דיון בנושא: טלפתיה.

LordOfSpells

New member
דיון בנושא: טלפתיה.

שלום, אני רוצה לפתו חדיון בנושא טלפתיה. לפני שאני פותח אני מבקש: א) שתדברו מתוך כבוד. ב) שלא תראו את הדעה שלכם כעובדה, אף-פעם. (זה ל2 הצדדים). ג) תנסו לשמור על ראש פתוח, ואם מישהו לא מבין משהו, זה לא אומר שהוא טיפש. עכשיו לדיון: קיום הטלפתיה, מדוע לדעתכם היא לא קיימת?או כן קיימת? יש עדויות תומכות ספורות, אבל אין עדויות מצולמות או יותר נכון מתועדות מודרנית. עכשיו לאמונתי בנושא: לדעתי הטלפתיה בבני אדם לא קיימת, אבל היא תהיה קיימת בעתיד- לא בצורה שרואים בסרטים, אלא חלשה יותר. אדם לא יהיה חייב להפגין רגשות בצורה ויזואלית, מכיוון שיתפתח לדעתי אבר קליטה כלשהו של גלי מח. הרי המח מפריש גלים כל הזמן, עם כל מחשבה או רגש או מעשה, המח מפריש גלים. ככה שלדעתי בעתיד יהיה אפשר להעביר תחושה או רגש מבעד לקיר נייר. עכשיו, נניח שלא יתפתח איבר קלט. עדיין, קיום אנשים מזיזים עכבר על מסך של מחשב בעזרת המחשבה. מחברים להם מכשירים שקולטים את הגלי מח והם עושים את זה. זה פיתוח של צבא ארה"ב, במטרה להטיס מטוסי קרב ללא טייס בעתיד. עכשיו- אם 2 אנשים יושבים ולא זזים, ומחוברים אחד לשני בדברים האלו שקוראים את הגלי מח, ויש לכל אחד מכשיר שמתרגם למחשב את הגלים של השני, ו2 האנשים לא זזים ולא מדברים, זה לא נקרא טלפתיה? למה לא? הרי הם מתקשרים במחשבה בלבד, ללא כל קשר ויז'ואלי או ווקאלי... אז אתם עדיין כל-כך בטוחים שהטלפתיה לא קיימת? ולאלה שכן האמינו, אתם עדיין מתייחסים לטלפתיה כאל יכולת לשגר מחשבה אל מישהו אחר ולהזיז דברים בכח המחשבה בלבד?(טוב את זה לא ממש הפרכתי, אבל הראתי שעושים את זה אבל לא בכח המחשבה בלבד, אלא בעזרת טכנולוגיה.)

yo t a m

New member
טלפתיה לא קיימת,

מכיוון שקודם כל הגלים החשמליים שמשודרים מהמוח מנותבים דרך כבלים ("עצבים") ולא מפוזרים בצורה איזוטרופית לכל הכיוונים, דבר שהיה מאפשר אולי טלפתיה, אם הם גם לא היו אותות חלשים מדי לקליטה ופענוח שתאפשר באמת טלפתיה. טלפתיה, למיטב הבנתי, היא תקשור מחשבתי בלי אמצעי עזר. העזרות במחשב היא שימוש באמצעי עזר, כאשר גם אזניים ופה יכולים לשמש אמצעי עזר, אבל שימוש בהם לא יגרום לזה להיקרא "טלפתיה", אז שימוש באמצעי עזר אחר- מחשב- כן יגרום לזה להיקרא טלפתיה?

LordOfSpells

New member
אז מה זה בדיוק להזיז את הסממן של

המחשב בכח המחשבה בלבד? (יש לי הרגשה שאף-אחד לא קרא את זה, כי זה ארוך =\ )

yo t a m

New member
את הסמן, קודם כל,

וזה נקרא "דרך של חברה כלשהי להרוויח הרבה כסף על המצאה די סתמית".

nכמ

New member
2 שאלות..

1. יש לך קישור למאמר מדעי שמראה שהמוח מפריש גלים , ושהגלים האלה הם תוצר של הרגשות? (ולא גלי alpha, beta...) למיטב ידעתי המוח לא מפריש גלים של רגשות. 2. אם המוח מפריש גלים שכאלה, השאלה אם יכולה להיות יכולת מבחינה ביולוגית למוח אחר לקלוט את אותם גלים מעבר לקלפה של הגולגולת, ולא שהעור/גולגולת יהוו מחסום לאותם גלים וימנעו טלפתיה..

LordOfSpells

New member
לא. אין לי.

