דיון - האם לפרסם ג'אנק פוד לפני 21.00 או לא?

סער ג1

New member
דיון - האם לפרסם ג'אנק פוד לפני 21.00 או לא?

ואם בהצעות חוק עסקינן, אז קבלו עוד אחת כזו. הפעם על סדר היום: הצעת חוק מעניינת פרי ידה של חברת הכנסת אורית נוקד. הצעת החוק: לא לא]שר שידור פרסומות לפני השעה 21:00 למוצרי מזון מזיקים לבריאות. לא רק זה; לסלבס אסור יהיה להשתתף בכלל בפרסומות כאלה. מה דעתכם? הצעת חוק חכמה או סתם היסחפות מיותרת? מהלך נכון וצודק או מיותר וטיפשי?

amit678

New member
מישהו פה נסחף...

פרסומות נגד סמים, עישון וכדומה לא מתפרסמות לפני 21:00 אבל פרסומ לג'אנק פוד?! מי שמע על כזה דבר... אני יכולה להבין את הרעיון מאחורי זה שרק אנשים בוגרים אם שיקול דעת יראו את הפרסומות ויחליטו לאן ללכת בלי שהילדים ינדנדו להם שבא להם ללכת לאכו את הצ'יקן ראפ החדש במקדונלס במקום ללכת למסעדה שההורים יבחרו שוודאי תהיה מזינה יותר או לאכול בבית, אני גם מבינה את ההיגיון מאחורי בקטע עם הסלבס כי ככה זה נראה כאילו כך וכך מעודד את האכילה במקום הזה והזה ואנשים בלי שיקול דעת (או ילדים קטנים- ושוב אני מבינה את ההיגיון ברצון לאחר את הפרסומות האלו)ירצו לאכול במקום שזה שהם מעריצים אוכל שם...ייתכן וזה צעד נכון אבל זה פשוט להיסחף... קודם כל זה לא שברגע שהפרסומות "יעלמו" מהטלוויזיה בשעות הבוקר ואחר הצהריים אומר שהילדים לא ירצו ללכת למקדונלס, בורגראנץ' וכו'...קודם כל זה לא אמצעי הפרסומת היחיד ומה שהם לא יראו בטלוויזיה הם יראו בשלטי חוצות (באיילון למשל?!
) כשהם נוסעים עם אימא או אבא באוטו, או שהם סתם יעברו ליד המסעדה אם הM הצהובה והזוהרת (מקדונלס למתקשים...) וירצו להיכנס לשם... בנוסף אני מתנגדת לזה משום שאם יסכימו לזה לאט לאט יותר ויותר דברים יעברו לאחרי 21:00... פרסומות לשוקולד כי זה לא בריא לשיניים, פרסומות לתוכניות טלוויזיה לא לילדים (אבל גם לא ל18+, כאלה שיש בטלוויזיה בד"כ) וכו'... בסוף לא ישארו פרסומות לשדר לפני 21:00 (לא שאני אתנגד כי פרסומות זה ממש מעצבן...) וכך הפרנסה של ערוצי הטלוויזיה תרד, התוכניות יהיו פחת ופחות טובות (רק מה שמוכרים בזול לטלוויזיה), אנשים יאבדו את מקומות העבודה שלהם וזה ימשיך להתגלגל... מהלך מיותר וטיפשי ביותר, מצד אחד לא יועיל להפחתת הג'אנק פוד כי טלוויזיה זה לא אמצעי התקשורת היחיד, מצד שני יגרום למהפיכה של פרסומות אחרי 21:00...

