דיון בנושא שירות ממסר

דיון בנושא שירות ממסר

אלישי פורן 2/4/2002 ברצוני להודות לדורון לוי ולמוטי אלשוור ------------------------------ שלום סרפרים
בזכות דורון לוי אשר פירסם לינק אל האתר המקושר לשירות הממסר שנמצא בארה"ב. מוטי הסביר יפה והציל אותי בלהיתקע עם המושגים כמו "GA" ו-"SK" במהלך השיחה דרך שירות הממסר. תחילה התקשרתי לאדם הכי קרוב אליי והוא אימי שגידלה אותי ובטח חלמה במשך כל השנים שאדבר עימה בטלפון. הרמתי אליה טלפון דרך שירות הממסר למקום עבודתה. היא הרימה ומיד לאחר שניונת אמרה:"worng number GA" ומיד הקלדתי:"no no pls wait GA" ואימי ,שעדיין חשה כי החלום רחוק מדי בשבילה, טרקה את השפופרת כדי לשוב להתעסק בדברים עיקריים. למזלי אני חירש בוגר שצריך ללמד את אימי איך לדבר עימי בטלפון במקום שתלמד אותי (כאילו) כפי שמנסים אנשים שומעים ללמד כבדי שמיעה לדבר בטלפון(להבהרה, אני חירש לגמרי). הרמתי טלפון אליה שוב דרך שירות הממסר והיא הבינה שזה איכשהו קשור אליי באמת כי הקלדתי בדגש:"pls remember that u tell with Elishai GA". אימי אזרה לעצמה סבלנות ולמדה איך לשוחח עימי בטלפון עם בנה אשר "בבעלותו" 2 אוזניים סתומות לגמרי
. אח"כ רציתי להפתיע את חבריי השומעים ואחד מהם הן התבלבל והן התרגש מידי והפטיר את עצמו במשפט:"sorry but i´m not knew English... SK" וטרק... טוב, הרבה עבודה יש לי כדי לשכנע את חבריי שאינני נמצא בארה"ב במהלך טיול כלשהו ובטח לא נמצא באוני´ "גלודט"
. דליה ברלינסקי, מנכ"ל אח"א היא היחידה שהייתה בהתחלה ספקנית ועם הזמן של מילוי שירות הממסר רכשה ביטחון ושאלה שאלות לגביי על מנת לאמת קצת עובדות עליי...
כל הכבוד לה
דני באומן, קראתי בפורום ותרשה לי להזכיר לך כי הנושא כבר נדון כמה פעמים בפורומים וכמובן שכולם מתים על שירות הממסר הזה. השאלה שהייתה צריכה להעלות היא: איך לקדם עד הסוף בעניין שירות הממסר
כמו כן, אל תחשוש מעקיצות וכו´ ולשם כך יש מנהלי פורומים אשר ימחקו הודעות מזיקות. לאלו שרכשו בעמל רב השכלה באנגלית, פשוט הרוויחו את לחמם וכבר עתה יכולים לנצל את שירות הממסר הממוקם בארה"ב. שוב תודות לדורון ולמוטי. לילה טוב
אלישי פורן ------------------------------ אוקספורד 2/4/2002 6:46 מה הוא מתלהב? ------------------------------ לפני יותר משנתיים כתבתי על הצורך בשירות ממסר, ומנהל פורום זכויות החרשים לא הבין מה זה. ואיפה ערני ושודד הטלכתבים שהציעו לי להקים שירות ממסר באופן עצמאי (???), איפה אהרון33 שטען כי אפשר לקבל שירות ממסר במשרדי אח"א תמורת תשלום דמי חבר (ועכשיו מציע וידאופון - בכמה? ב-2600 ש"ח ב-24 תשלומים?), או מנהל פורום החרשים בוואלה שטען כי SMS זה שירות "און-ליין". אני מחזיק את הבטן מרוב צחוק. ------------------------------ שודד הטלכתבים 2/4/2002 11:04 תצחק תצחק אבל איך יקדם צחוקך את המטרה? ------------------------------ טוב, אז פעם אנשים לא ידעו מה זה מחשב. עכשיו