דיווח על ערב זמנהוף

DoronModan

New member
דיווח על ערב זמנהוף

הרושם שלי מהערב הוא מעורב. השורה התחתונה: הערב היה מאורגן בצורה משלומפרת מאוד, אבל היו תכניות אמנותיות יפות.
נתחיל בצד השלילה: היו מעט מאוד אנשים, אני מניח שראו בפעם הקודמת שהערב מייגע (גם זה בלשון המעטה. הוא נמשך כ-4 שעות, כמו אופרה ואגנרית קצרה חחח). ההתכנסות היתה ב-5:30, ואז רק בודדים ממש הגיעו. כאשר רואים שאפילו היושב ראש, שבמקום להגיע ראשון, מאחר ומגיע בצורה אופיינית רק ב-6:20 אז למה להם להגיע בזמן?
כמו-כן, בגלל שהערב נמשך עד 9:30 או אולי אפילו קרוב ל-10 בלילה, אנשים עזבו לפני הסוף, "בלי להרגיש טעם של עוד".
אין כמעט ספק שקיבלנו במחיר של ערב אחד אחד שני ערבים, ערב יחיד וארוך מדי. צריך להפריד בין ערב עם תכנים של ישיבה שבה דנים באופן פומבי בעניינים של הפרק (מקסימום עם קטע אמנותי בודד וקצרצר כדי לשבור את המלל), לבין ערב חברתי ואמנותי.
על צד החיוב - היו דברים מאוד יפים בתכנית: עבדכם פתח בשירת המוזיקה של המקורי של אספרנטו, שנראה לי שלא נשמע בעולם האספרנטו אולי מאה שנה ויותר.
לואיזה הדגימה על הפסנתר וגרמה לנו לשיר שיר שחיברה, מילים ומנגינה, והיה ספוג רוח נאיבית נחמדה.
טלי רקדה שני ריקודים אוריתמיים (ברוח האנתרופוסופיה), ונראתה בחוללה כמו פיה מקסימה.
אנריקה ואני ביצענו שני שירים - אחד מאת יונה וולך ("איי החיים") והשני מאת קריס אונגר מבריטניה, שניהם בלחנים שלי. השיר הייחודי של וולך בביצוע המוקפד של אנריקה זכה להצלחה.
אמיר הרצה על זמנהוף כמשורר, והדגים בעיקר על השיר Mia penso.
אחרי ההפסקה, בין דיונים מעניינים יותר או פחות, אך מחויבי המציאות לפי החוק, ומפאת השעה המאוחרת לא אכנס אליהם, ביצעה ישראלה באופן רגיש וחכם, איתי ליד הפסנתר את השיר של רחל 'עקרה' ('אורי'/'בן לו היה לי') בלחן שלי, ועוד שני שירים של אלתרמן בלחנים של וילנסקי וסשה ארגוב, בתרגום המופתי של אמיר. שלושתנו זכינו לתשואות, כשאמיר עומד, בצדק, ביני לבין ישראלה. אנחנו מכנים אותו 'המאסטרו'. ובכן, לא רק צביקה פיק...
בלטו בהיעדרן יואלה (שלא הרגישה טוב) ולאה (שעברה דירה).
אביגיל כמדומני דאגה לכיבוד וגם עזרה לסדר לפני וגם אחרי (אם מישהו אחר גם עזר, אני מצטער, אני פשוט לא יודע), וישראל הפתיע עם בלינצים טעימים מעשה ידיו להתפאר, במילוי פודינג. מיכל עזרה מאחורי הקלעים בעניינים הטכניים.

לסיכום, מי שמאוד רצה (ורק מי שמאוד רצה) יכול היה ליהנות, והיו פנינים ליהנות מהן.

מיכי 10

Member
תודה על הדיווח המעניין.

נעים להיות פעם מהצד השני של המיתרס - לא לדווח, אלא לקרוא דיווח.

צר לי שיואלה לא יכולה היתה להגיע בגלל הרגשה לא טובה. ידעתי מראש רק שלא בטוח שלאה תגיע.
ומזל ששיחררנו את שתיהן בדיוק עכשיו, מלדאוג הפעם ולהבא לכיבוד ולקישוט, כי אחרת הן היו נלחצות, כי היו מרגישות מחויבוֹת לבוא בכל זאת.

מקווה שכן עזרו לאביגיל בהכנות ובפינוי, כי הדבר האחרון שרציתי, הוא לשחרר את יואלה ולאה, על חשבונה של אביגיל דווקא.
תודה לאביגיל!

