דיון - אתיקה מקצועית

טרייטל

New member
דיון - אתיקה מקצועית

לנושא האתיקה המקצועית והיושר המקצועי - מהווה לדעתי נדבח חשוב בנושא השיווק הרשתי כי בשאר הנושאים כבר נגעו . למען האמת - לא מפריע לי מה היא הדרך שבה האדם מבקש להרוויח את לחמו כל עוד זה נעשה ביושר . לא כך קורה בחלק מהחברות של השיווק הרשתי - לפחות בארץ , אין לי מושג מה קורה בארצות אחרות . לכן - חשוב לעמוד על נושא זה , משום שלדעתי זה הגורם העיקרי לכך , שכל "הנוכלים " או הפושרים שרוצים להרוייח הרבה ומהר נכנסים לנתח שוק זה , ופוגעים באנשים הגונים , שיכולים בהחלט באופן מכובד להרוויח את לחמם או להשלים הכנסה . הייתי רוצה לקבל התייחסות לנושא התיקה והיושר המקצועי .

הציגי את עמדתך

מה זה אתיקה לדעתך? מדוע את חושבת שמה שעושים במקומות מסוימים אינו אתי? מי מחליט עבור מי מה זה יושר? האם אנחנו קובעים? המדינה? המשטרה? המוסר האישי שלנו? מה הם הקודים שלפיהם לדעתך יש לנהוג כדי שנפסיק להרגיש שחברות מסוימות עובדות עלינו בעיניים? האם כל מיש שעובד בחברה מסוימת הוא מקצועי? כולם מוזמנים לענות ולהשתתף בדיון שהעלתה טרייטל

טרייטל

New member
מהי אתיקה

אתיקה - היא תורת המידות מידות - קשור קשר ישיר ליושר . לגבי יושר - ברור לכולנו - מהו ואין עוררין - , יושר קשור לאמת ולאמינות . כמובן - שבראש וראשונה החברה היא זאת שקובעת את אמות המידה של היושר , ויש לה הרבה כח לעשות זאת , השאלה - האם החברה משתמשת בכוח זה . המדינה - היא הגורם שיכול לחוקק חוקים שיאפשרו לחיות ביושר ולמשטרה הכח לעקוף חוקים אלה , כך - שאם אנשים ידעו שימוצה הדין עמם אם לא ינהגו ביושר , וישאו באחריות לכך - הם ינהגו אחרת . המוסר האישי - כאן ישנה בעיה קשה - משום שכאן קשה לקבוע , לרוב החינוך - הוא החלק הדומיננטי בנושא המוסר - אבל לצערינו בחברת בת ימינו הכל מותר , והדוגמא שאנו מקבלים ממנהיגנו , רק מחזקת את העובדה - שראוי לנהוג שלא ביושר , לקידום האינטרסים האישיים שלך . ואנשים "מחקים" התנהגות זו , אם להם מותר , אז למה לנו לא . כך שלדעתי יש מקום בפורום זה , שבא לענות על נושא העבודה מהבית , והיום אנשים מחפשים מקור הכנסה ראשי או נוסף , בעבודה מהבית , לנסות ולקבוע את " כללי המשחק " שיאפשרו לנהל משחק הוגן , מבלי לפגוע במשתתפי המשחק .

Dulcinea

New member
הנושא של מוסר בעסקים הוא אכן מאוד

חשוב. עד כמה שהשוק הקפיטליסטי מבוסס על מאבק ותחרות, הוא מבוסס גם במידה רבה על יושר ואמון. בלעדיהם, הכל היה מתמוטט. אסור לשכוח שמעבר לכך שאנחנו רוצים להרוויח כסף, אנחנו גם בני אדם, עם כללים ועקרונות. אז נכון שאפשר למכור שקרים ונכון שאנשים יכולים לבחור הן למכור והן לקנות שקרים, אבל עדיין זה לא מוסרי מצד המוכר - אם הוא יודע זאת.

Dulcinea

מה הם הכללים והעקרונות המוסריים שלך? מה נחשב שקר בעיניך? ומה את חושבת על מוכר שמוכר מוצר ביושר והקונה חושב שהוא שקרן?

