דיון - איך התחלתם עם היפ-הופ?

דיון - איך התחלתם עם היפ-הופ?

כותרת* בין עם זה לכתוב להקליט ולזרום או עם סתם לשמוע היפ-הופ אז מה היה השיר הראשון שלכם? או ברייקדאנס? דיון פתוח.

וואלה האמת

אח שלי היה שומע היפ הופ, פעם אחת לקחתי את הדיסקמן שלו - שמתי את האוזניות השיר הראשון היה tupac - changes... אח"כ hit em up חחחחח כן למרות שעוד לפני זה - בתור ילד, הזמר האהוב עלי היה וויל סמית jiggy with it היה השיר האהוב עלי חחחח [והיה כמובן את התקופה של שבק] אבל רק בגיל 14 כששמעתי את טופאק הבנתי כמה אני אוהב את זה.

dogma3

New member
Me Against the World

בן דוד שלי שחמש שנים קודם עבר עם כל משפחתו לקנדה שלח לי את הקלטת הזאת בערך חודשיים אחרי שזה יצא בארצות הברית שנה שלמה שמעתי את הקלטת הזאת יום יום(Me Against the World). עד שיצא All Eyez on Me שבא ביחד עם עידן האינטרנט ומכאן אין סוף ולשאלה האיןסופית ביגי מי??????????

Killo Vat

New member
אמינם

פשוט כך. הייתי בן 14 כשיצא מארשל מת'רס LP וכמו כל הילדים בבית הספר, פשוט חפרתי על האלבום. לאט לאט התחלתי לעכוב אחרי דר. דרה, סנופ, טופאק, אקזיביט וגם כל חברי השיידי רקורדס (אפילו קניתי אלבום של פיפטי סנט - הקניה הגרועה בחיי
). לאט לאט התחלתי להאזין לעסק שחור שפתחה לי את הדלת לעולם הכה רחב של ההיפ-הופ.

הזמן עושה את שלו

ובכל פעם הזיכרון שלי מתעתע שמדובר במישהו אחר שהכניס אותי לראפ. כרגע אני זוכר את הקלטת של וורן ג'י - Regulate.... G Funk era שלנצח אטען שהוא לא נופל ברמתו מ"קרוניק" ו"דוגיסטייל"

TheGreatHaj

New member
פעם הייתי פריקון

אז אפשר להגיד שמייק שינודה, עד ששמעתי last ones left של 2פאק, בעקבות הסרט ali G, למרות שטכנית, כשהייתי ביסודי שני השירים היחידים שהייתי מוכן לשמוע היו the real slim shady ו Gravel pit

SahbakBoy

New member
תכל"ס

אני עוד צעיר בסצינה. התכלס היפהופ הראשון ששמעתי היה שבק - אבל משבק המשכתי לרוק ישראלי בעיקר. רק אחרי ששמעתי את תכלס התחלתי לשמוע היפהופ באמת, ג'י פאנק ישן ומה לא.

Dmaniak

New member
נשמע מוזר אבל...

הראשון ששמעתי היה מיסטיקל O: עם הזמן,מה לא....

U G I

New member
אני חושב שקוליו

בזמן ילדותי הקיבוצית, שהיפ הופ לא היה קיים בלקסיקון שלי (וכל מי שסביבי) עדיין הייתה קלטת שהסתובבה בבית הילדים עם הלהיט של קוליו Gangsta's Paradise (מוקלט מהרדיו. לגמרי. כמה אותנטי, עכשיו שאני חושב על זה ועל מה שבא אח"כ ) זה ברדיו טייפ, והנסיך המדליק מבייל אייר על המסך, בדיעבד אלו גורמים משמעותיים להישאבות לתוך זה. זה לא השפיע עליי באותו רגע כמו היום שראיתי את שבק ס' מופיעים בשפיים או משהו (בטלויזיה,ערוץ 1) ונגלה אליי עולם. שבק זעזעו אותי, עד היום בעצם. עוד פרט חשוב שאני זוכר, זה איזה דיסק "היט-מן" או משהו בסגנון, אני לא זוכר אם היה לי את הדיסק או היה לאחד החברים, אני רק זוכר שהיה שם שיר של ביגי וממש אהבתי את זה, אני אפילו זוכר איזה להיט זה. גם זה לא השפיע לי עליי במקום, אבל ללא ספק השפיע. שהבנתי כמה אני אוהב את אמינם, בגיל 14 או משהו, הבנתי שאני מתחיל לחקור את הדבר הזה שמעבר לים. וישר נפלתי על אוניקס, מיקרופון למקסימום שגילה לי שיש את זה גם פה ביבשה, הגעתי לג'י ספוט.... זכרונות מעורפלים, אבל בגדול נחשפתי להיפ הופ דרך המיינסטרים הישראלי של שנות התשעים.

U G I

New member
אפילו לא זוכר

איזה שיר של ביגי . ושוב אשאל, עד מתי לא יהיה ניתן לערוך הודעות כאן בתפוז ?

וויל סמית' לא מקבל מספיק פרופס

מי מאיתנו לא גדל על "הנסיך המדליק"? כמה היפ הופ היה שם? והסרטים שלו? הפסקולים של "Bad Boys" ו "Men In Black" הציגו לי, כמאזין מתחיל, שורה של ראפרים מפלצתיים

MethodM

New member
space jam

Hit Em High (The Monstars' Anthem) http://www.youtube.com/watch?v=ewOzi5-AZXU לדעתי אחד משיתופי הפעולה הגדולים אי פעם של 5 ראפרים אדירים. גיל 13 באחד מבתי הקולנוע בחיפה שכבר מזמן נסגרו. אחרי זה הגיעו הנסיך המדליק מבל אייר וטופאק וביגי

RunNGun

New member
כמו רוב ילדי הניינטיז

שב"ק ס (בעיקר נימי, עם כל הכבוד למוקי שהשפיע על חלק אחר של חיי), אמינם וסאבלימינל. זה הסיפור, בגדול. בדרך אפשר לשבץ פה את אינטרגלקטיק, או את וויל סמית' שהערצתי איזה שנה. זה היה הבסיס.

לונג

New member
כנ"ל, רק בסדר אחר

וויל סמית, שב"ק ואמינם כמו כולם, אבל לפורום הזה הגעתי כדי לשאול מתי יוצא הדיסק של כלא 6 אחרי ששמעתי כמה שירים שלהם והתלהבתי. כמובן שהתשובה הראשונה שקיבלתי הייתה "עוד שבועיים", וכמובן שלקחו בערך שנתיים מרגע השאלה עד יציאת האלבום.

למעלה