דיווח מהשטח

דיווח מהשטח

ווטרס וקלפטון סיימו זה עתה לבצע את Wish you were here. במסגרת מרתון ההתרמות. השניים היו לבושים בחולצות לבנות פשוטות, וניגנו בגיטרות אקוסטיות. קלפטון מאפיר, לא מגולח, ונראה כאילו גררו אותו מהמיטה לפני 5 דקות. ווטרס נראה בסדר גמור. ווטרס שר עם עיניים עצומות- או, יותר נכון, לחש בקול נמוך את המילים. הוא חוזק ע”י שלוש זמרות-ליווי: קייטי קיסון, פי פי ארנולד וקרול קניון. חבל שקלפטון לא שר. לעומת זאת, הוא ניגן, והיה אפשר לזהות את נגינתו מרחוק. השורה התחתונה: מכובד. אומרים שאפשר לשמוע את כל השירים גם באתר connect.com כאשר ההכנסות מההורדות תתרמנה גם הן למען מסכני הצונאמי. בסה”כ, התכנית עצמה מכובדת: סלבריטאים פונים לצופים בבקשה לתרומות, דיווחים קורעי-לב מהשטח על היתומים, מוסיקה שקטה, ברובה אקוסטית, המדברת על הסבל האנושי והצורך בסולידריות. עד עכשיו (תשע וחצי) הקטע המוסיקלי המרשים ביותר היה אלטון ג'ון, בביצוע ל-Don’t Let the Sun Go Down On Me. רק הוא והפסנתר. מי היה מאמין. וגם רוג'ר ואריק, למרות שאני משוחדת. כ”כ, בריאן ווילסון, בשיר חדש שכתב בעקבות האסון – Love and Mercy. זהו שיר קליט, תמים ועדין, שיכול בקלות להפך להמנון של ההתרמה. ועוד נקודה פלוידית: בין הסלבריטאים הפונים לצופים היתה הרגע גם השחקנית נעמי וואטס, שהיא בתו של פיטר וואטס, שהיה roadie של הפלויד בתחילת שנות השבעים, ומת ממנת-יתר בשנת 1974, כמדומני. פעם העליתי לכאן תמונה שצולמה כאשר הפלוידים היו בחופשה עם כל משפחותיהם וחבריהם. בתמונה הופיעה גם משפחת וואטס, עם נעמי התינוקת.

One Echoe

New member
כמה דברים...

קודם כל, הבנתי שייצא דיוידי של המופע בסוף פברואר, יש שם ביצועים שווים חוץ מהביצוע של ווטארס וקלפטון? דבר שני. הביצוע היה נחמד... אבל האם אני היחיד שדמיין שם את גילמור במקום קלפטון? עם כל הכבוד לגיטריסט המחונן... גילמור כ"כ חסר שם. עם כל הכבוד לאילתורים הנחמדים שלו. הסולואים של גילמור פשוט היו חסרים. מאוד מאוד. לפחות ככה אני ראיתי את זה. ווטארס שר בקול חלוש וענוג, אהבתי את זה.. לא יודע...דמיינתי את כל פינק פלויד שם... אבל בוא נעזוב אשליות. ביצוע טוב מאוד...יפה לווטארס..מופעי צדקה...

One Echoe

New member
שלא נדבר על הקול של גילמור...שכ"כ

חסר..

MellowShip

New member
קלפטון קלפטון יא חביבי..

כבודו במקומו מונח,עם כל האהבה לגילמור, השנאה לווטרס, והכאב הפנימי. את קלפטון אני ממש מעריך.

"הוציאו את רוג'ר ווטרס מהנפטלין"

זה ציטוט של ערד ניר (הקריין של ערוץ 2) כשהציג את הכתבה על ההתרמה היום בטלויזיה.. עם כל הכבוד להתרמות החשובות, וואלה הם לא יכלו לעשות את זה יותר רע.. למה להרוס שיר יפה?

Fatach

New member
לא כל כך קשור אבל..

