דיווח ל irs על נכסים מחוץ לארהב

guy56782

New member
דיווח ל irs על נכסים מחוץ לארהב

אני כבר כמה שנים מגיש מיסים כ nra, אבל ב 2018 אני כבר us person. יש לי חשבונות בנק בישראל ובערך אחוז מסטרטאפ שרשום בקפריסין. האם אני צריך לדווח עליהם כרגע, או שזה משהו שאני מצרף לדיווח באפריל 2019 (ב 2017 אני nra ולכן חובת הדיווח שלי היא רק עבור 2018). תודה!

John the Savage

New member
מכיוון שב-2017 אתה NRA

אתה אכן לא צריך לדווח כרגע על נכסים מחוץ לארה"ב. עבור שנת המס 2018 תצטרך לדווח עליהם (כלומר ב-2019).

guy56782

New member
תודה

פשוט לא הייתי בטוח אם facta זה חלק מהדיווח השנתי או שזה משהו שעושים בנפרד...

miado

New member
ליחידים יש שני דיווחים שונים

1. FBAR - דיווח למשרד האוצר האמריקאי. תנאי סף נמוך יחסית (סך כל החשבונות מעל $10000 מתישהו במהלך השנה).
2. טופס 8938 ("FATCA") - דיווח ל-IRS במסגרת הדו"ח השנתי. תנאי סף גבוה יותר.

אפשר למצוא השוואה בינהם בקישור הבא:
https://www.irs.gov/businesses/comparison-of-form-8938-and-fbar-requirements

לא בטוח לגבי המניות בסטארטאפ, יתכן שיש צורך בדיווח נוסף ל-IRS.

guy56782

New member
ואת ה fbar מתי עושים?

זה גם מהו שמצורף לדוח השנתי?

miado

New member
עקרונית יש להגיש עד אפריל, אבל מעשית יש הארכה אוטומטית

עד אוקטובר למי שלא הגיש בזמן.

ה-FBAR לא מצורף לדו"ח השנתי, זה דו"ח נפרד לישות אחרת (משרד האוצר במקום IRS).

הנה הסבר בעברית:
https://fintranslator.com/2016/04/07/fbar/

ilanvag

New member
יש לך מראה מקום לגבי ההארכה האוטומטית?

הדבר היחיד שראיתי זה שכיום צריך להגיש את זה עד 15 באפריל, כלומר באותו תאריך של הדו"ח השנתי, בעוד בשנים עברו זה היה עד ה-30 ביוני.

לא ראיתי בשום מקום שאפשר להגיש בזמן את הדו"ח השנתי, אבל לא להגיש את ה-FBAR עד 15 באפריל ולקבל הארכה אוטומטית עד אוקטובר -- אודה למראה מקום רשמי.

שואל/מבקש כי יש גופים פיננסיים בישראל אשר נוהגים לשלוח את הדו"ח השנתי מאוד מאוחר, ובדרך כלל זה לא מגיע עד ל-15 באפריל...

ואגב, שאלה נוספת -- מה קורה אם מגישים את הדו"ח השנתי בזמן, אבל עדיין אין את כל המסמכים בשביל להגיש 8938 אשר אמור להיות חלק מהדו"ח? האם יש אפשרות להגיש בזמן את ה-1040, ולקבל דחייה רק עבור 8938?

תודה

John the Savage

New member
בבקשה, מראה מקום

https://www.irs.gov/businesses/smal...t-of-foreign-bank-and-financial-accounts-fbar

The Act also mandates a maximum six-month extension of the filing deadline. To implement the statute with minimal burden to the public and FinCEN, FinCEN will grant filers failing to meet the FBAR annual due date of April 15 an automatic extension to October 15 each year. Accordingly, specific requests for this extension are not required.

ולגבי ה-8938, ככל הידוע לי חייבים להגיש אותו ביחד עם ה-1040. כך שאם לא ניתן להגיש בזמן, אין ברירה אלא לבקש הארכה להכל. לא שזה מסובך במיוחד, אבל זה אומר שם יש החזרי מס, מקבלים גם אותם יותר מאוחר ...

miado

New member
עוד מראי מקום

BSA Electronic Filing Requirements
הקישור השני אמנם מתייחס ל2017, אבל זה מסמך ההוראות שמופיע כיום באתר שבו מגישים את הדיווח (כאן).

לגבי 8938, לא יודע לגבי דחייה רק לגבי הטופס הזה. מה שאני עושה הוא לקחת צילום מסך מהאתרים של כל הגופים שאני מדווח לגביהם בסוף חודש ינואר, שניתן לראות בו את היתרה ותאריך שהמידע תקף לגביו (בסוף ינואר זה אמור להיות 31 לדצמבר). במקרה שלי אין הפקדות וההבדל בין הערך הזה למה שמופיע בדו"ח השנתי הוא שולי. אני רוצה להאמין שלא יתקטננו על הנקודה הזו, במיוחד כאשר הדיווח ב-8938 לחשבונות כאלה עד סכומים של 200000 הוא על טווח (0-50000, 50001-100000 וכו') ולא סכום מדויק.
אבל אני לא יכול להמליץ על השיטה הזו.

עריכה: קישור שבור

למעלה