דיווח צלילה:

חול1

New member
דיווח צלילה:

לפני כמה ימים רבנצרן ואני צללנו לאתר המערה צפונית לנהריה. ים שמן. ראות של 10 מטר בערך. טמפ' מים 19 מעלות. המון דגה. צלילה נעימה מאוד. רן צילם ומקווה שיעלה כמה תמונות. דרך אגב, מי שרוצה לצלול איתי מחר צפונית לנהריה מהחוף יבורך ומוזמן להתקשר אלי:
0505466591. לא דרך המסרים כי אני לא מצליח להיכנס לשם

רבנצרן

New member
כמה תמונות מהמערה

המים אמנם קצת קרים (19 מעלות, כפי שחול ציין) - אבל הים במיטבו
- רגוע, בלי גלים וזרמים וגם ראות די טובה. המערה במיטבה עם קצת תמונות של משחקי אור וצל. נקווה שהמצב יישאר כך עוד מספר שבועות ויהיה אפשר לחזור ולבקר באתר

רבנצרן

New member
ועוד אחת אחרונה של חצי-חצי

ושוב - תודה לחול על הצלילה ותודה לים על התנאים המצויינים

tali475

New member
אני חדש בעניין

איפה נמצאת המערה? מה העומק? אפשר להגיע מהחוף ללא סירה?
תודה מראש
שבתאי

giladshay

New member
בנק' זאת אמליץ לך לרכוש את הספר

של אמיר גור "מתחת למים". זהו לא תעלול שיווקי, אלא אמצעי טוב להכיר את אפשרויות צלילת החוף הישראלית. אמנם מאז פרסומו- דברים טיפונת השתנו, אבל לא שינויים קריטיים.

ספציפית לשאלתך, המערה באכזיב הינה צלילת חוף. אמליץ לצלול בפעם הראשונה עם מישהו שצלל שם בעבר. המערה עצמה- לא עמוקה, אולי 3-4 מ' מכס'. בקרבתה נמצא הריף הרדוד, בו העומק לא עולה על 6 מ'. המערה ממוקמת על הכביש הסמוך לים, צפונית לנהריה (אמממ, קצת קשה להסביר, אבל בגלל זה המלצתי לרכוש את הספר של אמיר גור הכולל איורים ומפות). קצת דרומית למערה, נמצא מכתש חצי כדורי, שנראה ג"כ כמו חצי מערה, המהווה נ"צ טופוגרפיה מעניינת נוספת. אפרופו, בחזרה למערה, הכניסה אליה עשויה להיות מסוכנת במידה והים אינו שטוח פלטה...
שיהיה בהצלחה!

giladshay

New member
אחלה דיווח ותודה על השיתוף.

עד כמה הרחקתם מקו החוף

{יש את הריף הרדוד (6~ מ') הריף העמוק (12~ מ') והריף העמוק יותר (15~ מ')}

המערה כאמור- נפלאה.
נחמד לסיים איתה את הצלילה.
עצוב שאטמו אותה מהחוף (אבל עבר קישקשנו על זה יותר מדי).

אגב, צלילת לילה באיזור- חבל"ז אחד גדול
סבירות גבוהה להיתקל בתמנונים, דיונונים, חשמלנים, ועוד כול מיני מרעין בישין.

למי שחושב שישנם דברים מצ'עממים, אז למרבה הפלא ניתקלתי באמצע העשור הקודם, ביחד עם חיבר, בצלילת לילה באיזור, במצע החולי שבין הריף הרדוד לעמוק, בכריש גיטרן

חול1

New member
ציינתי בעבר שניתן לעבור במערה מצד לצד

היתה התמוטטות של חלק מהאבנים שחוסמים את המערה ומהחלק הדרומי שם הם התמוטטו ניתן לחצות. גם אני נתקלתי עם ולריה בעומק של 4 מטרים, באתר של כתף אכזיב בשני גיטרנים, אחד של 2 מטר והשני קצר יותר, לפני שנה כשנתיים והעלתי פוסט בנושא.

חול1

New member
בצעירותי, אכן הייתי מרחיק לריף העמוק אך חדלתי...

טילוף ארוךךךך ומשעמם מתחת למים עד שמגיעים לריף העמוק וסה"כ גם שם התכסית שטוחה יחסית. להערכתי החלק שקרוב לריף הוא האטרקטיבי יותר.

למעלה