דיון: אסירת הצגת חמץ בפהרסיה בפסח

פלסטיק

New member
בקיצור את לא מוכנה להתחשב באחרים

אבל דורשת בכל פה שיתחשבו בך הנקודה הובהרה עם גישה כזו אל תתפלאי אם לא יתחשבו בך תירוצים יש לך אבל לא ממש סיבות (ניתן לפתוח דיון על עניין המדינה היהודית)

בת יפתח

New member
אני אשמח

לפתוח דיון על המדינה היהודית. אני דורשת שיכבדו את צביונה של המדינה .

פלסטיק

New member
נסגור נושא אחד ונפתח נושא אחר

אין מבחינתי בעיה אז סיכמנו שאת דורשת שיכבדו את רגשותייך אבל לא מוכנה לכבד רגשות של אחרים. במצב דברים כזה לא נראה לי שהרבה יענו לדרישתך אבל אופטימיות זו גישה טובה. אני מעריך את כנותך כי היה קל מאוד מצידך להגיד שאת מוכנה לאסור הצגת בשר, הרי זה לא יעמוד למבחן המציאות. אם את רוצה לפתוח שרשור על אופי המדינה אני אשמח להשתתף, נראה לי שגם בנושא הזה יש צורך בכמה הבהרות

Huan

New member
הכל היה טוב ויפה...

אם תרבות האכילה של ימינו הייתה לאכול מתוך צלחת, בחדר סגור, ובצורה מאוד דיסקרטית. אז לא היו אומרים דבר. אבל כשאתה אומר "מה יש לי בצלחת" אתה מתכוון מה שורץ בכל פינה בתל אביב? אני הולך בפסח ברחובות תל אביב, אנשים הולכים לי עם סנביצ'ים מתפקעים מול הפרצוף, מלקלקים בירה מתחת לאף, ובכל חור יש חמץ. אנחנו לא צריכים לבקש, אתם צריכים לדעת לבד שזה לא מנומס ולא יפה לנפץ אמונות של אחרים. אז תאכלו בבית במשך שבוע אחד, או לחלופין בתוך המסעדה, מה קרה? למה אני חייב לראות את זה?

Kiru

New member
אף אחד לא התייחס לנקודה

הכי קריטית פה, לדעתי. הדיון אם צריך שיהיה חוק שאוסר על חמץ בפסח במקום ציבורי או לא, הוא לגיטימי. אבל כרגע החוק הזה קיים. אלא מה נשתנה הפסח הזה? בפסח הזה הגיע מר פורז, שר הפנים של מדינת ישראל ונבחר ציבור מטעם מפלגה שהשמירה על שלטון החוק היא אחד מעקרונותיה, והחליט על דעת עצמו למעול בתפקידו כשר הפנים ולא לאכוף את החוק הזה. מדוע? כי הוא לא מתיישב עם האידיאולוגיה שלו. כבר לא צריך כנסת, לא צריך הליכי חקיקה מסורבלים, לא צריך מפלגות. מהיום והלאה, הסמכות הממונה על האכיפה תחליט על פי שיקול דעתה איזה חוק ראוי לאכוף ואיזה לא. שר הפנים יחליט אם חוק החמץ ראוי לאכיפה; שר התמ"ת יחליט אם חוק שעות עבודה ומנוחה ראוי לכך; ואתם יודעים מה, למה להישאר בזה - אולי גם השר לבטחון הפנים יחליט אם מתאים לו לאכוף את חוק העונשין, או שאולי לפי האידיאולוגיה שלו כדאי לגנוב. להיט, נכון?

