דיון - איך הרגלי הבריאות שלכם?

natalysh

New member
דיון - איך הרגלי הבריאות שלכם?

בעקבות כתבה שהייתה לא מזמן ב- Ynet (ניסיתי למצוא ולא הצלחתי) - מעניין לשמוע איך אתם מתייחסים לבריאות שלכם, בתור רפואנים בעבר/הווה/עתיד? אז ספרו: האם אתם מעשנים? איך הרגלי התזונה? הרגלי הכושר? האם אתם חושבים שבתור אנשי מקצועות הבריאות אתם צריכים להוות דוגמה מבחינת אורח חיים בריא? (ומדוע, כמובן...) האם לאחר תחילת הלימודים/תחילת ההתעניינות במקצוע משהו השתנה בכם מבחינת הרגלי החיים/הבריאות?

הרגלי הבריאות שלי...

האם אתם מעשנים? בחיים לא, שונאת סיגריות
איך הרגלי התזונה? משתדלת לאכול די מאוזן, שלוש ארוחות ביום שכוללות פחמימות, חלבונים וירקות טריים וקצת פירות ושטויות בין לבין. הרגלי הכושר? אני פדלאה אמיתית. הספורט היחיד שאני עושה זה ללכת לאוטובוס או לעבור מאולם לאולם באוניברסיטה. האם אתם חושבים שבתור אנשי מקצועות הבריאות אתם צריכים להוות דוגמה מבחינת אורח חיים בריא? (ומדוע, כמובן...) שאלה טובה... עוד לא גיבשתי החלטה סופית. מצד אחד, קצת קשה לשכנע מישהו שזה טוב ובריא לעשות ספורט, כשאת בעצמך בקושי מזיזה את עצמך. מצד שני, אני ממש ממש שונאת ספורט, ואני לא חושבת שזה ישתנה אי פעם. בקיצור, לא יודעת, אני עדיין מתלבטת עם הקטע הזה. האם לאחר תחילת הלימודים/תחילת ההתעניינות במקצוע משהו השתנה בכם מבחינת הרגלי החיים/הבריאות? דווקא כן, כשהתחלתי להתעניין ברפואה, בהדרגה התחלתי גם לאכול קצת יותר בריא ולא רק שטויות. עם הקטע של הספורט זה לא עזר ממש. רק מראה כמה אני שונאת את זה...

shimy lev

New member
אז ככה.....

דבר ראשון: אני חדש כאן. מצאתי את הפורום מועיל מאוד, ואשמח להשתתף בו. מותר לי להכנס? אני עובד כאסיסטנט לרפואת שיניים ומתכוון להמשיך בלימודים.... דבר שני: אני עובד כאסיסטנט במרפאת מומחים. (שתלים וכד'). אני רואה מה קורה כשלא מצחצחים שיניים, אבל זה לא עוזר הרבה.... נכון. קניתי מברשת חשמלית, אבל אני שוכח להשתמש
אולי כשאלך ללמוד רפואת שיניים זה ישתנה......

איום ונורא

האם אתם מעשנים? לא, זה מסריח.
איך הרגלי התזונה? בריאות, רק בריאות. אני חיה על דיאטה מאוזנת של פיצה צי'פס ושוקולד.
הרגלי הכושר? לא קיימים.
האם אתם חושבים שבתור אנשי מקצועות הבריאות אתם צריכים להוות דוגמה מבחינת אורח חיים בריא? (ומדוע, כמובן...) לא, אנחנו בני אדם כמו כל אחד אחר.
האם לאחר תחילת הלימודים/תחילת ההתעניינות במקצוע משהו השתנה בכם מבחינת הרגלי החיים/הבריאות? בהחלט, אין לי שניה פנויה ולכן אני אוכלת הרבה פחות מסודר, ואפילו אם הייתי רוצה - אין לי זמן לספורט. בקיצור- עד 120 אני כבר לא אגיע :)

rshalit

New member
../images/Emo3.gifזה מזכיר לי את קצרים...

אם ראית היה פרק בקצרים בו מוני הוא רופא וסגל בא לקבל טיפול אצלו ובזמן שמוני אומר לו להפסיק לעשן ולאכול דברים שומניים הוא נוגס בהמבורגר 300 גרם ומעשן 2 סיגריות, שותה מילקשייק וכן הלאה

../images/Emo6.gifנו, אני לא עד כדי כך גרועה

אני צמחונית, לא מעשנת, ובדכ יוצא לי לאכול איזה ירק פעם ברבעון...

natalysh

New member
אם את צמחונית ולא אוכלת ירק

מצבך עוד יותר גרוע ממני. מה את אוכלת? לחם עם חמאה?