mor000

New member
אני לא יודעת אם למדת תקשורת אי פעם

אבל אם אין פרסומות אין תכניות טלווזיה. הפרסומות קובעות לך מה לראות בטלויזיה ומתי לראות את זה... אם יש תכנית עם רייטינג גבוה, הפרסומאים יעדיפו לפרסם שם- רייטינג=כסף. בלי פרסומות אין כסף, בלי כסף אין תכניות ובלי תכניות אין רייטינג- בלי רייטינג אין כסף. רייטינג = כסף. כלומר שאין מצב שלא יהיו פרסומות בכלל [=.... בקשר לחוק, אני חושבת שזה חוק שהיה יכול להיות מנוסח בהרבה יותר טוב- כלומר, במקום להעיף את הפרסומות של הג'נק פוד, להעיף את הפרסומות המכילות- סקס או סיגריות ואפילו סמים. לאסור על שידור של אנשים מעשניםן סיגריות בטלויזיה עד שעה מסויימת [במיוחד שרואים סלב מעשן]. להפסיק להשאיר את ההורים בשעה 8 נבוכים על יד ילדיהם כשהם צופים בסצינת סקס מטורפת באיזה דרמה יומית... בכלל להגביל את השעה ל22:00 מינימום, מדובר בערוצים מסחריים ומשפחתיים וזה לא נורמאלי שילדים בגיל יסודי יצטרכו לצפות עם ההורים שלהם בתכנים כאלה. אחרי זה, דברו על הג'נק פוד.

amit678

New member
מסכימה

לא למדתי יותר מידי תקשורת אבל היה ברור לי שאין סיכוי לטלוויזיה בלי פרסומות כי הפרסומות הן די המימון העיקרי לטלוויזיה... אבל תודי שזה היה יכול להיות נחמד
האמת היא שכבר היום פרסומות לסמים, תאונות דרכים, עישון וכו' שמים משעה מסוימת (שמונה או תשע...) והם גם נורא מתחשבים בעיניין, פעם הייתה פרסומת על סמים שהייתה מהשעה שמונה, בפרסומת הראו ילד בהזיות כאילו שחוטפים אותו. עכשיו אחותי שהייתה אז בכיתה ג' לא הבינה את כל הקטע שזה ההזיות שלו וחשבה שחוטפים ילד ושמזהירים מחטיפות ילדים תכלס נכנסה לסרטים וממש פחדה... אימא שלי כתבה מכתב נזעם לאגודה על שעת הצפייה והשיבו לה תשובה שבעקבות פנייתה הם מעבירים את זה לשעה עשר...הם היו ממש בסדר... טוב ואו, ממש סטיתי מהנושא, בכל מקרה יש הגבלה כיום על הנושאים שציינת אבל אני מסכימה איתך שלא מספיק, בכל מקרה (כמו שכבר אמרתי) אחרי הג'אנק פוד יבוא השוקולד ואחריו עוד אלף דברים אחרים...ברגע שנתחיל עם זה זה פשוט לא ייגמר...

mor000

New member
אין כמעט בכלל צנזורה...

מה אם כל הטלנובלות המשודרות בשעה 8?.. אני זוכרת שהייתי רואה האלופה וטלנובלה בע"מ והכל היה מלא שם סצינות סקס. בת דודה שלי הייתה אז בת 11 דיברה איתי על זה!!!! זה לא נורמאלי!!!! זה לא אמיתי, וזה לא צריך להיות ככה!!! אני יכולה לתת לך עוד 385795423 דוגמאות בהן יש פרסומות עם תכנים למבוגרים בלבד ובכל זאת בוחרים לשדר אותם לא רק בלילות.... וד"א על סיגריות אין שום הגבלה, ואני מאמינה שגם על השאר כמעט ואין.

amit678

New member
התכוונתי לאגודות למלחמה ב...

לא לפרסומות למטרות רווחיות...ממש לא... אבל ביום שיתחילו לשנות את כל הפרסומות וכל הטלנובלות וכל הסדרות תקבלי תמונה שעד עשר בלילה את יכולה לראות רק הופ... מקסימום ערוץ הילדים, וגם לא הכול...כל החברה הטובים שהם משדרים בבוקר וזה...אין זה לא יגמר... זה עוד סיבה למה מטומטם להילחם בפרסומות בג'אנק פוד, קמתם עם מצברוח קרבי ובא לכם לעשות הצעת חוק או אני לא יודעת מה, לפחות תעשו משהו שיש סיכוי שיועיל טיפה, זה לא המצב פה יש כ"כ הרבה דברים חשובים לתקן ואנשים פשוט בוחרים להיתפס לקטנות...

mor000

New member
מה פתאום!!!! על מה את מדברת!?