Dulcinea

New member
מוסר זה אמנם דבר גמיש, אבל אם

מכופפים אותו יותר מדי, הוא נשבר... נכון שלאנשים שונים, ובטח לעמים שונים, יכולים להיות עקרונות מוסר שונים (כגון ברית מילה לנשים אצל הבדוואים, ועוד). אבל, בחברה המערבית המודרנית, שברוך השם יש לה חסרונות מפה עד הודעה חדשה, יש מערכת מוסר משותפת מסוימת. נכללים בה שלישלת דברים כמו גילוי עריות, עבדות, סקס עם קטינים, גרימת פגיעה גופנית, רצח (ולא ניכנס כאן ל"רצח ברשיון" כמו במשטרה או בצבא או במערכת הענישה במקומות מסוימים), הפרת חוזים והסכמים, שקר ודודו טופז
. שקר זה ההפך מאמת. זה נורא פשוט. אחת מהאקסיומות הראשונות של הלוגיקה. דבר יכול להיות או אמת או שקר. אף פעם לא שניהם ואף פעם לא קצת מאחד מהם. כמו שאי אפשר להיות חצי בהריון.דוגמא: שמישהו אומר שהוא מצא את השיטה שכל העניים יהיו עשירים, תוך שימוש בממבו ג'מבו של הכלכלה הפופומודרנית, הוא משקר. נכון שמי שמאמין לכזה דבר לוקה בחסרון מצער ביותר. אבל זה לא הופך אותו, את המאמין, ללא מוסרי, אלא רק את השקרן. אם מוכר מוכר מוצר ביושר והקונה חושב שהוא שקרן, זה מצב שלא ידוע מהיא האמת. אלא אם כן אחד הצדדים יכול להוכיח את הצד שלו (הקונה הקליט את המוכר אומר דברי שקר, וכו'). אם זה מילה כנגד מילה, אין מה לעשות. או שיש אי הבנה או שאחד מהם משקר ולא ניתן להוכיח זאת. אני מצטערת אביבה. אני מבינה את הגישה שלך, היחסית והפתוחה. היא יפה וטובה ואני דוגלת בה בכל ליבי. זה פשוט לא ישים על הקטע הזה.
טוב דולי

דולי, על מה זהלא ישים?

אני עדיין לא הבעתי את עמדתי... אני שואלת שאלות מסיבה לגמרי אחרת... לא הבנתי למה התכוונת, את מוכנה להסביר? בוקר טוב ויום נהדר

Dulcinea

New member
אוף, לא רציתי להגיד את זה שוב שלא

יתחיל עוד איזה פתיל נצחי... אפשר להגיד את זה בשפת הבית? שאבאראבאש
. אגב, למה הכוונה ב"מסיבה לגמרי אחרת..."? סיבה אחרת ממה? תודה ויום נפלא גם לך (לי צפויה המון עבודה אז ייתכן שאגיב טיפה באיחור) דולי

greening

New member
אני מחשיבה עצמי כאדם ישר והגון,

בעיקר כזה שלא מסוגל לשקר. בגלל זה בחרתי במשהו שאני יכולה לעמוד מאחוריו ב-100%. אני אולי יוצאת דופן, כי חיפשתי את המוצר וככה הגעתי לשיווק רב שכבתי, ולא מצא אותי מפיץ ושכנע אותי שאני צריכה את המוצר. אני אכן מקבלת פידבקים מאנשים שמתפעלים מהיושר והכנות שלי. אולי זה לא כל כך טוב לעסקים, אבל אין לי דרך אחרת... אני מכירה עוד אנשים שעוסקים בשר"ש והם כאלה, כך שיש בשר"ש גם אנשים הגונים, ומי שזה מושך אותו, שימצא את האנשים האלה ויתחבר רק אליהם.

greening

כשאת אומרת שאת אדם ישר והגון יחסית למי? מי הוא האדם שאינו ישר בעיניך? הדיון הוא כללי לגמרי, ללא קשר לצורת שיווק מסוימת

למעלה