הם יודעים מה זה מחשב. פעם אמרו שאינטרנט זה מסובך מדי בשביל חרשים. עכשיו האינטרנט בישראל מלא בחרשים, ואפילו סניפים ומועדונים מנצלים את האינטרנט לשמירת קשר עם חבריהם. פעם לא ידעו מה זה "שרות ממסר" ועכשיו זה מושג עובר לסוחר. אז מה? אנשים לומדים כל הזמן דברים חדשים ומתפתחים. אמנם לא בקצב שאתה או אני היינו רוצים, אבל לומדים. וצריך לחזור לדיון מה בדיוק דרוש לחרשים בישראל, מה כבר קיים, ומה עוד צריך לעשות, ומה ניתן ללמוד מהנסיונות שכבר היו להפעלת שרות ממסר בישראל (וכבר היו כאלה!). ------------------------------ מנהל הפורום 2/4/2002 11:54 ההודעה של שודד הטלכתבים בכותרת "תצחק תצחק" ------------------------------ מיועדת כתגובה להודעתו של אוקספורד אשר כרגיל נמחקה כאן. בברכה, אלישי פורן ------------------------------ אוקספורד 2/4/2002 15:27 כן ------------------------------ היו צירים באסיפה כללית מסויימת ש"התלוננו" על מיחשוב משרדי אגודת החרשים. "למה לנו מחשבים כאשר הסניפים מתמוטטים?", הם הכריזו בעומדם על הבמה באסיפה הכללית. ואז הגיע יו"ר אח"א, שאתה כה שוקד לתמוך בו למרות שגם בך הוא הטיח עלבונות אישיים מעל דפי הפורום, והסביר לצירים את סיבותיו ונימוקיו להקמת רשת מחשבים במשרדי אגודת החרשים. אך מה אומר ומה אגיד כאשר אותו יו"ר מתקיף אותי אישית בתגובה להצעותי להקמת שירות ממסר בישראל, והפסק כבר לכתוב על SMS-ים ופקסים. שירות ממסר זה לא SMS-ים ולא פקסים. זה כמו להשוות בין כדור טניס ובין טלויזיה. אין שום דמיון בין השניים. ואתה שודד הטלכתבים, כמה פעמים הצעת לי להקים שירות ממסר באופן עצמאי? באמת ציפית שאגייס מוקדנים לעבודה של 24 שעות ביממה רק כדי שחרש בודד יוכל להזעיק משטרה בזמן אמת? ומעניין מדוע אותו "חרש בודד" נזקק לאפשרות להזעיק משטרה? אולי כי היו"ר הנדיב בו אתה תומך ללא סייג, התרשל, או בעצם יותר נכון, במכוון פירסם את פרטיו האישיים של אותו "חרש בודד" בסיועו הנדיב של מנהל פורום זה, ובכך חשף אותו לכלל הציבור באינטרנט, הכולל לא עלינו גם מחבלים וחולי נפש, רחמנא ליצלן. ------------------------------ דני באומן 2/4/2002 11:25 שרות ממסר ------------------------------ קראתי את דברייך ואני מצדיק אותך בהחלט אך ניתן לגשר על מכשולים בכך שנחדיר את המודעות החשובה בשימוש בשרות ממסר לכל החרשים והמוסדות שעובדים איתנו כמו ביטוח לאומי משרד העבודה והרווחה וכו´ ולהביא את דוגמאות ולערוך מסע הסברה למה יש חשיבות בזה ומהן יתרונות השימוש ותוצאות השימוש לפני ואחרי איך המצב שלנו ללא שימוש בשרות ממסר ואחרי השימוש וניתן להעלות את הפרוייקט הזה כסדר העדיפויות של החרשים בארץ ולהחדיר מוטיבציה שיש להחיות את הפקוייקט ואהיה מוכן להתחייב בזמניי לטובת הפרוייקט הזה למרות שכולי עסוק תמיד וכמעט לא פנוי. ואני די מאמין שבעזרת הפורומים ניתן להעביר לידיעה ולעדכון מפורט לכל החרשים מהו שרות ממסר ושימושו.

למעלה