נו, כתבתי:

דיאטה מאוזנת של פיצה צ'יפס ושוקולד. (בחיי, כשאני קוראת את זה אני מתפלאת איך לא הפכתי לפרה מחוצ'קנת בשנתיים האחרונות)

הרגלי בריאות

האם אתם מעשנים? לא לא לא לא! אסור לי בגלל האופרה... איך הרגלי התזונה? די טובים את האמת, אוכלת הרבה ירקות וגבינה לבנה. לפעמים מתפרעת על שוקולד ומתוקים, אבל אני גם "רק" בן אדם... הרגלי הכושר? התעמלות פעמיים בשבוע (הגב !) + ריקודים 3 פעמים בשבוע. האם אתם חושבים שבתור אנשי מקצועות הבריאות אתם צריכים להוות דוגמה מבחינת אורח חיים בריא? (ומדוע, כמובן...) האם לאחר תחילת הלימודים/תחילת ההתעניינות במקצוע משהו השתנה בכם מבחינת הרגלי החיים/הבריאות? חד משמעית כן. אמנם "גם אני רק בן אדם" ושאהיה רופאה, אשאר אחד כזה גם מתחת לחלוק הלבן, או גם שאלך בלעדיו מחוץ לשעות העבודה. לדעתי דווקא כמי שמבין את הסיכונים, ורואה מה קורה למי שלא מקפיד, אני מחויבת יותר. בנוסף, איך אוכל להסתכל למישהו אחר בעיניים ולאמר לו לעשות דברים שהם לא תמיד מהנים בהתחלה (להתחיל לאכול בריא או ספורט זה לא קל, במיוחד הרבה שנים...) בלי להיות באותו המקום, או במקום דומה? (נשמע נאיבי - ואני יודעת שיש מי שיגיד - איך תעזרי לחולה איידס? תקבלי את התחושה על ידי הדבקה עצמית - אז לא....) לגבי ההתענינות במקצוע - זה רק מחזק את ההרגלים :)

natalysh

New member
תורי...

האם מעשנים? ממש לא. הרגלי תזונה? אוי ויי... אוכלת בעיקר שטויות וג'אנק. הרגלי הכושר? איזה כושר? דוגמה אישית? אני בדיונים עם עצמי בעניין, ואני נוטה לחשוב שאין חובה כזו, כל עוד הרופא ידע להצניע את הרגליו המגונים ליד המטופלים. הרבה יותר חשוב שהרופא יהווה דוגמה אישית מבחינה תרבותית והתנהגותית. שינוי לאחר תחילת הלימודים? שינוי איטי והדרגתי, אבל אני לא בטוחה עד כמה זה קשור ישירות לרפואה. אני מנסה להכנס לכושר (עם דגש על המנסה) לקראת קק"צ וקשה לי להאמין שלולא הקק"צ נושף בעורף הייתי מזיזה אצבע מיותרת. השינוי העיקרי מאז תחילת הלימודים הוא בהפיכתי להיפוכונדרית בפוטנציה.

guyavhuji

New member
שאלות טובות.

לא מעשן. הרגלי תזונה - בתקופות. בזמן האחרון, למשל, בעקבות הקורס במטבוליזם קיצצתי דרסטית בצריכת הכולסטרול שלי (לא יותר 8 ביצים בשבוע...). סה"כ אני משתדל, אבל אני לא בן-אדם של ירקות. הרגלי כושר - מתאמן די הרבה בשוטף, בד"כ מאבד את זה בתקופת בחינות. להוות דוגמא - אני חושב שאולי יש ערך מוסף לרופא שיכול להוות דוגמא אישית מבחינת אורח חיים, אבל זה לא משהו שהייתי דורש מכל רופא. השפעה של הלימודים - יש הרבה פחות זמן ותנאים להתאמן (זה לא משהו לרוץ מסביב להדסה בין האוטובוסים). מצד שני אולי התחלתי לאכול קצת יותר בריא (ראה מטבוליזם וכלולסטרול), אבל לא בצורה מאד משמעותית.

anabioein

New member
הרגלי בריאות

מעשן- לא תזונה- אם זה מטיל צל, אני אוכל את זה כושר- ארבע פעמים בשבוע דוגמא אישית- אם לא אנחנו אז מי? מאז הלימודים אני מפחד לאכול מזון ממקור לא ידוע או שתנאי הסניטציה שלו מוטלים בספק (תודות לשיעורים והתמונות בפרט בפרזיטולוגיה- אח"כ גם העברתי הרצאות בתחום).

