דיווח ממפגש המועדון

Eldad S

New member
דיווח ממפגש המועדון

היינו אתמול 11 אנשים.
הערב היה מוקדש לבדיחות יהודיות. הכנתי הפעם מקבץ חדש, רענן, של בדיחות מעזבונו של יקירנו, יוסי.
היו לא מעט צחוקים בקהל, ולפעמים אפשר היה לשמוע את השקט, כשכולם הקשיבו בתשומת לב רבה, מחכים לפאנץ' ליין.
גם רמי ויואלה תרמו לערב גם בדיחות משלהם, ואת הבדיחה של יואלה אפילו יצא לי לספר שוב בהמשך הערב, כשגיליתי אותה במקבץ הנוסף. היה מרתק לקרוא אותה בניסוחו של יוסי.

בסופו של דבר סיימתי את כל ארבעת הדפים שהכנתי, שכללו גם בדיחות שקיבל יוסי מגבי בארץ, ומבוריס (קולקר, בארצות הברית), ואפילו מנינה (פייטוחובסקה, שביקרה אצלנו בארץ והשתתפה בכנס אסיה בירושלים), והתברר שעדיין נותרו לנו כעשרים דקות עד לסיומו הרשמי של הערב.

למזלנו, היה אתי הטבלט, והחלטתי להעלות מקבצי בדיחות שכבר קראנו במועדון. לשם כך היה צורך ב-WiFi, ולצורך כך גייסתי את הסמסונג גלאקסי שלי. בהזדמנות זאת החברים תהו איך הפכתי את הנייד לספק של WiFi (כלומר, ל-Hot Spot, קרי, "ספק אינטרנט" עבור הטבלט), ועשינו קורס קצר לכל בעלי הניידים והטאבלטים בעניין הזה. כולם יצאו נשכרים הפעם!

DoronModan

New member
על האלתור הטכנולוגי מגיע לך

והאמת גם הדיווח מעניין. רק תיקון קטן, לא הייתם 11 אנשים, כי אם 11 geamikoj

לא כל אחד יודע להגיש בדיחות (אני לא) ויפה שמפעלו של יוסי, בדיחות יהודיות באספרנטו, זוכה להמשך.
כשאני חושב על זה, הבדיחות שיוסי אסף מבטאות מאוד לפחות שני פנים באישיותו: איש שאוהב להתבדח, ומה שנקרא 'יהודי חם'.

Eldad S

New member
תודה רבה

וגם בשמו של יוסי. אכן, מסכים עם שתי האובזרבציות שלך.
גם ציינתי את העניין תוך כדי הקראת החידות; למעשה, שוב נזכרנו אתמול באישיותו הקורנת של יוסי, שאנחנו שוב ושוב חיים את זכרו במועדון עם מפעליו השונים.
&nbsp
הבדיחות היו לא פעם מתובלות בהערותיו, שגם אותן הכנתי, וקראתי, לעתים באריכות מסוימת, ולעתים בקצרה. גם אלה תרמו לאותנטיות של הבדיחות, ולחוויית זכרו של יוסי.
&nbsp
ומקבל באהבה את התיקון - היינו אחד עשר geamikoj.

למעלה