דיון: האם הסדרה באמת עשתה לנו ספוילר לספרים
לספר 5

niro62

New member
דיון: האם הסדרה באמת עשתה לנו ספוילר לספרים
לספר 5

אז העונה ראינו מלא דברים שהתרחשו על אף שהם לא קרו בספרים, חלקם זה דברים שכביכול עוקף את עלילת הספרים (התבוסה של סטאניס) וחלקם דברים שלא קרו בספר וגם לא יקרו (סאנסה מגיעה לווינטרפל).
אז הדיון הוא האם אכן הדברים שהיו עבורנו ספוילר יקרו באמת גם בספרים (אני אישית הרגשתי בסוף הספר החמישי שסטאניס הולך לנצח את הבולטונים), או שמא אין מה באמת לסמוך על ההתקדמות של הסדרה שכן היא כבר לחלוטין שונה ומנותקת מהספרים, וייתכן שדברים שקרו בסדרה יקרו אחרת בספרים?

itaipee

New member
אני מאמין שזה כן , הקווים הכללים נשמרים בין הספרים לסידרה

itaipee

New member
הדמויות החשובות נמצאות איפה שהם היו בסוף החמישי (פלוס מינוס)

סרססי בדיוק באותו מצב שהיא בספרים , אותו דבר לגבי מרג'רי , כל מה שהשתנה זה הדרך.
ג'ון באופן מפתיע , גם כן נמצא איפה שהשארו אותו בסוף ריקוד. פלוס הארד-אום , מינוס מכתב ורוד
אריה - נמצאת בסוף משתה , בראן כבר כבר השיג את הספרים בעונה הקודמת.
דאניריז עפה עם דרוגון ופגשה את החאל החדש .
טיריין - במקום להיות חלק מהמצור שירד בסידרה, הוא חלק ממלחמת האזרחים , בסופו של דבר, הוא וגורה נמצאים במירין , חלק מ-טים-דאני
אז מה נשאר : ( מהדמויות הראשיות )
סטאניס ז"ל - אז אולי המכתב הורוד אינו זיוף כמו שהרבה חושבים , אולי כן , אבל די ברור שהוא לא הולך לנצח בצפון. מה שכן , דאבוס אולי יפתיע ויהפוך לגורם משמעותי בחזרה של סטארק ונפילתם של בולטון , ע"י קונספירצית הצפון וריקון בספרים , ודרך סאנסה בסידרה.
סאנסה לא התקדמה לשום מקום בספרים מאז שדודה ליסה נפלה , אז סידרו לה תפקיד יותר מעניין , המסלול הסופי שלה לא ידוע ואני מאמין שיתמזג לזה של הספרים.

אל תהיה בטוח שסטאניס בספרים יפסיד את הקרב

אחד מהכותבים המעמיקים ביותר ברשת על ששאו"ק בכלל, BryndenBFish@ טוען שהתוצאות תהיינה שונות. הוא מבסס את הטענה שלו על הרבה דברים, ובהחלט כדאי לקרוא, גם אם הוא טועה:

https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/39wt32/spoilers_all_relax_the_upcoming_battle_in_twow/

מעבר לזה, העובדה שבסדרה לא הראו את ההוצאה להורג של סטאניס, ולא סגרו את שני הקצוות של מה בריאן ופוד יעשו עכשיו, ולאן יילכו סאנסה ותיאון, אומרת דרשני. אאל"ט בפרקים שפורסמו מרוחות, תיאון מגיע לסטאניס ומדבר איתו.

אני חושבת ואם אני זוכרת נכון קראתי

בריאיון עם מרטין איפשהו
שהם נאמנים למתווה המרכזי של הספר, מה שאומר שכל שינוי, אם הוא "שונה" מסיפור המסגרת יחזירו אותו למקום.
אני זוכרת שראיתי את הקטע שבראן נמצא "שבוי" בעוד אחיו נלחם בחוץ וזעמתי - כי הם לא אמורים להיפגש, אז למרותש זה היה "כמעט" המפגש שלא קרה בספר - לא קרה גם בסידרה.
מה שמנבא לדעתי ש/או שסנסה בהמשך נישאת לרמזי (Unlikely) או שהיא מצליחה לברוח... או שסופה כמו כל משפחת סטארק (חוץ מאריה שהיא מיוחדת) ואז זה לא ממש משנה אם נאנסה על ידי בעלה כמה דקות קודם..
וכנ"ל לגבי סטאניס, ההפסד שלו היה כנראה צריך לקרות, עוד אחד פחות בטוענים לכתר, אז עם מי נשארנו?

אתה רוצה שסטאניס ינצח?

או שאתה רוצה שבולטון יפסיד?

נראה לי שגם אם בולטון ינצח, הוא לא יחזיק בשלטון הרבה זמן. בפרט אם תיאוריית הקונספירציה הצפונית נכונה.

Stark Bannermen

New member
בעיקר שהבולטונים יפסידו

אבל הפסד של סטאניס אומר עוד רצח של צפונים שהצטרפו לסטאניס, וסטאניס של הספרים הוא לא סטאניס של הסדרה והייתי רוצה לראות אותו מנצח יחד עם הצפון.

למעלה