הערה מגבר נשוי
אנחנו הנשואים נראים גרוע בתנאי שמשווים את מערכת היחסים שלנו למערכת בין גבר הטרו לאישה שבה הכל מושלם ומלא אהבה, הגבר אף פעם לא בוגד, והם שותפים בכל ושוררת ביניהם הרמוניה., ומשווים אותנו כהומואים לגברים שיצאו לגמרי מהארון ופעילים בקהילה, עושים רק סקס בטוח, ואף פעם לא משקרים לבני הזוג שלהם. אבל אם ננחת בקרקע המציאות הדברים נראים קצת אחרית. אנו מאמללים את נשותינו? נכון. אין גבר שאין לו אספקט מסוים באישיותו שלא מאמלל את אישתו. אבל נישואים הם לא רק סקס. הם שותפות בנושאים רבים ומגוונים. ויש תחומים שבהם בדרך כלל גבר גיי מבין אישה ויכול להיות קשוב אליה יותר מגבר הטרו. ואגב, ההנחה שבתחום הסקס תמיד המצב טוב יותר לאישה עם הטרו גם היא מוטעית. האם יותר הומואים נשואים בוגדים מהטרואים? לא בטוח. וחוץ מזה, יש נשים שמתחתנות עם הומו כי הן מעדיפות גבר שהסקס איתה פחות חשוב להם. סיפור אחד אמיתי: חברה שלי נפרדה מבעלה הסטרייט כי יש לו ליבידו (יצר מיני) נמוך, והוא רצה סקס הרבה פחות ממנה. לאחר שנתיים של פרידה חזרה אליו וחמש שנים אחר כך הם עדיין ביחד. היא החליטה- כך אמרה לי- שכל האספקטים האחרים שלו כל כך טובים ואהובים בעיניה, ששווה לה התסכול המיני שיש לה מהנישואין איתו. אנחנו מניאקים? כל גבר שמקיים סקס לא בטוח ולא מספר לאחרים שהוא שוכב איתם הוא מניאק. אבל לדידי, לא משנה אם מדובר על גבר נשוי לאישה או גבר ששוכב עם גבר אחר. ובכלל, יש לי בעיה עם אנשים שמשקרים לזולת (ועם עצמי ביניהם...) אבל שוב, לא משנה אם מדובר על שקרים לגבר או אישה. אנחנו תורמים פחות למאבק נגד הומופוביה? לדעתי לא. כשאני, כאדם שנחשב בחברה כסטרייט, אינני מוכן לקבל בסביבה שלי הערות הומופוביות, לדעתי זה משפיע יותר מאשר כשאדם שמוכר כהומו מעיר על כך. חוץ מזה, אני גידלתי 3 ילדים שהם וחבריהם ידעו מהרגע הראשון שכמו שאני לא מוכן לקבל הערות גזעניות בבית, כך אני לא מוכן לקבל הערות הומופוביות. והילדים שלי ידעו מרגע ראשון שלהשתמש במילה "הומו" כקללה אסורה בעיני. ומדובר על ילדים במגזר הדתי. יש לי בן אחד סטרייט בצבא שמתווכח עם חברים על זכויותיהם של הומואים. יש לי בן אחד שמתלבט (לדעתי, הוא גיי) ומהרגע הראשון ידע שאנו נקבל אותו כגיי, והוא נשלח על ידינו, לפי בקשתו, לקבוצה בבית הפתוח. האם אני ממליץ פה על נישואים לאישה לכל גבר גיי? וודאי שלא. מדובר על דבר קשה, חיים כפולים, לא פשוטים כלל. אני גם נגד גברים שמתחתנים מבלי לספר קודם לנשותיהם. מצד שני, אני משתדל לא לשפווט אנשים אלו. (אישית, סיפרתי לאישתי לפני הנישואים שאני נמשך לגברים, אך מצד שני, הבטחתי לה אז הבטחות שלא הצלחתי לקיים. ניסיתי. 9 שנים הייתי נאמן לה לחלוטין) כשאני התחתנתי, בתחילת שנות השמונים, העולם היה אחר. לא נראתה לי אז ברירה אחרת. אני לא יודע מה הייתי עושה אם הייתי מגיע לאותו גיל כיום. אבל אינני מוציא מכלל אפשרות שהייתי פועל בדיוק באותה הדרך.