למה כל התכניות בטלויזיה קשורות בסקס? כל התכניות בטלויזיה זה בידור בשקל עם תכנים לגילאים מבוגרים? יש 326593252 שעשוענים שיכולים להרחיב את הידע של הגיל הצעיר ולא להראות לו כל היום זיונים, יש מלא תכניות תחקיר, ראיונות, תכניות הומור.. דברים שלא חייבים להכיל סקס או כל דבר הקשור בזה. את אומרת כאילו שאם אין סקס וסמים בטלויזיה היא לא שווה?... ערוץ הילדים גם הוא לא טלית שכולה תכלת, כשזיפזפתי פעם בין הערוצים גם יצא לי לשמוע ולראות דברים שלא מצאו חן בעיני ודברים שאני לא ראיתי אף פעם בערוץ הילדים. תסרקי רגע את כל התכניות בטלויזיה תראי שלא הכל סובב סביב פרובוקציות [במידה מסויימת כן, אבל פרובקציות שיכולות להתאים לגילאים צעירים.]

amit678

New member
מור, זה המצב...

אני לא אומרת שזה טוב...הרבה פעמים יוצא לי בתור אחת שעוד מעט בת 15, לראות סדרה לגילאי 14+ ופשוט לסגור את הטלוויזיה באמצע ולהגיד "זה פשוט לא בשבילי...יש לי עוד כמה שנים לזה..." זה עצוב אבל כיום הכול קשור בזה, באופן עקיף, באופן ישיר....תבדקי בעצמך, תפתחי טלוויזיה בשעה שש בערב, שעה שילדים, נוער ומבוגרים כאחד רואים לעיתים טלוויזיה... תזפזפי ערוץ ערוץ באקראיות מוחלטת... רוב רובן של התוכניות יהיו בנושאים כאלה... זה ברור שטלוויזיה שווה בלי סקס וסמים והיא אפילו יותר שווה...אבל סקס וסמים זה מקרים קיצוניים, זה כל מיני הערות ביניים לפעמים אפילו בין השורות...אבל זה בכל מקום, בין אם זה בצורה מובהקת בטלנובלות וכדומה ובין אם זה בערוצי הילדים בקטנות... אבל קטנות ועוד קטנות ועוד קטנות הופל למשהו גדול... זה לא טוב, זה ממש גרוע אבל זה המצב...אם הזמן עוד ועוד שעשועונים מאלו שדיברת עליהם "נכחדים" ע"י הדבר הזה שנקרא רייטינג שפשוט חסר להם...כיום, למרבה הצער דברים כמו סיגריות וכל מיני הערות לא במקום כבר לא נחשבות... אפילו בערוץ הילדים יש דמות שמחזיקה ביד סיגריה...זה לא אמור להיות ככה, ממש לא אבל זה פשוט ככה זה עובדה וזה הרבה יותר חשוב מפרסומות לג'אנק פוד וכדומה רק שבפרסומות לג'אנק פוד קל לטפל, פה כדי לעשות משהו בנידון חייבים לפעול בענק כי המצב כבר קטסטרופלי...ולכל אלו שאכפת להם מהפרסומות לג'אנק פוד אין כוח או אומץ או אני לא יודעת מה חסר להם כדי לעשות צעד כזה גדול... וזה חבל...

mor000

New member
את טועה.

