דיוויד גילמור

thezanani

New member
דיוויד גילמור

למי שזוכר אני עוד זאטוט זב וחסר חוטם שרצה לברר על מה שאבא שלו היה שומע. אז הנה שאלתי להפעם דיוויד גילמור לפי דעתי הגיטריסט הכי טוב ששמעתי אי פעם ולא ששמעתי הרבה (למרות שאני עדיין מניח שהוא יותר טוב מהצ'לי הזה) היכן הוא נמצא ברשימת הגיטריסטים הגדולים??? יש לו כסא נחמד בין הנדריקס פייג' והחברים??? אה תשמעו עוד משהו שיש לי להגיד לכם comfotbly numb דקה אחרונה נדוש נכון? אבל שיבוא משהו ויגיד שמשהו הקפיץ אותו לאוויר ככה! תודה מראש פינקים!!!!

pink floydror

New member
ובנימה צינית זו ../images/Emo8.gif

אין רשימה אבסולוטית של הגיטריסטים הכי טובים בעולם, אמנם יש כל מיני דירוגים וסקרים, אבל בסופו של דבר זה עניין סובייקטיבי - מי הוא הגיטריסט הטוב ביותר, ובכל מקום שתחפש תמצא משהו שונה לגמרי.

thezanani

New member
מסכים לחלוטין, אבל...

זאת לא הייתה השאלה. שאלתי אם בכלל יש הערכה כלל עולמית לנגינה של דוד(כיף לקרוא לו ככה.דוד.),ואם כן באיזה היקף ועוצמה? הרי גם אם תשאל בעל דוכן מופרום מסעודיה המזרחית על גיטריסטים גדולים הוא ישלוף מיד את ה"אריק קלפטון,סנטנה" המיידי. דוד קצת פחות מוכר. אבל אני פשוט לא יכול להשאר אדיש אליו. פשוט לא יכול! הוא מטלטל אותך, מלטף ושורט אותך, כשצריך, בתזמון. כל סולו וכל שנייה של שמיעה נותנים את ההרגשה המוחלטת שיותר טוב מזה לא יכול להיות. וhigh hopes וכומפרלי נמב הם רק הדוגמאות המוכרות, תגידו אתם! משהו היה יכול לנגן את הסולו של comfotably בצורה מושלמת יותר? דוד לא בדיוק משתגע שם אבל הוא נותן את זה שלם ומדויק בום לראש פק ככה הרגשתי ששמעתי אותו לראשונה כאילו תותח של כריות(או פיטמות) מפוצץ את הראש מענג ומייסר. זה דוד.

כן

דייויד גילמור הוא גיטריסט מוערך. לא כחדשן גדול, אולי, אבל נגינתו היא ייחודית ובהחלט משרה אווירה מאוד מסויימת, כפי שציינת, ועל כך הוא זוכה בהחלט להערכה, הן בקרב הקהל והן בקרב גיטריסטים ומוסיקאים אחרים. די לבדוק את רשימת האמנים הארוכה (עד מאוד) אתם עבד גילמור במשך השנים, כדי להווכח בכך. אני לא מחזיקה מרשימות של “גדולי הגיטריסטים” שנערכות לפרקים ע”י עתונים ואתרים כאלו ואחרים. אין לרשימות כאלו רלבנטיות, לטעמי. גילמור הוא גיטריסט טוב ומרשים, ודי לנו בכך שאנו יודעים זאת.

One Echoe

New member
תשובה.

לדיוויד אכן יש מקום של כבוד. גם בקרב קהל המאזינים של המוזיקה עצמה, ורוק בפרט. וגם בקרב המדרגים...ואתרים, וכל מקום שיזכירו בו גיטריסטים טובים. יזכירו כמעט תמיד את גילמור.

flowerboy69

New member
לפני כמה שנים

הייתה תוכנית כזו שהזמינה את הגיטריסטים הטובים בעולם לנגן ואז נתנה להם פרס ואני זוכר שהם הזמינו את ווטרס ששר כמה שירים מהחומה.חוץ מגילמור יש את סנואי וואיט ואת אריק קלפטון וגם את גארי מור וכמובן אחרים

thezanani

New member
ווטרס עצמו נגן חביב???

נוירוטי,אפל,גאון,מטורף,שי עגנון הצפון קוריאני, הכל נאמר עליו לרעה,אבל בעיקר לטובה. אבל הכל יוחס לכתיבה ולאופי הבן-ציוני שלו. אבל איך מבחינה מוזיקאלית נטו??? נטו! אל נא תהיו תטו משפט על הנשמה השחורה והעניים הבוהקות! גיטרה בס נטו! איך הוא?

למעלה