דיון בנושא אוכל!

Hadar p

New member
דיון בנושא אוכל!../images/Emo19.gif../images/Emo78.gif../images/Emo21.gif

איזה מאכל זכור לכם מבית אמא אבל כזה שכמה שתנסו לא יצא טעים כמו אצלה!?

ש ו ב י

New member
עוגת דבש של ראש השנה

- מרק עוף עם קניידלך של פסח - אשכנזייה אמיתית!

rona25

New member
אז זהו, שאמא שלי לא יודעת לבשל

זאת אומרת היא מנסה כבר המון שנים אך לא כ"כ הולך לה
פשוט אין לה כישרון לזה! העוגות - יוצאות שטוחות, תבלינים - היא לא יודעת מה זה , פיצה - דקה כמו נייר, אורז - חסר טעם.... אז אין כ"כ מה להתגעגע ..... אבל אני אוהבת אותה בכל מקרה....

Ronnie*

New member
גם אמא שלי לא מבשלת הרבה...

היא מבשלת בסדר גמור, פשוט לא מתעסקת בזה הרבה (היא מנהלת חשובה, אין לה זמן
). אבל אם אפשר מאכל של החמות, אז - הפיצה שלה... פשוט לא דומה לשום דבר אחר.

fila

New member
איזה מצחיק זה אמא כזאת../images/Emo6.gif

כשהייתי ילדה כ"כ רציתי שאמא שלי תחזור הביתה עם איזה ג´אנק פוד או משהו.. אבל היא בשלה כ"כ טוב, כל דבר שלא היה לנו סיכוי!

קארין ב

New member
אוכל של אמא זה שניצל וצ´יפס

ולזה אני ממש לא מתגעגעת... אבל החמה העיראקית עושה ממולאים מדהימים (דורמה) שאני לא מצליחה לחקות....כנראה צריך להיות עיראקי בדם כדי שייצא מעדן כמו שלה...

Hadar p

New member
אני מנסה תמיד להכין את המפרום שלה

מפרום הוא תבשיל קציצות טריפולטאי. זה תפו"א, חציל, בצל, קישוא ועוד כל מיני ממולאים בבשר. בעקרון זה נשמע מאד פשוט אבל התיבול שלה.....הוא זה שעושה את ההבדל!

fila

New member
את רוב הדברים אני אפילו לא מנסה

להכין! אבל הכי הורס אותי שאפילו לדברים הכי הכי פשוטים כמו מקרוני ברוטב עגבניות או פתיתים יש טעם שונה לחלוטין ממה שאני מכינה! פשוט שונה ואני משתמשת באותם חומרים כמו שלה

אמיקה

New member
לא תאמינו אבל המאכל שהכי לא יוצא

לי כמו סבתא שלי (גם אמא שלי היא לא בדיוק "ממה-עוף"
)זה....חביתה. בחיי. יחד עם עוד המון דברים שהיא עושה מעולה (מטבח ש´כנזי בעיקר), החביתה של סבתא שלי זה משהו שאני לא יודעת להסביר. כולה חביתה לא? אז זהו שלא. חביתת סבתא זה בלי שום ספק ה-ממאכל הכי בייתי שאני מכירה שבחיים לא יוצא לי וככל הנראה גם לא יצא לי.. מאכל של חמותי - קרפלע´ך + מרק עוף ע"פ כל הכללים (לוקשע´ן, קניידלך וכו´), עוף מסויים שהבעלוש חוזר ומעלה באוב שוב ושוב, חלות של ראש השנה (אני רואה שמרים במתכון מייד מעבירה דף..
) אה, כן - ומרק בובעל´ך של סבתא של בעלי. באמת פיצוץ! בובלעך זה השעועית הגדולה הזותי + השד יודע מה שהיא עוד מבשלת שם במרק הענק הזה ..

נופר 30

New member
וואו מלא ומבית אבא מותר ?

כמובן שהמרק עוף לאנגוש פפריקש ועוד ועוד מלא

נופר 30

New member
לאנגוש

מאכל הונגרי ( שהכי טוב היה לאכול אותו בבוקר חורפי בדרך לבית הספר ) של בצק מטוגן בשמן עמוק ( היה יוצא קריספי כזה ) ואוכלים אותו או עם אבקת סוכר או עם רוטב שום מיוחד לו ( ולא זה לא נראה כמו סופגניה אלא כמו צלחת מטוגנת )

לגבי האוכל

קוסקוס ואורז קשה מאוד , אני יודעת רק במיקרו לכל אותם חובבות מיטבח

איילתי

New member
בדיוק היום בעלולי אמר לי שאם אמא

שלי תדע איזה שניצל אלוהי הכנתי היום היא ממש תהיה גאה בי
השניצל אצלנו עובר בגנים. אבא שלי תמיד צוחק ואומר שהוא התחתן עם אמא שלי רק בגלל השניצלים של סבתא שלי... יש עוד המון מאכלים טעימים שאמא שלי מכינה (היא הונגריה), אבל אני משאירה לה אותם. ככה יהיה לי למה להתגעגע. אני מכינה דברים טעימים אחרים

איזה מזל שאמא שלי לא יודעת לבשל !

אמא שלי יודעת איזה 4-5 מתכונים והיא עושה אותם גרוע במיוחד... היא מהאנשים שמאמינים שמתכון זו המלצה כללית, במיוחד אם המצרכים משמינים... אומרים גבינת שמנת ? טוב, לא צריך... אז לאוכל שלה אני ממש לא מתגעגעת...

תוכי

New member
טוב אז אצלי....

אני בכלל לא מתגעגעת לאוכל של אמא שלי כי.... מה שהיא מכינה ואני עושה ויוצא בול אותו דבר לעומתה של אמא שלי אני עושה המון דברים שהיא לא הייתה עושה - גיוונים למינהם

דפי26

New member
כמו שהבנתן כבר אני לא בשלנית...

אמא שלי לעומתי בשלנית מדהימה. הכל יוצא לה טעים. אפילו שהיא נותנת לי מתכון פשוט זה לא מצליח לי. מזל שכמעט כל סופשבוע אנחנו שם ואני מקבלת צידה
.

למעלה