דיון - הבדלי מינים ב"דבר הבא"

דיון - הבדלי מינים ב"דבר הבא"

מה היחס בין נשים לגברים במשחק ה"דבר הבא"? האם הגברים נחשבים מעל לנשים? להיפך? אולי זה משתנה בין גזע לגזע, או ממקום למקום? אם שאולי יש שיוויון מוחלט? האם אלמנה\גרושה מסוגלת לפרנס לבדה בית מלא ילדים? וכו´ הדיון נפתח

5נדב

New member
אני מניח שזה יהיה שונה ממקום למקום

למשל בקדר (ולא, אני לא מדבר בשמם), אני מניח שיהיה שיוויון מוחלט. באמור, חשבתי על השאלה הזו המון, ועוד לא הגעתי להחלטה. מצד אחד, אני רוצה שיוויון. לא למען הצדק, והפמיניזם, אלא בשביל שלא יווצר מצב, אוף פליי, שאישה לא תוכל לשחק משהו, בגלל שהיא אישה. זה דיי סותר אחד מעקרונות היסוד של משחקי התפקידים. אבל מצד שני, זה יוצר מצב מאוד מוזר (אך אפשרי) עם עיר האבירים המונרכית... דעות? מחשבות? הגיות? קושיות? עזים? מישהו?

Sern

New member
עולם פנטזיה

המשחק מתרחש בעולם פנטזיה. הז´אנר מתבסס על ימי הביניים, אבל לא מעתיק אותם. לפיכך, אפשר לשנות ולהזיז כמה דברים כדי להתאימם למשחק תפקידים. לפי דעתי, צריך להיות שוויון מוחלט. אני ממש לא רואה איך זה סוטר את האבירות המונרכית. זה משנה אותה ומוסיף אליה פן מעניין (גם נשים יכולות להיות אבירות, וכו´). ארם.

עניין של כל עיר

מובן שאבירות מונרכית, שמקדשת תכונות גבריות כמו יכולת לחימה, תהיה שוביניסטית יותר מטבעה. אחרת זה פשוט לא מסתדר. אבל כפי שאני תופס את הנושא, כל עיר יכולה להחליט על החוקים שלה ו/או על החריגים שלה, לא? בואו נניח לרגע שעיר כלשהי מחליטה שיש אצלה מעמד אתני מדוכא. אסור לה? ואם שחקן רוצה, בתור אתגר של רול-פליי, לשחק דמות שסובלת מדיכוי אתני, למה לא? או לשחק דמות שמנסה למרוד במשטר כזה? כל עיר צריכה להחליט בנושא של "איזה דמויות מותרות אצלנו" לבד, בין אם הדמות במחלוקת היא אבירה-אישה, בעל-אוב (אני חובב עברית ולא אוהב את המילה נקרומנסר), או סוחר עבדים. בכדר שלנו, למשל, אתה לא תוכל לשחק סוחר עבדים. זאת בהחלט דמות שיכולה להיות מעניינת, יכולה להגיע להשפעה, או אלוהים יודע מה, אבל אתה לא תוכל לשחק אותה בכדר. החלטה פרטית שלנו.

עוד אחת

New member
למה שאישה לא תוכל להעמיד פנים

במשחק שהיא גבר? הרי זה רק משחק. ולמה שגבר לא ישחק אישה? הרי זה לא מציאות. אם יש תפקיד גברי לחלוטין, אז שבמהלך המשחק אישה תהפוך לגבר ותשחק אותו. מי אמר שאישה חייבת לשחק אישה?

למעלה