דיון - אהבה או עדה ודת - מה יותר חשוב

דיון - אהבה או עדה ודת - מה יותר חשוב

חבר שלי פגש בחיפה משתתפת ב"יזמים צעירים"

http://www.mako.co.il/news-channel2/Channel-2-Newscast/Article-ae1a6286aaa3541004.htm

היא אירופאית, לא יהודייה, והוא פשוט מאוהב בה והיא בו
החנון פשוט מצא את החצי השני שלו, רק שכולם חוץ ממני
אומרים לו שגוייה זה כמו לאכול חמץ בפסח

מה אתם הייתם עושים במצב כזה ? הייתם מנתקים קשר
רק בגלל שבעיני החברים והחברות אסור להיות בקשר עם לא יהודייה

פתאום הם נהיו צדיקים

מה הייתם מעדיפים - סתומה ומכוערת - סטייל מלול - אבל יהודייה כשרה

או חכמה ויפה - אבל לא יהודייה, נגיד בלונדינית חכמה כמו החברה של יאיר נתניהו

לי חשוב השכל היופי והאישיות יותר מהדת, אבל כרגע זה נראה
שאני והוא מעטים מול רבים בדעה הזאת בגלל דעות קדומות שקיימות בישראל
ולא בשום מדינה אחרת בעולם

אף אחד לא יעיר לספרדי בגלל שהוא התאהב ברוסיה, ורק בארץ
אם אתה מרוקאי שהתאהב ביהודיה רוסייה מיד ישבו עליך עם כל מיני
דעות קדומות

מהניסיון שלי, דווקא הרוסיות יותר נאמנות ופחות בוגדניות,

ולא אמרנו כלום על זה שבדרך כלל המשפחה שלהם גם יותר משכילה

יאללה לגייר את כולן בהליך מהיר

כמו בתנ"ך = "אלוהיך - אלוהי ועמך עמי"

הייתם יוצאים עם מישהי מעדה אחרת ?

רואה 6 6

New member
מנתקים קשר,כן.

עם החברים.

כמו לאכול חמץ בפסח,
רבנים ממש החברים האלה מי הפיק מרגלית כזאת?!

כמה שטויות בפוסט אחד.

עדה היא לא איי קיו. ועדה היא לא על סקאלה ושוני של דת.
מלבד זה, למה החלוקה שלך לגבי שייכות לדת היא כזו דיכוטומית.
ומי אמר שהיהודיה הכשרה למהדרין היא באמת אדם מוסרי, אמין לבריות ודבק בערכי תורת משה רבנו?
הכל בולשיט.

יצאתי עם הרבה מאוד בחורים כשהייתי צעירה ויפה. ממש לא עניין אותי מהי העדה שלו, כמה כסף יש לו ולמפרט דעות קדומות אחרות שאת מציינת. עניינה אותי הפרקטיקה: אם הוא ישר, חכם ואיך הוא אוהב אותי.
הורים/חברים/מכרים/משפחה - ידעו תמיד מי אני והתמודדו כמו גדולים עם עצמם על הבחירות שלי. אף פעם לא יצא לי לחשבן למישהו על בחירות עם מי אני יוצאת מהסיבה הפשוטה שזה תלוי אך ורק בי. האחרים אף פעם לא פונקציה בשבילי.
ושוני בעדה או דת הם לא בשביל המסיכה הזוגית אלא הבחירה שלך כבוגרת כיצד תרצי שילדייך יגדלו.
את הכנסת עדה ודת לרשימת המכולת השטחית שכולם הולכים עליה וגם מתגרשים איתה, כאילו שחתונה לבלונדינית מול ברונטית היא כמו השוני בחתונה בין יהודי לקתולי. אין לך אפילו סקאלת הבנה בהבדלים.
בלונדינית היא לא אורח חיים. והילדים שלך יתמודדו יפה אם תהי חצי שנה בלונדינית או ג'ינג'ית לעומת אם תחגגי חגי ישראל או תלכי למסה ביום ראשון.
אהבה וזוגיות כבחירה של אדם בוגר היא לא על רגל אחת. היא מהמקום שאת כבוגרת מעוניינת לקשור את חייך עם אדם שמפרה אותך ושהאהבה שלך אליו היא אבסולוטית ואינה תלויה בדבר. את לא מתאהבת או מפתחת למישהו ממקום עקום רגשות, את פשוט אוהבת אותו. איתו את זוג.

AlabamaW0rley

New member
תמיד אין לך עמוד שדרה,

או שהבלונדה מאירופה השעתה את השכל שלך לזמן מה?

