שלום. אתמול זה היה שעלה תעריף חשמל? קראתי מאמר שצריך לדווח קריאה נוכחית שלא יחייבו הפרש על כל תקופה.
מישהו כאן עשה את זה כבר?
KVA פירושו קילוואט לשעה. כלומר, סך הצריכה הכוללת בין קריאה לקריאה.בעקבות הפוסט בדקתי את חשבון החשמל שלנו ויש בה חיובים כנ"ל"
חיוב בגין ספק KVA - מה זה בדיוק?
תשלום קבוע זה בגין ההתעסקות בהפקת החשבונות, שליחתם ועוד בונוס מצטבר לחברה מונופוליסטית, שגם כך גוזרת עלייך קופון לא רע.תשלום קבוע - בשביל מה?
ככל שידוע לי, בהתקנות החדשות הם משתמשים במונים שכאלה, אבל גם הם עדיין לא משדרים ל"מרכז" כללי שעוקב אחר כולם כי הם "במיעוט". ככל שהבנתי, האדם שקורא מקבל את ה"שדר", אבל הוא צריך להיות בקרבת המונה לשם כך. האמת היא, שאני די מתפלא על כך שח. החשמל אינה מחליפה בשיטתיות את כל המונים הישנים למונים מן הסוג הזה, ובכך ישימו קץ למקצוע שנקרא "קורא המונים".בדקנו ב-2 דירות, הסכומים אינם זהים
האם יש היום מונים של חברת החשמל שניתן לקרא אותם אלחוטית או עדיין הולך אדם ממקום למקום
וקורא את המונים
אף אחד לא מגיע לקרוא מונה. בדוק. נקודה. כתבתי על זה פעם. אבל ישראלים אוהבים להתווכח. "אולי הגיע ולא היית בבית, אולי ואולי". עדיף לעשות רישום עצמי פעם בחודשייםKVA פירושו קילוואט לשעה. כלומר, סך הצריכה הכוללת בין קריאה לקריאה.
תשלום קבוע זה בגין ההתעסקות בהפקת החשבונות, שליחתם ועוד בונוס מצטבר לחברה מונופוליסטית, שגם כך גוזרת עלייך קופון לא רע.
ככל שידוע לי, בהתקנות החדשות הם משתמשים במונים שכאלה, אבל גם הם עדיין לא משדרים ל"מרכז" כללי שעוקב אחר כולם כי הם "במיעוט". ככל שהבנתי, האדם שקורא מקבל את ה"שדר", אבל הוא צריך להיות בקרבת המונה לשם כך. האמת היא, שאני די מתפלא על כך שח. החשמל אינה מחליפה בשיטתיות את כל המונים הישנים למונים מן הסוג הזה, ובכך ישימו קץ למקצוע שנקרא "קורא המונים".
להבדיל ממוני החשמל, שהחברה אינה מחליפה אף פעם, (למעט במקרי שריפה, חבלה למונה או הגדלת צריכה (בתשלום), הרי שבדירות ישנות, תוכלי למצוא מונים משנות אחא, הרי שבתחום המים קיים חוק, שקובע כי יש להחליף מונים אחת ל-5 שנים ללא התייחסות למצבם הבריאותי. ולמרות זאת, אני רואה שבאזורי מגורים רבים מוחלפים מונים למונים מהדור הישן. בטבעון לעומת זאת, כבר לפני 5 שנים פלוס, הוחלפו כל מוני המים למונים משדרים, וממש בחודשים האחרונים, כל אלה הוחלפו שוב לדור חדש של משדרים. אז אין כאן "קוראי מונים". זה נגמר. וזה טוב, כי המרכז גם מקבל "דיווח" אל דליפה קבועה (והם מיידעים את הלקוחות בזמן אמת)!
אז באמת שהגיע הזמן, שגם חברת החשמל תחליט שזהו. הגיע הזמן להתחדש.
