דיווח על רווח הון אצל ברוקר זר בדו"ח השנתי

idan3013

New member
דיווח על רווח הון אצל ברוקר זר בדו"ח השנתי

שלום,
יש לי שני חשבונות של ניירות ערך. אחד בבית השקעות ישראלי ושם יש ניכוי מס במקור, השני בברוקר זר ללא ניכוי מס במקור (חוץ מדיבידנדים). אני מעוניין להגיש דו"ח שנתי (טופס 1301) ויש כמה דברים שאני לא מוצא להם תשובה ברורה במדריכים השונים ואשמח אם תוכלו לתת לי כאן תשובה:
1. לגבי החשבון אצל הברוקר הזר האם זה מספיק לצרף את הדו"ח של הברוקר לגבי מכירות ני"ע, ואת הרווחים וההפסדים הכוללים להוסיף לחישוב בנספח ג' (1322), או שעליי בנוסף לפרט כל מכירה ומכירה ידנית על טופס 1325 (כאשר מדובר בערך ב-20 מכירות בעוד שבטופס יש מקום רק ל-5)?
2. האם אפשר לקזז ביחד על אותו טופס 1322 רווחים והפסדים משני הגופים (הברוקר הזר והישראלי, ני"ע זרים וישראלים)? או שצריך טופס נפרד לאלה שלא נוכה מס במקור? ובמידה שצריך טופס נפרד האם אפשר שיהיה אחד לכל שנת המס?
3. בנספח ד' ובדו"ח עצמו ראיתי שיש מקום למלא בנפרד הפסד הון מחו"ל להעברה לשנים הבאות. האם מדובר בהפסד מחו"ל שנשאר לאחר הקיזוז בטופס 1322? האם סכום זה נכלל גם בטופס 1344 (הפסדים מועברים)?
איך זה עובד? מס הכנסה "יזכור" לי בנפרד את ההפסדים שלא קוזזו בארץ ובחו"ל?

סורי על החפירה, ותודה :)

תשובה

שלום רב,
שאלת מספר רב של שאלות ולצערי פורום זה לא נותן ייעוץ פרטני ובכל זאת אשתדל לתת לך מענה:
1. יש לצרף לדוח השנתי דוח capital gain and loss או end year statement . נבעיקרון יש לפרט כל מכירה בנפרד, הייתי ממליצה לך לערוך חישוב נפרד , לצרף אותו כנספח ובנספח ג' לרשום את הרווח הסופי. יש לציין גם את המחור בנספח ד'.
2. לעניין הקיזוזים ישנם כללים לכך ולצערי לא אוכל לפרט את כולם.
3. לאחר הקיזוזים יש לרשום בנספח ד' וכן על גבי טופס 1301 הפסדי הון מועברים.

התשובה ניתנה על ידי ג'נט סורי, יועצת מס.
ממונת תחום מקצועי (משותף) בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

למעלה