תלמד לחשוב בשביל עצמך ולקבוע לבד מה טוב ומה רע. אבל אני אעזור לך הפעם. תשמע, חברים שלך לא מפותחים וגזענים, ואתה ממציא כל מיני סטיגמות כדי ליישב את הדיסוננס הקוגניטיבי שאתה שרוי בו.

ריגשת אותי מאמי,

מה עשית לי....

לקחנו את אותו קורס מסתבר....

"דיסוננס קוגנטיבי"? , תקשיבי, זה כמו לבוא ולומר למתמטיקאי "כפרה, בוא נחשב אינטגרל".
החזרת את עלומיי ולו לשניה של חסד. אין יותר סימני גרביטציה, אין גיל, אין זמן ואין אך אחד.

אחחחח היו זמנים.....

AlabamaW0rley

New member
שמחה שריגשתי אותך, כפרה

אבל נראה לי שהתבלבלת, כי אני ממדעים מדוייקים.

תודה יקירתי...

למרות שאת בטוח מבינה שצחקתי איתך..

ובקשר למדעים מדוייקים - אני מוקפת בהם. אין קשר. דיסוננס קוגנטיבי הוא מונח הידוע למי שקורא ספרות מקצועית בפסיכולוגיה/סוציולוגיה.

מי שלא יודע שיחפש בגוגל

אין סיבה להמנע ממונחים כאלה, במיוחד שלדעת הכותב זה מתאר בדיוק את המצב, במקום לכתוב מסביב ולתאר מה זה.

student456

New member
יודע מה טוב בשבילי ...

אני מהאסכולה שטוענת שכל מקצוע שבוחנים אותך עליו בחומר סגור, זה מקצוע שבוחן את יכולת הזכרון שלך בע"פ ותו לא.

זו בדיוק הסיבה שאני לא מתחבר למתמטיקות מהמאה ה 17 (למרות שרוב העבודה שלי היא עם התמרות) , אבל בהחלט מתחבר למתמטיקות המודרניות.
אם אפשר לבחון ידע באלגברה מודרנית כשנותנים מבחן עם דף נוסחאות שסטודנט מכין, אין שום סיבה שלא יהיה אפשר לבחון חדווא עם דף עזר.

sweetdreams

New member
טוב, זה נראה שאתה בוחר להפוך את זה לויכוח..

סורי, אני לא הולכת להשתתף בזה.
שיהיה לך חג שמח ובהצלחה!

student456

New member
חלילה וחס לא מתווכח :)

אין פה גם על מה להתווכח.. זה הרי עניין של טעם :)

KhaIeesi

New member
אני אישית

אוכלת חמץ בפסח, ועוד רבים אחרים.

זה עונה על השאלה לא?

בנסיון להתרכז בעיקר

ולהתעלם מכל השטויות שכתבת מסביב (באמת, אין בנמצא יהודיות יפות וחכמות) אתה כמובן מערבב שני דברים שונים- עניין העדות שמערבב בתוכו הרבה סטיגמות וגזענות (ולפיכך גם הרבה שטויות) וכמובן מה שצריך לעשות זה לשפוט לגופו של אדם בלי דיעות קדומות לעומת השאלה אם להתחתן עם גוי שכמובן יכול להיות בן אדם מושלם אבל הוא גוי. וגם פה לא קשורות סטיגמות וגזענות כי זה כבר עניין הלכתי וקשור לאיך כל אחד תופס את הזהות היהודית של עצמו ואיפה הגבולות שלו עוברים. זה כמובן משהו שאותו חבר אמור להחליט לגבי עצמו.
לסיכום, תשובה לשאלתך, ברור שהייתי יוצאת עם מישהו מעדה אחרת בלי לחשוב פעמיים. גם התחתנתי עם אחד כזה. עם גוי- לעולם לא.

כמה גזענות ודעות קדומות

בהודעה אחת
ועוד הודעה שכביכול יוצאת נגד הדברים האלה...

אנ י מבינה שמעת שנישואי תערובת באופנה
והיית חייב להגיב

אין לי בעיה לא עם עדה שונה ולא עם דת שונה.

מבחינת עדה- אני בעצמי חצי מרוקאית וחצי גרמניה. לא ממש היה משנה לי להתחתן עם מישהו מעדה שונה, חשוב לי האדם ולא העדה או הדת שלו.

אני נשואה לבחור מקסים שבמקרה הוא גם בן לאמא יהודיה, אבל גם אם זה לא היה המצב- לא הייתי עוזבת אותו.
במקום מסויים אני כן שמחה שהוא נחשב יהודי, אבל זה רק בגלל שהמשפחה שלי דתיה וזה חוסך לי המון המון בלגאנים משפחתיים.
אם הוא לא היה יהודי, הייתי ממשיכה את הקשר איתו ומוצאת את הדרכים להתמודד עם המשפחה וכו'.

למעלה