דיווח על לוויתנים באשקלון

דיווח על לוויתנים באשקלון

שלום לפורום דייג שמי אביעד, אני עוסק במחקר דולפינים בחופי ישראל, במסגרת לימודי באוניברסיטת ת"א ובשיתוף עם עמותת מחמל"י - מרכז מחקר, מידע וסיוע ליונקים ימיים בישראל. אני שמח לשתף אתכם בדיווח שקיבלנו שבוע שעבר. אשמח לקבל ממכם דיווחים על מפשגים שלכם עם דולפינים. יום חמישי בתאריך 23/01/2003 בסביבות השעה 16:00 התגלה לוויתן על ידי חיילי חיל-הים, שהיו בתצפית על מסוע הפחם באשקלון. דור אדליסט, בוגר המכללה הימית במכמורת שהיה במילואים בתצפית מדווח על לוויתן בודד אשר התגלה במרכז מסוע הפחם כק"מ מהחוף. הלוויתן באורך כ-7 מטר שחה לאיטו לאורך המסוע. לאחר תחקיר טלפוני, נסענו אל דור עם קטלוג יונקים ימיים על מנת לבדוק באיזה מין של לוויתן מדובר. בבואנו לבחון שאלה זו, נתמקד באורך הלוויתן. ישנן 4 אופציות עיקריות: לוויתן מינקי, לוויתן מצוי צעיר, לוויתן זיפיוס או ראשתן. סנפיר גבי המדווח היה דמוי מגל, ולכן נפסל ראשתן. סנפיר הזנב המדווח היה בצורת V ולכן נפסל זיפיוס, שלו סנפיר הזנב בצורת W. כמו כן, דור היה בטוח כי לא ראה אף ארוך המתאים לזיפיוס (משפחת לווייתני המקור). לערכתנו לא מדובר בלוויתן מצוי צעיר, מכיוון שבאורך זה הלוויתן הצעיר היה מלווה באימו (אורך לוויתן מצוי בוגר כ-25 מטר). סנפיר הגחון באורך של כמטר, חור הנשימה היה שקוע ולפניו הייתה בליטה אשר מיקומה מתאים ללויתן מינקי. ללוויתן היה גב כהה ובטן בהירה דיווח המתאים אף הוא ללוויתן מינקי. אורך הגוף והפרופורציה שלו מתאימים ללוייתן מינקי: כ- 1 מטר מקצה הראש לפתח הנשימה, כ – 2 מטרים מפתח הנשימה לסנפיר הגב, וכ – 4 מטרים מסנפיר הגב לקצה סנפיר הזנב. רוחב סנפיר הזנב היה כמטר. על סמך מידע זה שנבדק עם המגדיר, נראה שמדובר בלוויתן מינקי. למרות שדור מדווח על פתח נשימה אחד וזה נתון שסותר את היותו לוויתן מינקי ומתאים ללוויתני השיניים (זיפיוס, ראשתן). יתכן שמגובה של כ – 15 מטרים ובתאורת הדמדומים לא ניתן היה לראות בודאות את פתח הנשימה. כאשר הלוויתן התרחק מהמסוע נראו שני סנפירים גביים קטנים נוספים בקרבתו, לא ניתן היה לזהות באיזה מין מדובר. דיווח זה מצטרף לדיווח שהתקבל לפני כחודשיים משני צוללנים ממועדון צלילה מדוזה שדיווחו על שני לווייתנים גדולים, שעל פי הפרטים שמסרו. אנו חושבים שגם אז היה מדובר בלוויתני מינקי. ניר הדר ואביעד שיינין עמותת מחמל"י - מרכז מחקר, מידע וסיוע ליונקים ימיים בישראל

נו. בסדר. אבל

ההודעה שלך נקטעה באמצעה, וחסרים פרטים על סוג הפתיון המתאים. אנא השלם בהקדם לפני שהלויתן יסתלק.

45 נראה לי קצת גבולי,

אבל אני בטוח שעם חוט 70 לא תהיה ללויתן בעיה למשוך אותך.

rondadon

New member
מה פתאום!!!!

צריך חוט 0.10, הלוויתן מאד מאד רגיש ויברח מחוט עבה... יוביוב, פשוט תפתח איזשהו חוט 0.10 שמחזיק 1,000.01 קילו, ושימו קרס 14!!!! הפיתיון - פלנקטון.... מאד פשוט לתפוס, פשוט קחו רשת ותעבירו במים....

מר נאיבי..../images/Emo41.gif

מצאת לך איפה לרשום תהודעה הזו..בפורום דיג.. זה כמו לפרסם בפורום "חתולים"
מידע על מיצבור גבינות
מיסתורי (חבר'ה איזה קרס לקחת בשביל "מינקי" שלנו?) אלבטרוס לפעמים גם ליוויתן הוא רק תירוץ..

ה ד י י ג

New member
לאחרונה המליצו על...

קרס 10 לבורי, נראה לי שזה יכול להתאים. (אבל MUSTAD)...

אוריא

New member
מר אלבטרוס.

את ההודעה הזאת ראיתי בפורום אחר, ופניתי באופן אישי לכותב על מנת שיכניס אותה גם לפה. באופן מפתיע הוא גם הסכים ותודה לו. דווקא הסלבטנים הכי גדולים כאן הם אלה שזה מענין אותם יותר.

למעלה