ESU Boscorelli

New member
Kiru

החליט על דעת עצמו?? אני בטוח שבעצם עשיית מעשה זה הוא ייצג פה רוב במדינה שרוצה עסקים בשבת ומכירת חמץ, זה שזה לא מוצא חן בעינייך אז ברוב תבוא בתלונה ותגיד שזה על דעת עצמו אבל אני בטוח אם איזה שר היה מחליט "על דעת עצמו" החלטה דתית לא הייתה מעביר עליו ביקורת על כך שזה על דעת עצמו וזה רק בגלל שההחלטה מוצאת חן בעינייך

Kiru

New member
"החליט על דעת עצמו" לא אומר

שלא היו להחלטה הזו תומכים. ברור שהיו. אבל לא כל שר יכול, גם אם הוא חושב שהוא מייצג את הרוב, להחליט מתי הוא פועל ע"פ החוק ומתי לא. הממשלה היא רשות מבצעת. המשמעות של זה היא שהיא ממונה על ביצוע החלטות הכנסת. אם הוא לא מרוצה מהחוק, שינסה לשנות אותו. הרי הוא גם חבר כנסת, זכותו. אבל הוא לא בחר בדך הדמוקרטית. הוא בחר בדרך הבריונית, ממש זילות שלטון החוק, ולא בחדרי חדרים אלא בראש חוצות. מה היית חושב על מנכ"ל חברה, שיחליט בצורה סלקטיבית לאיזה החלטות של מועצת המנהלים הוא שומע ולאיזה לא? אם אתה היית בעל החברה, היית משאיר אותו בתפקיד? אבל מסתבר שבפוליטיקה הכל אפשרי

לא יתכן שהוא החליט על דעת עצמו

כי הוא פשוט לא יכול. אף אחד לא יקשיב לו, היו תובעים אותו לבג"ץ ומה לא. ואם זה לא קרה, זה אומר שהוא לא עשה את זה על דעת עצמו אלא בדרך חוקית למהדרין.

Kiru

New member
בוא נאמר

שהוא השתמש בסמכותו בצורה לא הכי טהורה.

rock lover

New member
בואו נעשה קצת סדר

1) האם אנחנו מסכימים שאכילת חמץ בפסח היא אינה פגיעה ברגשות הציבור? שוב, אני לא בא ותוקע לך חמץ בפרצוף. כול מה שאני מבקש הוא שלא תתערב בצלחת שלי.| 2) האם אנחנו מסכימים שמי שאוכל חמץ בפסח הוא גם יהודי! די ברור, חילונים הם גם יהודים.

בת יפתח

New member
חילונים הם יהודים לכל דבר!

צר לי אם הבנת אותי לא נכון. חילונים הם יהודים כשרים וקדושים! אכילת חמץ בפסח כן פוגעת בי. תבין, אין כאן כוונה של " אוי , נעלבתי." זה פשוט נורא מעציב. זה נותן תחושה של "לאן הגענו ? " לא יודעת איך להסביר, זה נורא מדכא. זה גורם לקרע בעם, להפרדה בין אחים. תאכל חמץ , בצלחת שלך , לבריאות ולשובע, בבית. ושאלתי את "בל יראה " רב. תשובה בקרוב , אני מקווה.

rock lover

New member
גם אותי המון דברים מעציבים

שאלת שאלה, "לאן הגענו?" אני רוצה תשובה, לאן בגענו? למצב שבו אנשים יכולים לאכול מה שהמ רוצים, נכון שהם לא שומרים כשרות פסח, אבל זאת זכותם, זה לא עושה אותם פחות יהודים, אז לאן באמת הגענו? תראי, שלא תביני אותי לא נכון, אני גם לא אוהב הפרדה בין אחים וקרע בעם שלנו. רק תביני, שאם מחוקקים חוקים דתיים, זה קורע פי כמה וכמה! תראי מה צמח מכול החוקים הדתיים האלו, שינוי!. ככול שיש יותר חוקים דתיים, ככה אנשים יותר יזלזלו בדת, וככה המטרה לא תושג. במקום לחוקק חוק, צריכים לעודד.

בת יפתח

New member
זו אכן זכותם.

בבית . או במקומות שיש בהם אחוז חילונים גבוה , כמו שציינה YOYO10.

למעלה