דיווח על אמש בקלובו. היינו 11 חברים, ולקראת הסוף, הגיעו

מיכי 10

Member
דיווח על אמש בקלובו. היינו 11 חברים, ולקראת הסוף, הגיעו

עוד שניים מחברי האסטררו. :)

במוצ"ש, כשקיטרתי בטלפון ליהושע על כך שהתוכנית שהיתה אמורה להיות בקלובו נפלה ונדחתה למועד אחר, ואין לי עדיין רעיון לתוכנית חלופית, הוא הרים את הכפפה, והתנדב לתת לנו הרצאה!

הוא הציע שיספר על סרט בשם "aŭskultado" (= "האזנה", או באנגלית: "listening"), שהוקרן בשבוע שעבר בְּמסגרת שהוא חבר בה: אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטזיה.
כדי למלא את הזמן, ביקשתי שיתן לפני כן מבוא על מדע בדיוני בכלל, כי לא כולנו מכירים את הנושא.

יהושע הסביר וסיפר לנו במשך שעה. לא אוכל לסכם, כי אעפ"י שהאספרנטו שלו היתה די מותאמת אלינו, לי היה קשה להבין ברצף. הבנתי רק חלקים מההרצאה. אבל שמחתי כשמהשאלות שהופנו אליו, הבנתי שרוב החברים כן הבינו. יואלה אפילו תרגמה כל הזמן לדינה!
ניסיתי לקרוא קצת על מד"ב באינטרנט, אבל ראיתי את רוחב היריעה של
הנושא, הכולל כל כך הרבה ענפים ושלוחות, שנראה לי שרק מי שממש מעוניין ללמוד אותו, יוכל להתגבר עליהם.

נשארה עוד רבע שעה לסיום המפגש, ויהושע העביר לי אותה בחזרה...

לשמחתי, הציעה יואלה משהו שחשבתי עליו, אבל לא הִססתי מלוֹמר אותו באספרנטו: היא הציעה לאורח הצעיר שלנו, אריאל, שיספר קצת על עצמו, והוא נענה בלי בעיות.
אריאל עלה לארץ מניו ג'רסי. הוא סטודנט להנדסת מכונות בטכניון, גר שם במעונות הסטודנטים, ומסיים את לימודיו בשעות הערב. לכן, הוא יכול להגיע אלינו רק לעתים. הוא היה כבר ב-ZV האחרון, ובעוד פעם או פעמיים במועדון.
בעבר הוא למד קצת ספרדית. והַחֵל מלפני כעשרה חודשים, הוא לומד אספרנטו דרך האינטרנט ב-Duolingo.
האספרנטו שלו יפה וטובה, ומה שהפתיע אותנו במיוחד, שלמרות שלא היה לו עם מי לדבר, הוא למד דרך אותו אתר גם את ההגייה הנכונה של אספרנטו. כך שהדיבור שלו יפה, נכון וממש מרשים!
הוא הגיע אלינו דרך יהושע, ולשמחתי הוא מתכוון להמשיך איתנו את הקשר.

*~~*~~*~~*~~*
לאחר מכן היתה ישיבת הנהלה, אבל לא השתתפתי, ולכן לא אוכל לדווח הפעם. היה סדר יום גדוש, ונקווה שמישהו שכן השתתף ידווח לנו. דרור, למשל?

למעלה