דיון: אסירת הצגת חמץ בפהרסיה בפסח

פלסטיק

New member
בודאי שהתיחסתי, ואתה טועה

הנה הקישור לתשובה פורז לא החליט לא לקיים את החוק, הוא פשוט קבע סדר עדיפויות אחר הוא מעדיף זכויות סוציאליות לעובדים על פני כפיה פולחנית כל שר וסדר העדיפויות שלו, אני בטוח שהוא חושב שהשר מש"ס מעל בתפקידו

ESU Boscorelli

New member
לאן הגענו?

ופה אני מצטער למה אני לא חיי באמריקה ארץ החופש.... לאן הגענו? למדינה שבה ילד כלוא בבית בשבת כי אין אוטבוסים ולא יכול לקנות פיתה בפסח או ללכת לסרט ביום כיפור... מילא יום כיפור מבין אותכם אבל בשבתות??? באמת לאן הגענו... ות'אמת אם היו סוגרים בשכונות מסויימות שומרי שבת והיו חילוניים שמתגוררים שם והחוקים היו נכפים עליהם זה היה מרגש כמו בגטו... אז באמת לאן הגענו?

בת יפתח

New member
אתה לא יכול ללכת לסרט בשבת?

איפה אתה גר? בקשר לשאר, זאת מדינה יהודית, צריך לשמור על צביונה. כמו שאמרת , אתה יכול לעבור לארה"ב ארץ החופש ( וזה יהיה חבל.), להפוך את מדינת ישראל למקבילה של ארה"ב באמצע המזה"ת ? לא. ( צריך לפתוח על זה שרשור.) כולכם דיברתם כאן על דמוקרטיה. אז סבבה , הנה שינוי נבחרו, שיחוקקו חוקים על הכפיה הדתית הנוראה מכל. החוקים האלה , שאתם מתלוננים עליהם , גם חוקקו בצורה דמוקרטית.

Kiru

New member
הבנתי.

כניראה שהנטל של טיפול בחוק החמץ הוא כל כך עצום, עד שלא היתה כל אפשרות לאכוף אותו ללא פגיעה בטיפול בחוקים הסוציאליים. בכל זאת, הרי מדובר בשבוע שלם, לא פחות... שבעה ימים (נטו מדובר בלא יותר משלושה, אבל באמת לא משנה) בשנה, 1/52 משעות העבודה השנתיות, 2% כמעט. אכן, אין ספק שהשר פורז מנע פגיעה סוציאלית קשה מנשוא. או במילים אחרות: You must be joking.

פחח....אתה לא עושה את זה../images/Emo35.gif

זה שאסור זה לא אומר שאתם לא עושים....וממתי יש חוק שאסור לאכול ביום-כיפור

rock lover

New member
לא אמרתי שיש חוק

פשוט אמרתי שכמו שאין חוק שחובה לצום ביום כיפור על מנת לשמור על צביונה היהודי של המדינה, כך לא צריך להיות חוק אסירת אכילת החמץ בפסח.

פלסטיק

New member
הסטטיסטיקה שלך לא נכונה

יש עוד ענייני פולחן יהודי שנמצאים בחוק למשל שמירת השבת, איסור עבודה על יהודים כך שלא מדובר על 2% תקופת החופשים לנוער מבתי הספר חשובה מאוד, כנראה שהשר חושב שמניעת ניצול של 50 נערים ליום חשובה יותר מהפגיעה שאתה תחוש מזה שמישהו אחר יציג פיתה ברחוב אתה רואה את סדרי העדיפויות כמו אלי ישי ולא כמו פורז, זכותך

ESU Boscorelli

New member
כן את יודעת מה...

הלוואי והייתי חיי בארצות הברית ואל תבלבלו את השכל שזאת לא ארץ החופש הייתי שם 3 חודשים וכלכך נהנתי חודש מתוך השלושה היה בניו יורק ושם אתה יכול ללכת ואך אחד לא ידחוף את האף שלו לדבר שלא עניינו מי שלא נוח לו עם משהו ישאר בבית, זה חופש וזאת חירות מבלי לחץ כפייה ושיגידו לך מה לעשות. הלוואי ותהיה לי אזרחות אמריקאית או שאני ינשא עם אחת שיש לה

Kiru

New member
הדיון שלנו הוא על חוק החמץ

נושא העבודה בשבת הוא בכלל באחריות משרד התמ"ת כך שאין לו קשר למר פורז ולסדרי העדיפות שלו.

מתנדב

New member
פלסטיק, בכל מדינה ומדינה יש יום

חופש, באמריקה זה ביום ראשון וכאן זה בשבת, אני ממש לא מבין את טענותיך, אתה רוצה שכולנו נעבוד 7 ימים בשבוע?

פלסטיק

New member
חס ושלום 7 ימים בשבוע רצוי לעבוד 5

כמו למשל רופאים עובדים מידי פעם בתורנות בשבת ומקבלים בתמורה חופש ביום אחר ניתן לעשות תורנות גם במקצועות אחרים דרך אגב יש אוכלוסיות שמעדיפות את העבודה בשבת כמו סטודנטים עובד דתי יבחר יום חופשי אחד ביום שבת ויום חופשי נוסף ביום אחר אין לאף אחד רצון להפוך עובדים לעבדים לא מבין את הקשר של אמריקה לעניין

mayakol

New member
זה לא עובד ככה! (תרתי משמע)

א"א במדינת ישראל, או בכל מדינה אחרת, שכל אחד יחליט איזה יום חופש לקחת... זה בעייתי למשק ויגרום הפסדים

למעלה