כרגע סיימתי לראות את הדיוידי של דילמור ופאק! אני Blown Away!!!! זה היה פשוט אדיר לגמרי, הצ'לו היה כ"כ במקום!!! ואפילו ההורים שלי ממש אהבו את זה (הם נכנסו בחלקים מסויימים)... רק מישהו יכול להסביר לי למה ב Comfortably Numb בשתי הפעמים יש אנשים הזויים ששרים את החלק של הרופא? מי אלה? ואיך הם קשורים לחיים? תודה...

MellowShip

New member
הו!

אכן דיודי מעולה, אני גם נהנתי ממנו המון! אני לא זוכר את הסדר בדיוק.. אבל האיש הזקן עם הזקן הלבן היה רוברט וויאט (הסולן של להקת the soft machine ועוד כמה דברים מעולים בצד) שהוא מכר של גילמור ובכלל של הלהקה כשהם הופיעו ביחד במועדון ה ufO עוד ב66-67 אם אני לא טועה. והשני זה בוב גלדוף הזמר המפורסם, וגם האיש ששיחק את פינק בסרט החומה. וכמובן שרייט הסתתר לו שם בשני קטעים.. מעולה! יום טוב!

flowerboy69

New member
חוץ מההופעה הזו

הוא נתן 2 נוספות שיצאו על בוטלוגים.באחת מהם כמו שרואים בדיוידי הוא מזמין את בוב גלדוף ובאחרת הוא מזמין את חברתו מהילדות-הזמרת קייט בוש לשיר איתו. יש גם את הקטע שבדיוידי הוא הבונוס שהמקהלה שרה את high hopes

היא אינה 'חברתו מילדות'

גילמור הוא זה ש”גילה” אותה, כאשר היתה בת 15 לערך. הוא היה אז כבר כבן 30. גילמור היה זה ששכנע את חברת התקליטים להחתים את בוש על חוזה הקלטות. השניים מיודדים עד היום.

flowerboy69

New member
אל תכעסי אבל

את מתחילה לעצבן אותי. תקראי את הסיפור חיים של גילמור.היא הייתה חברה שלו ותוך כדי כך גילה אותה וקידם את הקריירה שלה.

אתה טועה לגבי בוש

אלו דברים ידועים - לא ממש קשה לקרוא אותם בכל מקום, כולל ב-AMG, בעמוד עליה ב-BBC, בכתבה עליה ב-Telegraph וכן באינספור ראיונות עם גילמור, בהם הוא נשאל על כך. בנוסף, אם יש לך טענות כנגדי, אנא שלח לי מסר בעניין.

flowerboy69

New member
טוב אז כנראה

שכל הספרים בהם מסופר על קשר רומנטי הם המצאה שלי.

איזה ספרים?

אנא, מנה אותם ותן לנו את שמותיהם. ראשית, לא היה כל קשר רומנטי בין גילמור לבוש. כשהם נפגשו לראשונה, היא היתה כבת 15 והוא כבן 28, ונשוי טרי. אם אתה טוען שהיה ביניהם קשר - בלתי חוקי ולא מוסרי - עליך נטל ההוכחה. אף מקור מהימן המוכר לי, אינו טוען זאת. שנית, גם לו היה ביניהם קשר, זה עדיין לא עושה אותם ל”חברי ילדות”, כפי שטענת. כאמור, יש ביניהם פער של כ-12 או 13 שנה. הם לא היו יכולים להיות חברי ילדות, טכנית, כי הם חוו את ילדותם בתקופות הסטוריות שונות זו מזו.

flowerboy69

New member
ילדות הכוונה

שהם חברים ומכרים וותיקים. מכיוון שזה לא מוסרי תשכחי מהחלק השני. שהוא ידוע יותר מזה שאת ציינת.

לא הבנתי

אנא הסבר כוונתך. ושוב, אם אתה טוען שהיה רומן בין גילמור ובוש, אנא הוכח זאת בכתובין (או בדרך מהימנה אחרת).

למעלה