דיון בנוגע לפורומי ה"קלאב פוט" הקיימים ובקשה

דיון בנוגע לפורומי ה"קלאב פוט" הקיימים ובקשה

שלום לכולם,

אני רוצה להעלות נושא שאני חושבת עליו לא מעט בימים האחרונים -

לפי מיטב ידעתי יש היום שני פורומים בארץ שמיועדים להורים לילדים שנולדו עם ק"פ - בתפוז ובפייסבוק (אני חברה בשניהם ואני יודעת שכמוני יש לא מעטים).

כפי שאני רואה את העניין לקבוצה בפייסבוק יש שני יתרונות: 1. העובדה שהקבוצה היא סגורה, כלומר רק אנשים שקיבלו אישור יכולים להיות חברים בה, וסביר להניח שמי שהנושא לא נוגע אליו לא יגיע לקבוצה כלל. 2. זמינות. רוב האנשים גולשים גם ככה בפייסבוק ובקלות רואים אם יש התחדשות כלשהי בקבוצה (מישהו שאל משהו\העלאה משהו וכד').

לפורום בתפוז יש את היתרונות שלו והראשון שבהם (ושוב, כפי שאני רואה את זה) הוא המהירות בה הורים שפוגשים לראשונה את המושג קלאב-פוט יכולים להגיע אליו. כשהורה חדש בתחום מקיש בגוגל "קלאב-פוט" התוצאה השניה שהוא מקבל היא הפורום בתפוז. ככה רובנו הגענו הנה. חוץ מזה בפורום בתפוז יש המון חומר שהצטבר במרוצת השנים בנוגע לנושאים שונים, שאפשר לקשר בקלות (סוף סוף למדתי לעשות את זה
) לשאלה כתוספת או במקום (לפעמים) לדיון.

מצד אחד יש הרבה חפיפה בין שני הפורומים ומהצד השני לכל פורום יש את הנישות שלו.

והבקשה
חשוב לי שנמשיך לתחזק גם את הפורום בתפוז קצת יותר ממה שקורה בו כרגע. גם כדי שתהיה קבוצה פעילה שיכולה לתת מענה להורים שנפגשים לראשונה עם המונח ק"פ וגם כדי להמשיך ולתחזק את הקהילה החביבה והתומכת שנוצרה פה. אפשר בהחלט להפנות הורים צעירים שמגיעים הנה גם לקבוצה בפייסבוק, הרי בסופו של דבר המטרה של שני הפורומים היא אחת - תמיכה.

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בעניין

שיהיה ערב נעים
נבט

טאניוש

New member
מעולם לא הייתי חלק מהקבוצה בפייסבוק

אין לי מושג מה קורה שם.
בעיניי היתרון המשמעותי ביותר של הפורום בתפוז הוא אנונימיות. בפייסבוק את מזדהה בשמך הפרטי, עם כל המשתמע מכך. לא לכולם מתאים, בטח לא לאלה שנתקלים בראשונה במושג ק"פ באחת הסקירות של ההריון...

אני מסכימה איתך בנוגע לאנונימיות

אני מודה שאני קצת שוברת את ראשי איך להחיות מחדש את הפורום כאן.. ולכן גם אמרתי שאשמח לשמוע את הדעה של אנשים בעניין (גם אם היא לא הדעה שלי והיא אומרת שאין טעם לפורום הזה אלא רק לפורום בפייסבוק)

אני רואה שבפייסבוק מדי יום עולים הרבה פוסטים ומגיבים הרבה תגובות. אם רק חצי מהן היו מופיעות פה (או גם פה) הפורום הזה היה מתעורר לחיים מחדש. בזה אין לי ספק.

אולי השאלה היא מה גורם לאנשים לכתוב דווקא בפייסבוק? הזמינות ברורה לי. מצד שני אני רואה שאנשים נכנסים גם לתפוז וקוראים את ההודעות שישנן, וגם כאן יש זמינות בסך הכל (ככה נדמה לי לפחות) אז אין לי מושג למה לא כותבים....

נועית37

New member
למה?

נראה לי שפשוט היום הפייסבוק הוא יותר "IN" ואנשים אוהבים להרגיש בעניינים ( :

אין לי תשובה טובה יותר ( :

כמו שאת רואה, אני מנסה להגיב גם כאן וגם כאן (גם אם לא תמיד יש לי משהו חכם להגיד) ( :

נועה

היי נועה היקרה

ברור לי למה אנשים מגיבים בפייסבוק... הק"פ לא שונה מדברים אחרים בעניין הזה...

אני לגמרי שמה לב שאת (ועוד כמה) מגיבות גם פה וגם פה ואני חלילה חלילה לא באה להאשים אף אחד או משהו. אני מקווה שזה לא נשמע ככה. סתם צר לי שהפורום הזה הולך ומאבד מערכו כי חוץ מהתגובות השוטפות יש כאן המון המון ידע שנצבר.

בגלל זה שאלתי לדעתם של חברי הקבוצה מה ניתן לעשות כדי להחיות פה את הפורום ולהעלות גם הנה שאלות.

נועית37

New member
אל דאגה ( :

זה ממש לא נשמע ככה.

אני כל כך מבינה אותך ואת הרצון שלך ומעריכה אותו מאד!

מקווה שבאמת תצליחי לשמר את הפורום פעיל ויעיל.

אם את צריכה את עזרתי - אשמח לעזור

שבת שלום.

sigis8

New member
גם אני לא נמצאת בפייסבוק...

ולכן חשוב לי כ"כ הפורום הזמין הזה. נכון לעכשו לא מתאים לי השיתוף הכרוך בחשיפת שמי ומשפחתי מה שמחוייב שיקרה בפייסבוק.
מקוה שתצליחי ללתחזק ולרומם את הפורום. מאחלת לך הצלחה רבה!

סבתא53

New member
גם אנחנו לא בפייסבוק

ונשמח לעזור בכל שאלה ובעיה מנסיוננו של כמעט 6 שנים

אנגלה3

New member
אני נמצאת גם כאן וגם בפייסבוק

ועדיין אני חושבת שאסור לסגור את הפורום כאן.
לא לכולם יש פייסבוק, ולא כולם חברים בקבוצה בפייסבוק שהיא קבוצה סגורה.
הפורום הוא פלטפורמה נוספת נהדרת לדיונים, לליקוט מידע, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
יכול להיות שזה בגלל שיש לי סנטימנטים לפורום הזה, כי הוא מלווה אותי כחלק משמעותי בחיי בשבע השנים האחרונות. נכון שבזמן האחרון אני פחות פעילה אבל אני תמיד קוראת וכשצריך גם מגיבה.
אני חושבת שיהיה פספוס גדול לסגור אותו.
הפורום הזה מעודד, תומך, מרגיע, ועוזר להורים חדשים לילדי ק"פ רבים, הורים מבולבלים, מפוחדים ומבוהלים רק לשמע צמד המילים קלאב-פוט שחושבים שהשמים נפלו עליהם וברגע שהם נכנסים לכאן (אם זה מחיפוש בגוגל, או שהרופא המליץ, או ששמעו מחברה או בכל דרך אחרת), קוראים, שואלים מקבלים תשובות מהורים בעלי ניסיון ומבינים שהשד לא נורא בכלל.

למעלה