זה לא המצב. לא כל התוכניות בטלויזיה קשורות בסקס וסמים. תראי- עובדה, כלבוטק, המושכים בחוטים ואפילו אחד נגד 100.... מי רוצה להיות מיליונר תכנים בערוץ 10... יש עוד המון אני פשוט לא רואה כבר כמעט טלויזיה. במקום להציע לי לפתוח את הטלויזיה אני מציעה שתפתחי אותה את ותראי שיש הרבה תכנים שבאים למצוץ מאיתנו רייטינג אבל הם בהחלט מתאימים לגיל היותר צעיר... אני מדברת כאן על סקס ולא על דמויות סקסאפיליות או כל השפעה אחרת של הטלויזיה. אני מדברת על פרובוקציות- לא כל התכניות מכילות פרובוקציות נקודה, אולי רובן, אבל ממש ממש ממש לא כולם!!!! מה זה לפעול בענק? אם היה כל כך קל להוציא את המעשנים לעשן בחוץ, יהיה מאד קל להפסיק לייבא תכניות לילדים שאנשים מעשנים שם סיגריות, להפסיק להעסיק מנחים מעשנים [רודריגו לדוגמה] או כאלו שלא שירתו בצבא [אבל זה כבר נושא אחר ד"א שממש לא בא לי לפתוח בדיון עליו- ואחד מהמנחים שלא שירת הוא יפתי].

amit678

New member
קודם כל יפתי ממש מעצבן בלי קשר לצבא ../images/Emo6.gif

וגם רודריגו שחוץ מלשבות את ליבה של שרון אין לא שום כישרון אחר
כמובן שלא כל התוכניות מכילות פרובוקציות כמו שאף פעם אין כלל בלי יוצא מן הכלל אבל רובן כן וזה פשוט עצוב... ואמרת שהיה כ"כ קל להוציא את המעשנים לבחוץ...זה לא קל בכלל, כבר כמה פעמים ישבתי בבית קפה ואנשים עישנו לי מול הפרצוף...לא כולם אוכפים באמת את החוק הזה... ואת אומרת על המון דברים שהם יהיו מאוד קלים אבל ביחד זה יוצר דבר אחד ענק. אם יוותרו על כל מנחה ועל כל תוכנית ילדים שמישהו מחזיק בה סיגריה זה פשוט לא ייגמר... אני לא מדברת על זה שנערים מעשנים, זה לא קורה בכזו תדירות גבוהה בערוצי הטלוויזיה... אבל אפילו שאדם מבוגר מעשן בסדרת ילדים...זה לא בסדר!!! וכנראה שקשה לטפל בזה אם חברי הכנסת היקרים שלנו מעדיפים לדון בפרסומות לג'אנק ואף אחד לא קם ומדבר על זה!! מי זוכר שפעם לפני שנים רבות (כלומר אתמול
) הדיון הזה היה על פרסומות לג'אנק פוד...

mor000

New member
את החוק של העישון אוכפים בתדירות גבוהה

כי מפחדים מהלקוח. האכיפה באה מהצד של הלקוח ולא מהצד של המדינה. כבר שמעתי על הרבה שצילמו מקום מסויים שעישנו בו, תבעו את המקום והרוויחו קצת כסף. רוב מקומות הבילוי מקפידים על אי עישון כי הקנס הוא גבוה, וכמובן שיש את המתחכמים אבל אני לא מדברת עליהם. היה מאד קל לעשות את זה כי החוק פשוט יצא ולא היו לו עיכובים, רק עכשיו יש בעיות ורוצים להשאיר אחוזים של מקומות בילוי שבו יהיה מותר לעשן.... תקשיבי אני עושה מזה יותר מדי סיפור ממה שזה, תרבות הטלויזיה נשענת על רייטינג, רייטינג אצל ילדים אפשר להשיג גם בלי אלימות סקס וסיגריות... אצל המבוגרים זה כבר עניין אחר וזו תרבות שהתפתחה ואני מאמינה שכבר אין מקום לשינוי.

amit678

New member
אני מסכימה איתך...

