שמחה לעדכן שזו אכן הייתה העוגה שחיפשתי!
תודה לכל המסייעות.
הכנתי ללא שכבת מחית הפיסטוק ויצא ממש טעים ויפה.
ממליצה למי שעוד לא מכיר.
עוגת פירורים עם מחית פיסטוק דובדבנים או מישמש הקיץ שלנו/יעלה
לדעתי, עוגת הקיץ הכי יפה והכי טעימה שלנו. רק חבל שעונתה קצרה ובדרך כלל מצליחה להכין אותה רק פעמיים בדרך כלל.
עוגת פירורים פיסטוק דובדבנים
תבנית מלבנית גדולה 38 על 27
בסיס: עוגת פירורים הוותיקה שלי
350 גרם קמח
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 1-2 סוכר ווניל
1 שמנת חמוצה (200 גרם)
1 ביצה גדולה
1 חלמון
אופן ההכנה:
מכינים פירורים מקמח / סוכר / חמאה (כמה סיבובים במעבד או בידיים)
מורידים 1 כוס של פירורים ומשאירים בצד לקישוט
מוסיפים לפירורים שבקערה את הביצה, חלמון ושמנת.
מורחים את התערובת בתבנית המשומנת/מנויירת. אם קשה למרוח, אפשר להרטיב מעט את היד ולהדק עד שהכל מכוסה. נראה שזו שכבה דקה, אבל זה תופח לגובה.
לשים התבנית במקרר.
תערובת פיסטוק
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 חלבון
כפית רום או כף ליקר שקוף (לא כהה!)
100 גרם אבקת שקדים
2-3 כפות קמח תופח
2 כפות משחת פיסטוק (בחום החדר, לוודא שהכל מעורבב היטב! )
מקציפים את החמאה והסוכר
מוסיפים את הביצים/חלבון וממשיכים להקציף
מוסיפים את הפיסטוק ומערבבים היטב כך שלא יישארו כתמים כהים יותר.
מוסיפים את כל יתר החומרים.
מורחים או מפזרים גושים קטנים של התערובת מעל הבסיס הקר כך שהכל מכוסה.
שמים את הפרי בצפיפות סבירה:
דובדבנים מגולענים (צריך כ-84 יח'), או חצי כמות או חוצים אותם.
כ-18 משמשים חתוכים לרבעים או פרוסות.
מפזרים למעלה את הפירורים עם או בלי פלחי שקדים / שברי פיסטוק.
אופים בחום של כ-160 מעלות, עד שקיסם יוצא יבש והעוגה זהובה.
נשמר גם בהקפאה בקופסא סגורה היטב-היטב.
תודה לכל המסייעות.
הכנתי ללא שכבת מחית הפיסטוק ויצא ממש טעים ויפה.
ממליצה למי שעוד לא מכיר.
עוגת פירורים עם מחית פיסטוק דובדבנים או מישמש הקיץ שלנו/יעלה
לדעתי, עוגת הקיץ הכי יפה והכי טעימה שלנו. רק חבל שעונתה קצרה ובדרך כלל מצליחה להכין אותה רק פעמיים בדרך כלל.
עוגת פירורים פיסטוק דובדבנים
תבנית מלבנית גדולה 38 על 27
בסיס: עוגת פירורים הוותיקה שלי
350 גרם קמח
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 1-2 סוכר ווניל
1 שמנת חמוצה (200 גרם)
1 ביצה גדולה
1 חלמון
אופן ההכנה:
מכינים פירורים מקמח / סוכר / חמאה (כמה סיבובים במעבד או בידיים)
מורידים 1 כוס של פירורים ומשאירים בצד לקישוט
מוסיפים לפירורים שבקערה את הביצה, חלמון ושמנת.
מורחים את התערובת בתבנית המשומנת/מנויירת. אם קשה למרוח, אפשר להרטיב מעט את היד ולהדק עד שהכל מכוסה. נראה שזו שכבה דקה, אבל זה תופח לגובה.
לשים התבנית במקרר.
תערובת פיסטוק
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 חלבון
כפית רום או כף ליקר שקוף (לא כהה!)
100 גרם אבקת שקדים
2-3 כפות קמח תופח
2 כפות משחת פיסטוק (בחום החדר, לוודא שהכל מעורבב היטב! )
מקציפים את החמאה והסוכר
מוסיפים את הביצים/חלבון וממשיכים להקציף
מוסיפים את הפיסטוק ומערבבים היטב כך שלא יישארו כתמים כהים יותר.
מוסיפים את כל יתר החומרים.
מורחים או מפזרים גושים קטנים של התערובת מעל הבסיס הקר כך שהכל מכוסה.
שמים את הפרי בצפיפות סבירה:
דובדבנים מגולענים (צריך כ-84 יח'), או חצי כמות או חוצים אותם.
כ-18 משמשים חתוכים לרבעים או פרוסות.
מפזרים למעלה את הפירורים עם או בלי פלחי שקדים / שברי פיסטוק.
אופים בחום של כ-160 מעלות, עד שקיסם יוצא יבש והעוגה זהובה.
נשמר גם בהקפאה בקופסא סגורה היטב-היטב.
