דיון ביני לבין חבר הפורום

MuffinMan

New member
דיון ביני לבין חבר הפורום

אני אומר שהרוב המוחלט של אמני הג´אז הם שחורים! והוא טוען שלא (תקן אותי אם אני טועה) אז האירו את עיני! ג´זסיטים לבנים מעולים בדרגה של - LOUIS ARMSTRONG, MILES DAVIS, JOHN COLTRANE וחבריהם! ואין לי שום כוונה של גזענות בהודעה זאת כלפי שחורים או לבנים!!!!

greblin

New member
Bullshit

יש full אמני ג´אז לבנים למרות שהשחורים הם המייסדים העיקריים. אבל כל כך הרבה ג´איסטים לבנים יש היום וגם בעבר, והרבה מייסדים לבנים כמו שאמרו פה מקודם Benny Goodman למשל. ועוד המון המון לבנים היו אבל השחורים בעצם פיתחו את הביבופ (צ´ארלי פארקר וחבריו) ואת תחילת ה Hardbop והג´אז המודרני.

funkbass

New member
השמות שנתת הם של

תקופה מסויימת בעולם הג"אז ..... ההתחלה שהיא הייתה ברובה של נגנים שחורים .. אבל אם תסתכל על הכל בהכללה מאז ועד יום ... למרות שאני לא יכול לומר בוודאות אם היו יותר גאונים לבנים או שחורים .. אני רק אזרוק כמה שמות ,ככה חפיף, כמה שמות של גאונים לבנים!!! pat mathiny jaco pastorius chick corea john scofield bill evens joe zawinul paco de lucia ויש עוד ... רק השעה והעייפות מונעים ממני מלמצוא את שמם בראש שלי ... מי שחושב על עוד שלא יתבייש להוסיף

Optimus_Prime

New member
אני רוצה להגיד משהו

האנשים שמתעסקים בג´אז טהור, הם אפרו אמריקאים, כי זה השורשים שלהם. ככה לפחות זה היה לפני 30-40 שנה ויותר. עכשיו כבר כל החברה האמריקאית החלה להיטמע זה בזה אז ישנם הרבה לבנים שעושים ג´אז, ואפילו יהודים (כמוני.. מי זה בני גודמן:p)

yoss!

New member
אך האם מתיני, סקופילד ,קוריאה והשאר

באמת ברמה של פארקר ,דייויס דולפי או קולטריין? נכון שאילו תקופות שונות אך מבחינת רמה מדובר בענקים מול מוסיקאים בקנה מידה רגיל. איני יודע אם צבע העור משנה. בזמנו זה נפל באיזורים של שחורים. צ´ט בייקר ביל אוונס סטן גץ האמפטון הווז ועוד המון הם דוגמא שלא חייב להיות שחור אך בהחלט ענקי הג´אז משנות הארבעים ועד סוף שישים עולים ברמתם על אותם עושי הנסיונות כגון אילו שהוזכרו מקודם.

plutoT

New member
כן, זה די נכון..

באמת רובב הגדולים היו שחורים, והם גם למעשה "המציאו" את הג´אז...

למעלה