בוא נראה

אני בחיים לא אעשן בגלל הדוגמא השלילית מצד אבא. תזונה די מאוזנת ששומרת אותי רזה בניגוד למרבית בני המשפחה האחרים... הרגלי כושר אין אבל אני רוצה להתחיל לפתח אותם. אנחנו בני אדם ולא אמורים לשמש דוגמא בעצמינו, זה יפה בתאוריה אבל קשה ליישום כאשר אתה רוצה לייעץ למישהו להפסיק לעשן ואתה מעשן בעצמך או שמן בצורה בלתי נורמלית. אז לא יודע, בינתיים אני חושב שאני לא אמור לחיות חיי קדוש בשביל אנשים אחרים.

Regina Phalange

New member
רופאים= דוגמנים??

האם אתם חושבים שבתור אנשי מקצועות הבריאות אתם צריכים להוות דוגמה מבחינת אורח חיים בריא? לא, אם רופא הוא שמן ומעשן כרוני הוא תמיד יכול להגיד לפציינט "אל תעשן ותאכל בריא, אתה לא רוצה להיות כמוני, נכון?"
ובנימה רצינית יותר (אם כי לדעתי אפשר ליישם מה שכתבתי למעלה)- רופא הוא בן אדם, ונכון שהיה יותר נחמד אם כולם היו בריאים וחזקים כדוגמא למטופלים שלהם, אבל כל אחד עושה את הבחירות שלו, וכך גם הפציינטים. תכלס, אדם יבחר בעצמו איך לאכול ומה לעשן אם בכלל בלי קשר לרופא המטפל שלו. המודעות בימינו לסיכונים למיניהם היא מספיק גבוהה בקרב הציבור הרחב. האם לאחר תחילת הלימודים/תחילת ההתעניינות במקצוע משהו השתנה בכם מבחינת הרגלי החיים/הבריאות? כן, התחלתי לייחל יותר למות בשנתי, אם זה נחשב להרגלי חיים

Regina Phalange

New member
אני מאוד מקווה,

אבל התאריך לא ממש מתאים, אני אמורה להיות איפשהו בצפון, איפה שלא ישמעו אותי צורחת "נמאס לי!!!!!!!!!!!!"

morancho1

New member
תשובות

האם אתם מעשנים? ממש לא. הספיק לי לראות מה זה עשה לאנשים יקרים לי וחוץ מזה, זה מסריח. איך הרגלי התזונה? משתדלת תזונה מאוזנת של: לחם מלא, גבינות וירקות והרבה הרבה שוקולדים:) הרגלי הכושר? הליכה פעמיים בשבוע, אבל רק בגלל שאין לי אוטו. האם אתם חושבים שבתור אנשי מקצועות הבריאות אתם צריכים להוות דוגמה מבחינת אורח חיים בריא? -יש בזה משהו שרופא צריך להוות דוגמא.שמעתי סיפור על מישהו שמעשן,אז אבא שלו לקח אותו למחלקת אונקולוגיה (סרטן) והילד מאוד נבהל והחלט שהוא מפסיק לעשן. אסל אז הוא יצא החוצה וראה את כל הרופאים מעשנים שם ושינה את דעתו.. רופא הוא אדם. לא מספיק שעובד בתנאים לא תנאים גם צריך לחיות כמו דוגמנית? אבל מצד שני, יש לשאוף לקיים אורח חיים בריא כי יש בזה איזשהי דוגמא לאחרים. האם לאחר תחילת הלימודים/תחילת ההתעניינות במקצוע משהו השתנה בכם מבחינת הרגלי החיים/הבריאות? - כן, הפסקתי לעשות ספורט, כי אני רואה כמה שלסטודנטים אין זמן לבלות, אז אני דואגת לבלות כמה שיותר עכשיו ופחות לדאוג לבריאות שלי:)

למעלה