היסטריה בציבור כשהיא נגרמת על-ידי התקשורת וההודעות בעיתונות". עו"ד מלכה בורו, ההסתדרות הרפואית בישראל.

ד"ר קלינר, לפי ד"ר לבנטל, מחקרים על "שניים וחצי מיליארד ילדים" (אשמח מאד לראות את המחקרים הדמיוניים הללו!) חיסון השעלת שהוחלף לאור מעקב אחר תופעות לוואי (לפי דברייך) - כלל לא הוחלף בשל תופעות לוואי! הוא לא אחראי לתופעות הלוואי הללו. ואת הדברים האלו הוא אומר "בוודאות".

עו"ד אילנה זינגל מצביעה על המצב המשפטי העגום בישראל שלא מאפשר לנפגעי חיסונים לממש את זכותם המשפטית לפיצוי בדרך סבירה (שוב, על חיסון השעלת הישן, ש "בוודאות", לפי משרד הבריאות, לא אחראי לפגיעות הללו. אבל אתה טוען שהיו דיווחים על תופעות לוואי קשות לחיסון השעלת הישן - הצג לנו דוחות על כך - כמה נפגעו, כמה פוצו, בכל שנה. היכן השקיפות של משרדך?).

כב' השופטת (בדימ') דר' בלהה כהנא, מי ששימשה בתפקיד יו"ר ועדת המומחים על פי חוק ביטוח נפגעי חיסון, מנתחת את הסיבות לחוסר היכולת של נפגעי חיסונים לקבל סעד משפטי בישראל מכח חוק ביטוח נפגעי חיסון.

אז האם מדובר בתיאוריות שאין להן בסיס, ד"ר קלינר, או במדיניות מכוונת שאת תוצאותיה אנו שומעים מציבור ההורים וקוראים בדו"חות ומאמרים של אנשי המקצוע המעורבים? אנא, אל תזלזל באינטליגנציה של הציבור, ד"ר קלינר.

rainbow i

New member
אפשר, לצערי, לצרף גם אותי

לרשימה הבלתי קיימת, המתארכת.

מה שתמוה בעיני הוא שלמרות שבידי מכתב רשמי בחתימת אימונולוג מוסמך (פרופסור) המאשר רגישות ופגיעה מחיסון, נראה שאני לא קיימת ברשומות.

כיוון שאי אפשר לכנות אותי "אמא היסטרית", וכיוון שהפגיעה היתה במובהק מהחיסון אי אפשר היה לנפנף לי בידיים, או לנפנף אותי בדיקלומי סרק.
אבל האמת היא שמתוך יותר מעשרים רופאים שונים שבדקו את בני במהלך השנים האחרונות לפחות מחצית ניסו עלי את "הנפנוף המבטל" שקוראים לו "זה לא מהחיסון".

בשפת העם קוראים לזה כסת"ח.

סיפור מוכר וחוזר על עצמו

ובשפתו של ד"ר קלינר, קוראים לזה: "תיאוריות שאין להן בסיס".

אנפילד

New member
ד"ר קלינר, אפשר לקבל לינק למערכת

דיווח על תופעת לוואי חיסונים בישראל?
אפשר לקבל את שמו וכתובת המייל של האדם (אחד מהאנשים) העוסק בריכוז התופעות האלו ע"מ שנוכל לשאול אותו ישירות שאלות בנושא?

zlp

New member
הרופא לא דיווח- ומשרד הבריאות אחראי.

באמת שאני מתקשה להבין את הלוגיקה הזו.

hhaaa

New member
"תתבצע בדיקה ויקבע האם יש קשר לחיסון"

דר' קלינר הנכבד,
מהם הקרטריונים בגינם קובעים המומחים פגיעה מחיסון?
אם הבנתי נכון, לחיסון הפוליו הספציפי הניתן כיום בארץ אין מחקר בטיחות או מחקר כללי שפורסם. על כן, כיצד ניתן לדעת שתופעות המופיעות אצל ילדים לאחר מתן החיסון הם מהחיסון?
כמו כן מהו טווח הזמן הרשמי בו ניתן לזהות ולקבוע פגיעה מחיסון לאחר נטילתו?
האם קימים בחיסון הנ"ל חומרים שעלולים להיות מזיקים בכל צורה שהיא לתינוקות, פעוטות וילדים?
ושאלה אחרונה:
לכמה ילדים בישראל נקבע שנפגעו מחיסון כל שהוא בשנה האחרונה למשל?
תודה.

דו"חות פיצויים?

שלום חנן.

כבר ביקשתי מד"ר קלינר לראות דוחות מסודרים של הקרן לפיצוי נפגעי חיסונים (בדומה לדוחות מארה"ב) - לא זכינו לראות דבר כזה בישראל עד עכשיו.

zlp

New member
הפנית את הבקשה לאיש הלא נכון

באותה מידה היית יכול לבקש ממנו לראות דו"חות המעידים על איכות מי השתיה.
הוסבר לך שאין כל קשר בינו ובין הדו"חות הללו. בתגובה בחרת לתקוף ועכשיו אתה מלין על כך שלא קיבלת תשובה...

למעלה