גן אין לי שום הוכחה, לא למדתי נוירולוגיה אף-פעם...רק קראתי איזה שתי ספרים לפני כמה שנים. זה לא שאני חיי באיזור שיש בו הרבה מגמות ודברים כאלה, אני עושה הסקות שלי. ומבחינה אלבוציונית המח של האדם רק משתפר עם הזמן... וכן הגלים הם אלפא ובטא באמת, אבל בתדרים שונים(עד כמה שזכור לי...) אבל אם הם לא היו עוברים את הגולגולת לא היו הרי מצליחים להזיז את הסמן על המחשב. כשאמרתי רגשות זה מכיוון שחשבתי שזה משהו מופשט יותר ממחשבה ספציפית במילים, שזה נראה לי יהיה הרבה יותר קשה לעשות, אבל שוב, אני מסתמך תמיד על השערות של עצמי, באמצעות הנתונים הידועים לי, ואם אני טועה מה קרה? פשעתי? לא. אני כמעט אף-פעם לא מתייחס למה שאני לא יודע בוודאות כעובדה... בכל מקרה, עכשיו אני אחפש קצת מאמרים, כי גם אותי עניינת עם השאלה שלך. מקווה שאני אמצא משהו.

nכמ

New member
גלי המוח אלפא ביטא..

גלי המוח ביטא, אלפא, תיטא, דלתא מתייחסים למצב של ערות. כאשר ביטא זה מצב של ערות מוחלטת, אלפא זה מצב של בין ערות לשינה. תיטא זה מצב של שינה דלתא זה מצב של שינה עמוקה ניתן למדוד את הגלים עם ציוד מסויים, אבל למיטב ידעתי זה לא גלים שמשתחררים מהמוח החוצה. והם לא גלים שמתייחסים לרגשות בצורה שמאפשרת טלפתיה. חוץ מזה אותם גלים הם גלים מאוד זעירים, במידה ותיאורתית למוח מסויים תהיה יכולת לקלוט גלים שכאלה אם מוח מסויים יהיה רגיש אז מכיוון שהגלים כל כך זעירים כל הפרעה קטנה באויר כל רעש יכול לבלבל את המנגנון של הקליטה ולמנוע זיהויי ברור.

LordOfSpells

New member
../images/Emo51.gif על ההסבר.

מה שמוביל אותי לשאלה: אז איך הזיזו את הסמן? אני מבין שלא מקריאת גלים...אז ממה? מסקרן.

nכמ

New member
אני אשמח אך יש לך קישור למאמר

שבו בעזרת טכנולוגיה גלי מוח גרמו להזזת הסמן של העכבר...

nכמ

New member
לא, זה כמו שמודדים לחץ דם ולחץ דם

זה לא דבר שמשתחרר. ועדיין מדובר על גלי אלפא, ביטא, דלתא, תיטא שזה גלים שמראים על מצב של עירנות ולא של רגשות..

yo t a m

New member
לחץ דם הוא דבר שקיים וניתן

לחוש בו. כדי לחוש ב-גלים-, יש צורך שהגלים יתפשטו. עצם קיומם בתור "גלים" קובע שהם מתפשטים.

LordOfSpells

New member
אין לי מאמר...

זה היה בדיסקאברי, וזה היה מאוד לא מפורט ומאוד לא חושף פרטים, מכיוון שזה נחשב לפיתוח חדשני אני משער... אני ממש לא זוכר באיזה תכנית, אבל החלק הזה לא היה העיקר שלה, זה היה חלק ממנה. ועכשיו שאני חושב על זה, נשאלת גם השאלה: האם מה שראיתי אמין או שזה רק תעמולה של צבא ארה"ב\חמדנות של דיסקאברי?

mamluka

New member
דעתי בנושא

בתור פיזיקראי חובב קשה לי להאמין הדברים כאלה הבעיה עם הוכחה פיזיקלית ניסיונית היא שכל פעם שמנסים לבצע ניסוי הוא נכשל אבל אז טוענים שכאשר לא בודקים זה עובד זה נשמע לי די מוזר כמו כן בעניין גלי המוח, כמו שאני יודע הם ניתנים לגילוי כ 5 סנטימטר מעל פני גולוגולת ואז נחלשים יותר מידי אז אני לא רואה דרך פראקטית לבצע טלפטיה כמו כן אם קראת את GODEL,ESCHER,BACH או כל ספר שעוסק במחשבות תבין שמחשבות ם לא תוצר ברור של פעילות מוחית כלומר אין מיפוי חד משמעי בין פולסים חשמליים למחשבות אלה שמחשבות הם עומדות בקונטקס כלומר אתה חייב לדעת את המצב הפיזי של המוח כולו כדי לנתח אותן הם לא קיימות כישות עצמאית בתור פולסים בין ניורונים אם זה לא ממש ברור שאל מה הבעיה ואני ארחיב בקיצור הדבר הכי קרוב שאני רואה כטלפתיה היא הבנה עמוקה של רגשות של אנשים שרואים לפי הבעות פנים ושפת גוף לא יותר מיזה

למעלה