לא יודע למה דווקא אצלך "לא מגיע". אצלי מגיע כמעט תמיד אחת לחודשיים כמו שעון. לעתים רחוקות קורה שאני מקבל חשבון הערכה וגם אז יש לי אפשרות לשלוח קריאה עצמית והם מתקנים. ואם אני לא שולח קריאה עצמית, התיקון יבוא אחרי הקריאה הבאה. ככל שזכור לי, אין מצב שהם ידלגו על יותר מקריאה אחת ברציפות וזה עפ"י חוק. מצב כמו זה שאת מתארת, יתכן רק אם המונה שלך נמצא בתוך הדירה, וכדי לקרוא אותו, את צריכה לפתוח את הדלת לקורא. והיה ולא היית בבית, הוא לא יכול לנחש מהי הקריאה ואז את באמת מוזמנת לשלוח להם צילום מונה.אף אחד לא מגיע לקרוא מונה. בדוק. נקודה. כתבתי על זה פעם. אבל ישראלים אוהבים להתווכח. "אולי הגיע ולא היית בבית, אולי ואולי". עדיף לעשות רישום עצמי פעם בחודשיים
מאד מאד פשוט.אני גרה מעל 30 שנה באותו בית. מעולם לא ראיתי אדם בשר ודם קורא את המונה
שמעתי כבר צ'יזבטים כמו "אולי הוא הגיע ולא ראית" וכו
לא. מעולם לא היה כאן אדם קורא מונה. בחשבונות כתוב "הערכת קריאה". משו כזה. לא מאמינה להם. הם עושים שיערוך לפני צריכות קודמות
פשוט לא מאמינה להם
התחלתי לרשום קריאות מונה
איך אדע אם הם מדייקים. איך זה עובד
תודה
מודה לך מאודמאד מאד פשוט.
מסתכלים אל קריאת המונה ורואים בחשבון מה הקריאה שרשומה בו. הם היא נמוכה בקצת מהקריאה שאת קראת? זה בסדר. אם הוא גבוהה יותר, ברור שזו הערכה. כעת יהא עלייך לשקול, האם שווה לך לפנות לח. החשמל כדי לתקן את ההפרש או שלא. כלומר: אם ההפרש אינו גדול, זה יכול להישאר כך. אם הוא גדול, תבקשי זיכוי. צלמי את המונה ושלחי למס' 052-7467340 בווצאפ. הם יטפלו.
ואיך חישבו בסוף..@עוגייה קטנה מכיר מישהו שהיה לה מונה בבית ולפני ביקור בן אדם שקורא מונה הדביקה פתק בחוץ עם קריאה.
הנבלות של חברת חשמלואיך חישבו בסוף..
אחרי זה עברתי לדווח קריאות במוקד 103 או באתר שלהם
אבל הגנבים האלה , לא מספיק שלא באו , מחייבים אותם עבור קריאת מונה. אתם מבינים ? אני קורא להם את המונה , מדווח להם
והגנבים מחייבים כאילו שהיה מי מטעמם לקריאה.
להבדילמשקרים בשביל לגזור קופון עליהם? זה מזכיר לי מצב שבו דבר דואר טוען שביקר אצלי בשביל לספק משלוח אך לא הייתי בבית ויש צורך לבוא לסניף הקרוב בשביל איסופו.
בכמה חייבו. אגב ללכת לדואר לאסוף זאת גם הוצאה. טירחהלהבדיל
על דואר לא מחייבים אותך שלא היית בבית
פה הגנבים בכלל לא באים , ומחייבים אותך
דווקא לאחרונה בחודש אחד קיבלתי חשבון גבוה והיה רשום שזו הערכה. במקביל, קיבלתי מסרון שהפעם לא בוצעה קריאה והחשבון ע"ס XXX ש"ח מבוסס על הערכה. אבל זכותי לצלם את שעון החשמל ולשלוח למס' פון שציינתי קודם. צילמתי ושלחתי, והם שלחו חשבון מתוקן על סמך הקריאה שצולמה. אז אני לא ממש מכיר את חברת החשמל שמספקת לך חשמל, אבל אצלנו יש כנראה חברה אחרת, שכן מיידעת כשהיא שולחת חשבון המבוסס על הערכות*. ואגב, יש לי שכנה שנמצאת כעת בבית אבות ודירתה סגורה. שעון החשמל נמצא בתוך הדירה, ועל כן, מדי פעם הם שלחו הערכות גבוהות. בנה התלונן, ובתשובה, היא קיבל הודעה, שאם יטרח, יצלם את השעון וישלח את הצילום (שיציג גם את מס' השעון) למס' כלשהו, הוא יקבל חשבון עדכני. עשינו זאת והכל הסתדר.ואיך חישבו בסוף..
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.