דיווח אירוע - בית אבא חושי

• פותח הנושא dearj
  • פורסם בתאריך

dearj

New member
דיווח אירוע - בית אבא חושי

כל האמור להלן מייצג את דעותי הפרטיות בנוגע למועדון הזמר שהתקיים בבית אבא חושי אמש. בחלקו הראשון הנחו משה´לה גרשטיין ואבי ברש שירה בציבור. בין השאר לימדו שיר חדש של תלמה אליגון בשם "שירת רבים". לא היה נושא אחיד לערב וחלקו הוקדש לשירי פרחים ופריחה, חלקו לאורלנד (כמו כולם מאז נפטר) וחלקו סתם לשירי "הו-הו" ישנים. לאחר ההפסקה הופיעו אורי הרפז (פרבר = "חצי פרברים") ואסתי כץ (שרתה בלהקת הנח"ל בימי "בשמלה אדומה" שכתבה רותי ספרוני ואשר השמיעה את קולה יום קודם כסולנית אצל אמנון שילה). נלוו לשניים נגני גיטרה ומתופף. לתכנית הם קוראים "סמבה בשניים" מאחר והם מתרכזים בשירים ברזילאיים "שעלו ארצה" (תורגמו בעיקר ע"י אהוד מנור) ורובו ככולו השירים הדרום אמריקאיים של הפרברים. ביקורת במילה אחת - בינוני. וביותר: משה´לה לא הלהיב הפעם, למרות שבניגוד לעברו, המעבר בין השירים היה בנחת (ולא ב"קבלנות" כבעבר). אפילו לאבי ברש (אשר בדרך כלל מתכבד בסולו (מלא) לחצוצרה ו"מרים ומעיר" את הקהל) לא נתנה הפעם הזדמנות להראות את יכולתו. לגבי ה"חצי השני" - אני מעדיף את הביצוע של הפרברים (עם יוסי חורי)! אורי אמנם הפליא, כרגיל, בשליטתו בגיטרה ובכלי המיתר הזעיר, דמוי הגיטרה אותו כינה "קווקיניו" (קיראו Kavakinio)וכן בקולו. אך מערכת ההגברה הלקויה (ואולי לא רק היא...) תרמה לכך שאסתי נשמעה רחוק מיכולותיה (אותם שמענו בהופעותיה עם יורם טהרלב שסיפר סיפוריו שעה שהיא שרה משיריו). נפגמו יכולת ההגעה שלה לצלילים הגבוהים וה"קרבה לסולם" (אולי המוניטור השפיע שתהיה כרבע טון מתחת לצלילים?).. אולי "חלודה" עלתה על מיתרי קולה? הערה לסיום - אם יש בפורום ענין לדיווחים מסוג זה גם בהמשך, נא הגיבו. אם לא - אל תעשו דבר, המסר יובן מעצמו...

דיווחים וביקורות

תופסים חלק נכבד מהפורום (אנו מנסים לפחות שיהיו..) ואנו (המנהלים, ובתקווה גם משתתפי הפורום) שמחים שאנשים מדווחים לנו מהשטח. המשך כך! רחי

יש עניין../images/Emo70.gif

לצערי אינני חיפאית ולכן ההודעות לגבי ערבי זמר בחיפה אינן רלוונטיות אלי, אבל כשהערב של אסתי כץ ואורי הרפז יגיע לאזור המרכז הסקירה שלך תהיה לי לעזר. אני מתרשמת שיש כאן הרבה שמתעניינים בשירה בציבור. המשיכו כך!

למעלה