דיווח על תקופות שלא שולמו לביטוח

ענת1976

New member
דיווח על תקופות שלא שולמו לביטוח

שלום!! אני בחורה בת 29. קיבלתי מכתב מביטוח לאומי הדורש לקבל ממני דיווח על תקופות שאינן מדווחות להם! הדיווח מתחיל ב-1994, מה שאומר שהם דורשים דיווח 12 שנים אחורה וסה"כ 42 חודשים שאינם מדווחים שאלתי האם הם יכולים לדרוש זמן כ"כ ארוך אחורה? ומה קורה במידה וישנם הרבה תקופות שאנני זוכרת היכן עבדתי, ישנם תקופות שבהם לא עבדתי ואני מתארת לעצמי שישנם הרבה מקומות שבהם עבדתי אך הם לא דיווחו עליי לביטוח לאומי, מה לעשות??

חובת דיווח

חוק הביטוח הלאומי קובע חובת דיווח, אלא שחובת דיווח זו חלה על המעביד ולא על העובד. כך שלגבי התקופות שבהן עבדת כל שעליך לעשות הוא למסור את שמות מעבידיך. אני עדיין עובד על תשובה מלאה יותר לשאר שאלותיך.

את יכולה לקבל בדפלק השירות המהיר

רשימה של כל המקומות שעבדת בהם בעבר והתקופה בה עבדת באותו המקום.

את יכולה גם להזמין את זה באינטרנט..

אבל זה לא בהכרח משקף את כל המקומות שבהם עבדת. זה משקף רק את המקומות שהמל"ל יודע עליהם, ועל מקומות אלה - ממילא כנראה המל"ל לא ביקש דיווח.

ענת1976

New member
תודה! אבל אני צריכה לדעת מה עושים?

במידה ואין לי דיווח לביטוח לאומי ואני לא זוכרת היכן עבדתי וישנם מקומות שנסגרו! שאלה נוספת: מה במידה וטיילתי בחו"ל האם זה פוטר אותי מתשלום לביטוח לאומי?

טיול בחו"ל אינו פוטר מתשלום

דמי ביטוח. העובדה שמקום העבודה נסגר אינו צריך להטריד אותך. כאמור, החובה לשלם דמי ביטוח עבור עובד, היא על המעביד!

למעלה