דיווח מהמועדונית

מיכי 10

Member
דיווח מהמועדונית

הערב היינו 9. בטח כבר הבנתם את הרמז מהכותרת: כן, היינו רק virinoj kun GPS, משום מה.

ג'אן פיירו נתן קודם שיחת מוטיבציה, שהפעם באמת היתה משכנעת, על למה כדאי מאד מאד להאזין ולקרוא ב-Esperanta Retradio!
ואחרי זה הִנחה שיעור מעניין ומיוחד מאד במקוריותו, על "מין דקדוקי בעברית ובאספרנטו". הוא הפתיע אותנו בשיטת הלימוד: נתן לי לקרוא שיר קצר בעברית מתוך ספר (שבהמשך התברר שהוא של מרדכי גֶּלְדְמַן), וביקש שאקרא ברור ובפאתוס
. עבורי זה היה קטע unseen. [האם באספרנטו זה nevidebla?].
התוכן היה כאילו משהו רומנטי, שאומר בחור לבחורה על שפת נחל, אבל הסתיים להפתעתנו במילים שקשורות ל...עולם הטלפונים הסלולריים!

ג'אן פיירו תרגם אותו לאספרנטו, וסיפר לנו שהשירים בהמשך, הם זוגות של שירים זהים, שבהם בכל פעם מתחלפים רק המינים. כל זה, כדי להשוות לאספרנטו, בה אין לדעת לפי הפעלים אל מי פונים - אליו או אליה.

אחרי זה קיבלנו הרצאה על שפות או דיאלקטים איטלקיים שונים, המדוברים בברזיל ובקנדה, למשל, וקיימים או היו קיימים בתקופות שונות.
אלה תערובות של שתי שפות. למשל של פורטוגלית ואיטלקית.
כאיטלקי, הוא מתמצא מאד בפרטים השונים ובאחוזי הדוברים בשפות הרשמיות והלא-רשמיות.

בתשובה לשאלה של מישהי, הוא כאילו התנצל על כך שביקשתי ממנו את השיעור רק במוצ"ש, ולא היה לו זמן להכנה. נו, אם כאלה שיעורים נקבל כשאנשים לא מוכנים, דיינו

מיכי 10

Member
לא בטוח שהבנתי לגמרי את השיחה על השפות והדיאלקטים

האיטלקיים. בלי קשר לכך, נכנסתי כרגע ל-Esperanta Retradio בפלאפון שלי. ואז מצאתי שג'אן פיירו נתן שם שלשום (15.2.15) הרצאה בנושא זה. כך שמי שמעוניינם, מוזמנים לקרוא ולהאזין לה שם, לפי התאריך:
FEB
15
La italaj dialektoj ne estas dialektoj de la itala

Eldad S

New member
יפה מאוד. הרווחתם!

נשמע שהייתה לכם הרצאה מרתקת. אני מצטער שלא יכולתי להגיע, אבל ממש לא הייתי מספיק, עם יום עמוס כזה.
את זוכרת חלק משמות הדיאלקטים שהוא הזכיר? אני לא כל כך מכיר את הנושא הזה של הדיאלקטים שמערבים איטלקית ופורטוגזית.
!Vivu Gian-Piero la preleganto! Ĉiam interesa
&nbsp
_______

נ"ב: איזו שפה, העברית: חוץ מג'אן פיירו הייתן רק בנות, ובכל זאת צריך לכתוב בכותרת "הרווחתם" ולא "הרווחתן"

Eldad S

New member
נ"ב: אחרי ששלחתי

את תגובתי להודעה הראשונה שלך, קראתי את ההודעה השנייה, ואני רואה שהיא כאילו כוונה לשאלה שלי.

מיכי 10

Member
ברור שאני זוכרת. "זה היה כאילו היום. בעצם זה *היה* היום!"

השפות שהוזכרו הן Talian ו-ׂVenetian. אולי התערובת של Veneta ביחד עם פורטוגלית, נותנת את ה-Talian.
האמת שקצת התבלבלתי. גם לא היה לי לגמרי ברור, אם Veneta היא דיאלקט וונציאני.
בכל מקרה, נתתי קישור לעיל, לכתבה של ג'אן פיירו עצמו ב-Esperanta Retradio משלשום, ושם זה בטח הכי ברור שיכול להיות!

ובאשר ל-
שלך, בוודאי שזה בסדר שכתבת "הרווחתם", כי הרווחנו כולנו ביחד. ו-GPS בוודאי לא הוציא עצמו מהכלל, רק גרם לכך שהיינו geamikoj, ולא רק amikinoj בקלובו. :)

kabeemulo

New member
נשמע מרתק

nevidebla זה שאי־אפשר לראותו, היינו בלתי־נראה. נראה לי שמה שהתכוונת זה משהו שלא ראית לפני כן, היינו nevidita (או אם רוצים שיהיה ברור לחלוטין, אז ne antaŭe vidita, היינו שלא נראה קודם לכן).

מיכי 10

Member
כן, מסכימה.

בדקתי כרגע בגוגל טרנסלייט, ומצאתי שם את המילה nevidato.
אני מניחה שאתה מתרגם טוב יותר מגוגל, כי שם זה עובד בצורה מוזרה.
וכשהם לא יודעים לתרגם, הם פשוט מעתיקים את המילה. למשל: אני מבקשת לתרגם את המילה האנגלית ‍unseen לעברית, אז הוא כותב שוב:
unseen.
אני חושבת שבאמת אין לזה מילה בעברית, אבל סתם להעתיק?!

אז אני מעדיפה מילה אחת, ומוכנה לקבל את הצעתך nevidita.
תודה.

מיכי 10

Member
ננסה לשלוח תמונות מיום שני שעבר - בדרך לירושלים

וביריד הספרים.

מיכי 10

Member
ורק עוד שתיים, סתם כך.

צילמנו עשרות (אם לא מאות) תמונות באותו יום.

Eldad S

New member
תמונות יפות מאוד.

תודה רבה, מיכל.
גם ה-budo שלנו נראה יפה ומזמין. יש לנו מושג כמה אנשים, בערך, פקדו את הביתן שלנו ביריד הספרים?

מיכי 10

Member
תודה, אלדד. לדעתי ממש אין אפשרות לדעת זאת.

גם היתה תנועת אנשים שונה בימים שונים ובשעות שונות. והיו אילוצים טכניים שונים, שאוכל לספר עליהם בהזדמנות.
אגב, על המראה הנאה של הדוכן, עלינו להודות לעמרי ולאביגיל, שסִּדרה ביחד איתו ושעבדה ביום ראשון במשך כל שעות אחה"צ והערב בדוכן.

cvi1

New member
עוד תודה

גם ג'אן פיארו עוד הוסיף הרבה ביום שני בבוקר לסידור הדוכן

צבי

מיכי 10

Member
אהה. טוב לדעת. וג'אן פיירו גם סידר את הדגל,

שהבליט את הדוכן של אספרנטו, והוסיף לו יופי!

למעלה