דיווח על מפגש המועדון. ואחר כך - על שיעור הקורס.

מיכי 10

Member
דיווח על מפגש המועדון. ואחר כך - על שיעור הקורס.

הערב היינו עשרה במועדון, כולל שלושה תלמידים. מיכּאלו הביא משחק רביעיות קלפים שהוא הכין, בנושא בעלי חיים.
אֵחרתי (בגלל עזרה בנושא שקשור לקורס), ולכן כבר לא יכולתי להשתתף. אבל ראיתי שגם לא כל הנוכחים השתתפו.
האמת שלא הפריע לי רק לצפות מהצד, כי האווירה היתה משעשעת ונעימה, בזכות חוש ההומור המקסים של מיכּאלו. משחקי רביעיות קלפים, בדרך כלל ממש משעממים, לדעתי, אבל לא אצל מיכאלו. החברים והתלמידים שיתפו פעולה עם כל הצחוקים (במלעֵיל) של מיכאלו = sinjoro Anĝelo, כפי שהוא כינה את עצמו במשחק.

הוא נוהג לנצל את הזדמנות המשחק, כדי לדובב את כולם, ללמד מילים חדשות, להרגיל את כולם לא לשכוח את האקוזטיבים, ולבקש ולקבל קלפים זה מזה בנימוס ובבדיחות הדעת גם יחד.

מקווה שבפעם הבאה, הוא יביא את רביעיות הפרחים היפהפיות שלו.

ומיד אמשיך לדיווח על השיעור בקורס.

מיכי 10

Member
הערב הסתיים קורס האספרנטו למתחילים, שמעכשיו הם אספרנטיסטים!

אפשר לומר - אספרנטיסטים לכל דבר. :)

היו 16 תלמידים (אחדים הודיעו לדורון שלא יוכלו להגיע הערב), ועוד כמה אורחים מבין החברים.
אגב, לכבוד השיעור האחרון, הכינו ישראלה ובנהּ ינאי הרבה כדורי שוקולד טבעוניים וטעימים מאד. וברכה הביאה קופסת תמרים גדולה, כך שהיא אמרה לנו לשמור את השאר עבור המועדון. תודה לכולכם!

דורון הספיק היום המון. הוא התחיל את השיעור בכמה מילות ברכה לתלמידים, ובכמה הודעות לגבי הלנדה קונבנו.
לאחר מכן לימד בצורה יפה ובהירה את הנושא: into, -anto, -onto-.

הוא חילק את המשתתפים לזוגות, וכל אחד מבני הזוג היה צריך לענות על 28 שאלות, בתשובות מלאות, ולשאול את בן זוגו שאלות דומות.

המשחק נפסק קצת אחרי חצי הדרך, כדי להספיק עוד חומר. כמו למשל את הטור החמישי והאחרון של ה-tabelvortoj (הקורלטיבים).

דורון סיפר בקצרה על המנון האספרנטו, והקריא אותו קודם בעברית, בתרגום הלא מילולי של חיים קשטן. ואחרי זה שר באספרנטו את הבית הראשון של La Espero.

בהמשך הוא לימד על ilo = instrumento-, תוך קריאה והסברים של דף פרסומת עתיק של המון מכשירי חשמל.
ולבסוף, נתן לנו לשחק זוגות מתגרשים, אשר רבים על מכשירי החשמל שכל אחד רוצה לעצמו (מעֵין "קרקר נגד קרקר"). לי יצא להתגרש מינאי בן ה-14, השולט היטב באספרנטו ובעל חוש הומור, והוא רצה את כל המכשירים לעצמו, וזה היה משעשע מאד "לריב" איתו על המכשירים.

תודה רבה לדורון, המורה המופלא, מכל התלמידים והאורחים, על קורס מצוין

התלמידים העניקו לדורון שי, עם כרטיס ברכה שאותו קראה אחת מהן בקול.

הזמנו אותם להצטרף אלינו לפעילויות המועדון, ולקריאת ההודעות על התוכניות בפורום.
הודעתי למי ששאלו אותי, שכפי שהסכים גם דורון, הקורס הבא, ייערך בע"ה רק אחרי החגים.
כי עכשיו עלינו להחזיר לחברי המועדון את המועדון שלהם - שלנו, ומקווים שהוא יחוזק ע"י כמה שיותר מהתלמידים, שסיימו כל כך יפה את הקורס, ומעתה כבר יכולים להיחשב לתלמידים ותיקים

להתראות במועדון אספרנטו

DoronModan

New member
תודה רבה על הדיווח המלבב

ה-16 שנשארו הם נלהבים לאספרנטו. זו מסה קריטית נהדרת.
מעכשיו חלק תלוי בנו, בתכניות מעניינות שנספק להם, ובשיתוף נעים שלהם, אבל גם בהם וברצון שלהם להמשיך ללמוד.
בקשר לחצי הדרך של השאלות - זה הממוצע. חלק מהזוגות סיימו את כל השאלות, וחלק כמעט סיימו, אחרים דשדשו בהתחלה.

תודה רבה, מיכל, גם לך על כל העזרה לפני ובמהלך הקורס.

DoronModan

New member
אכן היה משעשע

פעם ראשונה נכחתי בפעילות שלו וממש התלהבתי מיכולת ההוראה שלו.
האיש גם אוהב את אספרנטו ברמות.

מיכי 10

Member
הייתי ממש שמחה, אם היית מוכן

לתרגם לאספרנטו את מה שדיווחתי על המשחק, ולשלוח למיכּאלו. :)

DoronModan

New member
אני מוכן לתקן את התרגום שלך

אם יהיה בכלל צורך בתיקונים...

מיכי 10

Member
תודה, אבל לא *זאת* הבעיה.

נראה לי שאני יכולה כבר לתרגם את מה שכתבתי בלי שגיאות, אבל לוקח לי המון זמן, שבאמת אין לי:
אני מוטרדת ביותר מדי דברים שגדולים עלי. כולל לא מעט מאירגון הלנדה קונבנו, שאיכשהו חשבתי (כיוון שאף אחד לא פנה אלי בכלל עד אתמול) שאני פטורה ממנו הפעם, ושִׂמחתי היתה מוקדמת...

אם כך, אסתפק בתודות ובמחמאות הקצרות שאמרתי למיכּאלו אמש, באספרנטו(
) לפני שהוא הלך.

מיכי 10

Member
אוסיף סתם עוד תמונה נחמדה שצילמתי אמש.

אחרי שדורון קיבל את השי ואת הברכה מהתלמידים, הוא אמר שהוא מסמיק
,
הסביר להם את המילה באספרנטו, וכתב על הלוח:

למעלה