אבל יקח המון זמן להוביל את השינוי... קחי לדוגמא את זה, בערוץ בידור ישראלי (בHOT) ובערוץ 10 משדרים טלנובלות של פעם...מידי פעם שיש לי זמן בסופי שבוע אני צופה בערוצים האלו בטלנובלות כמו לגעת באושר ולחיי האהבה ופשוט לא מאמינה... לגעת באושר ששודרה לפני פחות מעשור היא טלנובלה אבל היא יותר תמימה מסדרות משודרות כיום בערוצי הילדים... לאט לאט את רואה איך כל טלנובלה מאבדת עוד קצת מהתמימות שלה ונכנסות אליה יותר ויותר פרובוקציות עד שהיום טלנובלות כמו האלופה, השיר שלנו (לפחות מהמעט שיצא לי לצפות כי יש לי HOT) ובובות, רוב מה שקורה שם זה לגמרי פרובוקציות וסקס ועישון מופיעים כמעט בכל פרק... גם סמים מופיעים בתפקיד אורח מידי פעם... אפשר לשנות אבל זה יהיה תהליך ארוך של בהדרגה להחזיר את כל הסדרות להיות יותר ויותר תמימות כמו בימים של לגעת באושר וכו'... זה תהליך פשוט ארוך, ארוך הרבה יותר מלאבד את התמימות כמו ששמגדל קוביות לוקח המון זמן לבנות ושניות להרוס... נכון שאצל ילדים השינוי יהיה מהיר יותר אבל גם הוא יקח קצת, בכל מקרה אולי דווקא להתחיל את השינוי מהילדים זו הדרך וככה תוך דור הילדים יגדלו לראות תוכניות למבוגרים שלא קשורות לפרובוקציות למינהן... הלוואי

שחף שלר

New member
אם זה יכול לעזור, אז למה לא?

אני לא בטוח בקשר לג'אנק פוד, כי לדעתי הפרסומות פחות משפיעות על ילדים ובני נוער בקטע הזה, אבל לגבי סיגריות- יופי שיש את החוק הזה. בתור שונא-סיגריות מושבע, הישיבה בבתי קפה/מסעדות או בילוי במועדונים הפכה סוף סוף לאפשרית בלי כל העשן שמסביב, וזה כיף. במקומות שאני ביקרתי בהם לפחות אוכפים את החוק, ואם הטרטור של לצאת החוצה ולעשן יגרום לאדם אחד אפילו לא לעשן- החוק הזה שווה בעיניי, שלא לדבר על העישון הפאסיבי...

amit678

New member
על זה שהחוק הזה שווה אין ויכוח...

גם אם זה יגרום רק לאחוזים מעטים (וזה לא, זה אמנם לא השפיע על כל המקומות אבל לכל כלל יש את היוצא מכלל שלו אבל ברור המקומות זה באמת נאכף...) להפסיק לעשן במסעדות ואולי כתוצאה מכך לעשן פחות זה יועיל גם לציבור המעשנים וגם לאלו שסתם הולכים לבית קפה/מסעדה/מועדון וכו' ולא רוצים שינשפו להם עשן לפרצוף מכל הכיוונים... זה מסוג החוקים שפשוט אומרים עליהם שווה לנסות, במקרים האלה זה הצליח ברוב המקומות, שוב יש כאלה שלא יוותרו על קהל המעשנים שלהם אבל רוב המקומות מבינים שהם יותר יפסידו מהקנסות מירוויחו מהלקוחות... אני חושבת שהם הזמן האכיפה של החוק תהיה יותר ויותר החבל יהיה יותר ויותר רפוי ויהיו מקומות שבעקבות זה יחזרו לעשן בהם אבל בואו נהנה מהעכשיו... למה להיות פסימיים?! וגם יש שלטים ממש מגניבים בתוך המסעדות נגד עישון במסעדות... מישהו פה ראה את הפרסומת של מסעדת black... אני לא זוכרת איך זה הולך בדיוק אבל כשראיתי את הפרסומת הזו זה העלה לי חיוך

amit678

New member
כן למסעדה הזו...

אתה זוכר איך זה הולך? משהו שאתה כבר מכור להמבורגרים של black אז למה להתמכר גם לסיגריות... ואו שאני מציגה את זה זה נשמע ממש גרוע

שחף שלר

New member
האמת שלא ראיתי את הפרסומות אבל...

אני מכיר את המסעדה כי יש אותה די קרוב לבית שלי

למעלה