דיון: הלא-טמאים v.s. סארדוקאר

דיון: הלא-טמאים v.s. סארדוקאר

לא מזמן סיימתי לקרוא (בפעם השניה) את סופת החרבות ומיד אחר כך קראתי את "חולית" של פרנק הרברט. מצאתי יותר מנקודת דמיון אחת ובחרתי להתמקד בהשואה שבין הלא טמאים (ששאו"ק) וחיל הסארדוקר הקיסרי (חולית) בשני המקרים מדובר על חיל רגלים חזק, קנאי, חסר עכבות, אכזרי, ממושמע וחסר רחמים. בשניהם מדובר על חיילים שגדלו מילדות להיות לוחמים כאלו, כולל הסביבה הקשה, האימונים המפרכים ומוות למי שלא עומד בדרישות. מה דעתכם? נתיב.
 

DIDGIN

New member
אני לא חושב שהם דומים כל כך

הסארדוקאר הם יותר כמו היניצ'ירים באימפריה העותומנית: נכון, הם מגודלים מגיל צעיר להיות חיילי עילית, אבל הם גם זוכים למעמד גבוה. הם לא חסרי זכויות כמו הלא-טמאים. יתרה מזאת, לא מסרסים אותם והם זכאים להקים משפחה ומתקופה מסויימת אף להעביר לבניהם בירושה את התואר (מה שהוביל, גם בחולית וגם בטורקיה להשחתה ולהדרדרות של החיל).
 
הסרדוקאר לא גודלו מילדות

להיות לוחמים. סולסה סוקנדס (אאל"ט) היה כוכב כלא שכל מי שהצליח לשרוד שם "זכה" להצטרף לשורות הסרדוקאר אבל אותם פושעים לא בהכרח נולדו שם (עבר הרבה זמן מאז שקראתי את זה אז אם מישהו זוכר אחרת ויכול לתת מס' עמוד אני אשמח).
 

Envinyatar

New member
זה מוטיב חוזר בספרות

של חיילים ממושמעים, ספק אנשים, ספק מכונות. הוא קיים המון במד"ב, וקיים בצורות שונות גם בפנטזיה. מעבר למוטיב הבסיסי הזה, ספק אם יש קשר ישיר בין הסארדוקאר ללא-טמאים.
 

gilioz

New member
נקודות דמיון נוספות

הם בעיקר בין משחקי הכס(אבל לא רק) ובין חולית: 1. בשני המקרים אב המשפחה נאלץ לצאת מעולמו השליו והבטוח ולעבור למקום אחר שמהווה את ההופכי שלו - קלדן מול אראקיס, ווינטרפל מול מעלה מלך. 2. בשני המקרים יש מעשי בגידה שבסופן נרצח אב המשפחה - לטו נבגד ע"י רופא הסוק ( שכחתי את שמו) נד נבגד ע"י אצבעון 3. הבנים יורשים את אביהם ויוצאים לנקום את דמם 4. אם המשפחה משחקת תפקיד מרכזי בעלילה בתור זו שמכוונת את הבן במעשיו אני מניח שיש עוד אבל זה כל מה שאני מצליח לזכור
 
חולית, מילון מונחים, ערך: סרדוקאר

"...מוצאם של אנשים אלו מסביבה נוקשה עד כדי כך, שהיא קוטלת ששה מתוןך שלושה-עשר ילדים בטרם הגיעם לגיל אחת-עשרה. הכשרתם הצבאית מדגישה פראות אכזרית ווהתעלמות הגובלת בהתאבדות מכל סכנה גופנית..." עוד נקודות?
 
למעלה