דיון: אסירת הצגת חמץ בפהרסיה בפסח

rock lover

New member
דיון: אסירת הצגת חמץ בפהרסיה בפסח

בטח כולכם שמעתם על ח"כ פורז(שינוי) אשר נמנע משליחת פקחי החמץ, על מנת לאכוף את חוק אסירת הצגת חמץ בפהרסיה בפסח. מה דעתכם על החוק הזה? האם הוא דמוקרטי? האם אתם בעדו? האם אתם נגדו? אני נגד החוק, מכיוון שאי אכילת חמץ בפסח זהו חוק בתנ"ך, וצריך להישאר כך ולא לעבור לחוק מדיני. אני כבר ממש יכול לראות את "בת יפתח", ועוד חברי פורום דתיים אחרים אומרים: "זה על מנת לא לפגוע ברגשות הציבור הדתי השומר מצווה זו". שאלתי היא, איך זה שאני אוכל פיצה בפיצה האט, פוגע ברגשות הדתי העובר במדרחוב ,מסתכל דרך הזכוכית, ורואה אותי אוכל את הפיצה. זה בדיוק כמו צום ביום כיפור, לדעתי אכילה ליד חרדי ביום כיפור פוגעת פי כמה וכמה ברגשותיו מאשר ה"פגיעה" באכילת חמץ (אם קיימת), אם כן אז למה אין חוק שבא להגן על רגשות הציבור הדתי שומר מצוות? מצד אחד, החוק הזה כופה עלי לשמור מצווה, זה פוגע בחופש הדת. מצד שני, דתיים כביכול אמורים להיפגע מזה שאני אוכל פיצה (?)

בת יפתח

New member
דאאאי , אני מרגישה מיוחסת ../images/Emo9.gif

אני חייבת לציין שאת הדברים שאני אומרת עכשיו צריך לקחת בערבון מוגבל. אלה רק דברים "ששמעתי מ..." ובגלל שאני דיי חדשה בתחום , אני לא בקיאה בהלכות . אז ככה; אם אני לא טועה , בפסח אסור להסתכל על חמץ ( "בל יראה ובל ימצא". לא ככה ?) אז הרי לך הפגיעה ובזאת אני מסיימת. או שלא. למה זה כל כך מפריע לך , לעשות בעם קצת קירוב לבבות ושבוע אחד, רק אחד, לאכול את הפיצה שלך ( לא פיצה האט, כי היא כשרה. פיצה דומינו'ס אם כבר.) בבית ? למה להרבות מחלוקות בישראל ? ראה אותנו כאחיך. האם באחיך , לא היית מתחשב ?, וזאת באמת לא בקשה גדולה. ראה זאת כהפצת אהבה , כהתחשבות בזולת , "אהבת לרעך כמוך". לטובתי, ולטובתך תחשוב על זה ...

וכאן נכנס התירוץ

של "הדתיים לא יכולים להתגמש על דתם", נכון?
אני לא אומר את זה כתלונה, אני מבין את זה היטב, אבל איך אתם יכולים לבקש ממישהו אחר להתגמש בעוד אתם כביכול לא יכולים? זה לא קצת אבסורדי?

ESU Boscorelli

New member
למה לא לקרב לבבות?

למה? בואי נגיד ככה... היום הולדת שלי יוצאת ביום שבת אז למה כדי לא לקרב לבבות ושאני ישמח עם חברים בנסיעה למקום כייפי הם לא מוותרים על האוטובוסים שיפעלו בשבת? להם זה מפריע אבל כנראה שאסור שדברים יפריעו להם אבל לנו זה לא נורא... את לא יכולה להציג אותם כאילו הם נפגעים ומקופחים ותמימים שרק באו באמונה... גם החוקים שלהם שאני סובל בגללם פוגעים בי אבל זה מזיז להם??? לא נראה לי...

בת יפתח

New member
נכון, לא אכחיש.

א-ס-ו-ר לי. מה לעשות. אסור. זה לא נקרא להתגמש. זה לעבור על חוק. חוק שאבותיי שומרים כבר אלפי שנים. איך אוכל להתגמש? איך אוכל לשבור את הרצף? (אני לא יכולה לתאר לך את ההרגשה שתהיה לי, את הדיכאון.) אתה מבין אחשלי? תאכל פיתות כמה שבא לך. רק אנא ממך, לא ליידי.

אמה101

New member
אין לי בעיה לא לאכול חמץ לידך

אבל מה פתאום את עושה בפסח במסעדת דגים לא כשרה ביפו? כי אם את, כדתייה, לא תגיעי לשם בין כה, אז למה אסור להם למכור חמץ? ומה פתאום את מסתובבת ביום כיפור בדיזינגוף סנטר? כי אם את לא שם, למה המסעדות שם לא יכולות להיות פתוחות? אני מבטיחה לא לקחת את הפיתה שלי ולהתחיל להסתובב איתה בבני ברק, או בירושלים, או אפילו באמצע הרחוב לשם הצורך, אם במסעדה יהיה אפשר לאכול מה שבא לי.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, ומה עשיתם במשך

השנים הקודמות?, מה קרה שבשנתיים האחרונות החליטו למכור חמץ בפרהסיא?

לא הבנתי, מה הקשר?

אתה מנסה לומר שחילוניים לא ניסו להתגמש? וגם אם לא, מה זה קשור להודעה שלי? התגובה שלך די לא לעניין.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אני עניתי לך

על ההודעה הזאת שכתבת, אני לא אומר את זה כתלונה, אני מבין את זה היטב, אבל איך אתם יכולים לבקש ממישהו אחר להתגמש בעוד אתם כביכול לא יכולים? זה לא קצת אבסורדי? אז על זה עניתי לך, שבכל השנים התפשרתם על זה, ומי חשב בכלל על מכירת חמץ בפסח, אבל בשנתיים האחרונות התעוררתם, והגעתם למסקנה שזו כפיה, ואין כל התפשרות בנושא, לכן שאלתי היא כן במקום, מה קרה שרק בשנתיים האחרונות התעוררתם? איפא הייתם כל הזמן?

אני מבחינתי לפני שנתיים

חייתי בשלום עם אמא ואבא ולא שאלתי שאלות מיותרות
.

לא הבנת...

חייתי בישוב קן שהוא אור-עקיבא, בהבדל אחד גדול- לא היה לי אינטרנט. ועל איזה שטיפת מוח אתה מדבר? לא זכורה לי פעם אחת שדיברתי עם ההורים שלי על נושא הדת והחרדים.

אהם?

אז שהחרדים יתלוננו בטענה לפגיעה ברגשותיהם אם יראו אדם אוכל חמץ בפסח...

Huan

New member
הם לא צריכים, יש על זה חוק. ../images/Emo13.gif

ויש חוק שאוסר נודיסטיות בשטח ציבורי.

למעלה