דיווח מהמעשנת

דיווח מהמעשנת

הי לכולם, אחרי העזרה שלכם(תודה לאנטיפסטה)עם מתכונים לעישון בשר יצאתי לנסוי קל הרבה עבודה היה שם כדי לשמור על החום המתאים התחביב החדש הזה מצריך המון סובלנות,תעסוקה ופחמים כל אלו נכנסו למעשנת: נתח של סינטה עם השומן מלמעלה נתח של צוואר בקר במרינדה עופיונים במרינדה נתח קטן של אנטריקוט הסינטה כהרגלה מאוד עדינה וכנראה שלא טיפלתי בה כראוי והיא יצאה מאוד יבשה. הצוואר יצא סוף הקצוות גם המרינדה וגם עצם היותו שומני מאוד גרם לבשר לההיות רך להפליא וטעים מאוד. האנטריקוט פשוט ביזבוז יצא בסדר אבל אם היה על המנגל היה הרבה יותר טוב. העופיונים טעם גן עדן. מה שלמדתי מהניסוי זה שהבשר האיכותי יש להשאיר למנגל שבוע הבא אני אנסה לעשן דגים ואולי אפילו לנסות להכין נקניק אם יש רעיונות אשמח לשמוע. שנה טובה לכולם
 

milch

New member
בהצלחה ובתאבון עם העישון...

דגים זה קלי קלות-מהיר וזריז,רצוי דגים שומניים כגון סלמון(ראה עישון צואר שציינת לטובה). לגבי נקניקים-יש לעשן עישון קר-מקור העשן מרוחק מן המוצר וזה גם לוקח בין יומיים לשלושה ברציפות. אם יש באפשרותך לעמוד בזה אז מצויין. אוכל להעביר לך מתרונים אך רובם מבוססים על חזיר בעיקר.
 
אשמח

אשמח לקבל מתכונים של בקר ודגים חזיר אני לא אוכל יש לך נסיון עם עישון בשר אשמח לקבל טיפים תודה ושנה טובה
 

milch

New member
בבקשה סבלנות

אשתדל לרצות אותך במשך החג-שנה טובה גם לך יתכן ואפנה אליך במסר אישי
 

milch

New member
מדריך לעישון דגים

חיברתי מדריך קצר ומתומצת בתקווה שיעזור לך. אני ממליץ - תתחיל עם סלמון (הכי זמין) ושבבי עץ אלון או דבדבן, אם תמצא זמין מן האחרים - גם טוב ובמרינדה הראשונה. עם הזמן והניסיון תמצא דברים אחרים ותוכל לנסות להוסיף למרינדה קוניאק או רום כהה. אני מקווה שאתה יודע שאת שבבי העץ צריך להספיג במים אל מנת שלא ידלקו. כמו כן ניתן להוסיף קערת מים/יין (לפי הטעם) במעשנת על מנת למנוע התיבשות יתר. אפשר לנצל את אותה קערה למניעת טיפטוף שומנים על מקור החום. בהצלחה רבה-אשמח אם תדווח לי ושנה טובה-אלכס
 
למעלה