ואם כן היו מתנדבים נוספים שדאגו לכיבוד ולכל הסידורים באולם, תודה גם להם, וכמובן גם לישראל החרוץ!
כוונתי היתה שצעירים מהחברים שלנו ירימו את הכפפה, ויקחו סוף סוף על עצמם את ההתנדבות הזאת!

כל הכבוד לכולכם, מְבַצעי התוכניות האמנותיות.

אתקשר כמובן להודות ליאיר אפרתי על דאגתו לסידור האולם.

מסקרן אותי רק סתם לדעת כמה אנשים הייתם אמש בערב זמנהוף.
הזמנתי בין 60 עד 70 כסאות, כי יהושע חשב שצריך להזמין 80...
היתה לי הרגשה שגם 60 זה יותר מדי. האומנם? האם נשארו מקומות ריקים?

DoronModan

New member
כן, עזרו לאביגיל

לפחות שמתי לב שאנריקה עזרה לה בפינוי.
אגב, אביגיל היתה מראשונת המגיעות, כבר בחמש, כשהגעתי להתכונן על הפסנתר, ראיתי שהיא שם. הכנסנו בסיום לארון במועדון שלנו בקבוק מים מינרלים, שיהיה לימים החמים... או סתם אם צריך. ואת המפות הירוקות.
אולי יום אחד תלמדי שצריך לבקש באופן אישי מבן אדם ספציפי, אם הוא מסרב, לפנות לאחר, וכן הלאה. רצוי להציע לכמה אנשים, לכל אחד מהם משימה קטנה, כך שלא יהיה תרוץ להתחמק ממנה.
הסיפא שלך לגבי מספר הכסאות הצחיק אותי. היו כ-35 אנשים בשיא.

מיכי 10

Member
אביגיל אמרה לי שרק אתה והיא הגעתם בחמש, ושנתת לה את

מס' הטלפון הביתי שלי (כי הנייד שלי הושבת). אז לכל שאלותיה המעשיות עניתי, והסברתי לה איפה המפות הנוספות, ומה עליה כן ולא לעשות.

לא! לא אלמַד לפנות אישית לאנשים ספציפיים, ועובדה שכאשר יהושע ביקש מכולם ביחד לפני ההרצאה של ערן בשבוע שעבר, התנדבו כמה וכמה אנשים. אז אני מקווה שהם עשו מה שהבטיחו, התנדבו ולא התנדפו...

אני מארגנת בהתנדבות כבר שש שנים וחצי את כל שלושת המפגשים הגדולים (כולל בבית הקפה בקיץ), בכל שנה, מכל ההיבטים הטכניים! אז אני בטוחה שזה לא התפקיד שלי גם לקבוע בדיוק או לבקש מי יעשה מה. אני לא הגננת של חברי אל"י, ואיפשהו, יש גבול לכל מה שאני מוכנה להשקיע מבחינת זמני הפרטי והאנרגיות שלי

יואפ 76

New member
סליחה דורון, לא שמתי לב שהכנסת את השירים לפורום.

אבל רק בהודעה למיכל. כך שלא יכולתי לראות.

יואפ 76

New member
דורון, אני כנראה שקופה,

אני זאת שהביאה את המטעמים המלוחים וגם עזרתי לסדר לאחר הכנס. אתה עמדת לידי וגם עזרת כשהכנסנו הכל לארון בסוף.
בקשר לכנס, אתה צודק. צריך לעשות ישיבה נפרדת לעניינים המינהליים, במיוחד כשיש חילוקי דיעות בנושאים שונים, וכנס אמנותי נפרד. יש לחברים מה להציע בתוכן האמנותי.
לאנריקה וישראלה קולות נהדרים. המוסיקה, עד כמה שאני מבינה במוסיקה , הייתה מצויינת. אם השירים הוקלטו אשמח אם תסכים להכניס אותם לפורום.
המשך הלחנה מוצלח.
יהודית

DoronModan

New member
ביקשתי סליחה מראש אם שכחתי מישהו, וגם עכשיו מבקש סליחה

לא ידעתי באמת מאיין המטעמים המלוחים הנ"ל. כל הכבוד!
ובקשר לסוף - לאחר יום עבודה, בדיקה רפואית, חזרה לבד, עם אנריקה ועם ישראלה, החל מ-5, וכל ההתרגשות הכרוכה בכך, כבר לא ראיתי בעיניים לאחר הערב, ואני מתכוון לזה.
תודה על השבחים! פרסמתי בהודעה נפרדת כאן בפורום את הקישורים להקלטות השירים.

למעלה