דיון: בעד או נגד מכות חינוכיות

nicky gil

New member
דיון: בעד או נגד מכות חינוכיות

אני פותחת דיון שהוא אישית מאוד חשוב לי!... בעד או נגד סטירות, פליקים בטוסיק ואונשים גופניים למיניהם לילדים שעשו דבר רע (עונשים חינוכים). את דעתי אתן מאוחר יותר

leahle

New member
../images/Emo31.gif נגד!

יש כ"כ הרבה שיטות, למה צריך מכות?? למה זה עוזר? מה הילד לומד מזה? איזה חינוך בדיוק? עונש חינוכי צריך להיות אחד כזה שיפיק תועלת חינוכית, שהילד ילמד מזה משהו!

lady d23

New member
../images/Emo31.gif נגד,

ההורים שלי השתמשו בזה ותמיד עשיתי דווקא.

oRockGirLr

New member
אי אפשר לדעת..

אני לא מסוגלת להרים יד על מישהו אז בטח לא על הילדים שלי.. אבל תסתכלו על פעם, חינכו ילדים במכות, תראו איזה ילדים מוצלחים היום פשוט דור משובש. אולי זה לא נכון, אבל זה עזר. זה עוזר כשהילד מפתח איכשהו פחד מההורה, אז אפשר למצוא עוד דרך חוץ ממכות. אבל אי אפשר להגיד שמכות לא עזר לצערנו

Honey Bunny

New member
"מוצלחים"?!

לדעתי רוב האנשים שחונכו במכות לא מוצלחים יותר מאחרים ואולי פחות אבל יותר גרוע מזה זה איך הם יתייחסו אח"כ לילדים שלהם ובכלל מה הם יחשבו על כל עניין המשפחה לאנשים כאלה זה לא מובן מאליו שבין הורים לילדים צריכים להיות יחסים נעימים בהכרח ושהדעה של כל אחד שווה. הם גדלו על מסורת שההורים הם עליונים ושקודם כל ילד צריך לכבד ולציית להורה, ורק אח"כ ההורה צריך להתחשב בילד. מה שיקרה זה שהם יצפו מהילדים שלהם להיות אסירי תודה על זה שהם לא מכים אותם, כי בשבילם מכות היו הסטנדרט, ולמרות שהם מודעים ל"משפחה המודרנית" עדין קשה להם להתנתק מהחינוך הזה (כמובן שדבר כזה הוא תוצאה לא רק של חינוך במכות אלא בכלל של יחסים שונים במשפחה, אבל אני מניחה שהורים שמחנכים במכות יש להם גם יחס אחר לילדים והם גם מגבילים אותם יותר) זאת דעתי, ואני יודעת מההורים שלי (שגדלו בחינוך שונה ובתנאים שהיו פעם) שלפעמים קשה להם להבין איך לילדים שיש להם "חדר לבד ואוכל" יש עדין טענות כלפי ההורים שלהם. (וזה מקביל להורים שחונכו על מכות-רק שבמקרה הזה היה להם חסך אחר)

faith2

New member
"מוצלחים"+שנאה עזה להורים שלהם...

יש לי בני דודים שלא הזמינו לחתונה את האמא שלהם מרוב השנאה שהיא דפקה להם את החיים במכות....בן דוד שלי נשבע שאם אישתו תרים יד על הילדים שלו הוא יעזוב אותה בטיל

הדס100

New member
עם כל הכבוד, הורה מחטיף לילד

כשהוא מאבד שליטה- ברוב המקרים. ובדרך כלל הוא גם מצטער על זה אחר כך, כך שאני לא מאמינה שאף הורה מרביץ לילד שלו (ואני מדברת על פליקים פעם ב-, לא על דרך חיים) מתוך מחשבה- כך אני אחנך אותו, ואני גם לא מאמינה שזה מחנך את הילד, מקסימום מעורר בו זעם אדיר על זה שמישהו (ובמיוחד ההורה, שהוא אמור לכבד אותו ולא להחזיר לו מכות...) מרביץ לו והוא חסר אונים. אני בת 20, ואפשר לומר שכשהייתי קטנה החטיפו לי פליקים פה ושם- אולי פעמיים שלוש, אבל לקחתי את זה ממש קשה.

lady d23

New member
לא,

אצלי אשכרה חינכו במכות. זה היה דרך חיים ולא קטע של "פה ושם" ועשיתי דווקא כל הזמן.. בשלב מסויים הפסיק לכאוב לי, והם סתם המשיכו להתעצבן. רק בכיתה ו' כשהתבכיינתי בבי"ס על זה ההורים נרגעו, אבל אח שלי עדיין חוטף, על שטויות כמו אי הכנת ש. ב וכאלה.

oRockGirLr

New member
ילדים יוצאים מוצלחים..

אני מכירה.. מהמשפחה שלי, יש לי דודה שהייתה הורגת את הילדים שלה במכות.. אני לא מגזימה, היא פשוט הרגה אותם במכות. הילד הגדול - עורך דין מצליח עם אישה וילד. הילד האמצעי - לומד באוניברסיטה ואם אני לא טועה בעל תואר. הבת האחרונה - ריפלקסולוגית
[אם ככה רושמים את זה]

למעלה