דיון/המלצה...

אמא לה3

New member
דיון/המלצה...

מתעמלת ברמה די בסיסית, מבצעת ע"י, גלגלונים, ערביות, קפיצות ידיים וכדו'... מעוניינת ללמוד בחופשת הקייץ אלמנטים חדשים בצורה עצמאית, ללא פיקוח/השגחה. איזה רעיונות לאלמנטים תמליצו לה? (ועזבו את הקטע של לימוד עצמאי בטיחותי או לא) כי יש אלמנטים שאפשר לתרגל לבד...

המלצותיי

בת כמה היא? אלמנטים שהייתי ממליצה ללמוד לבד: עמידת ידיים כוח מזווית/מעמידה וריאציות של עמידות ידיים, כגון צבי, פישוק, מקסיקנית (עם הקשתת גב) ועוד. ואריאציות של גלגלונים: גלגלון על יד אחת, גלגלון עם סגירת רגליים באמצע ופתיחתן בחזרה, גלגלון רגיל עם סיום ברגליים צמודות (ירידה רגל רגל), גלגלון הצמדת רגליים בואריטקלי וביצוע ואריציית עמידת ידיים, גלגלון וסיום על כריות כף הרגל (ללא הנחת עקבים) ועוד. עמידות ידיים, גלגלונים ועוד- עם הרגל השנייה, וגלגלון על יד אחת עם הרגל השנייה ועם היד השנייה קפיצות וצעדי ריקוד שונים- כגון- קפיצת חתול, חתול + סיבוב שלם, ז'טה, סיסון, קלוש, ז'טה הצידה, סיבוב + ז'טה הצידה, ניתורי טור ודאבל טור, טר בקירוס ועוד. שרשראות אלמנטים כגון ערבית ניתור פנייה גלגלון, גלגלון פנייה עמידת ידיים, ערבית ניתור פישוק ניתור טור ועוד. הליכות על הידיים, ניתורים על הידיים (תיקתקים)

Tammie

New member
אחלה תרגילים!

בכלליות זה גם מה שאני ממליצה, אני גם אומרת לבנות שהן יכולות להמציא כל מני תרגילים מגניבים. זה יכול להיות שילובים מעניינים, או כל מני משחקים. לבנות שיודעות רגל רגל אחורה וקדימה אני ממליצה לעשות כל מני שילובים- למשל להתחיל בר"ר אחורה, לסגור לעמידת ידיים ולרדת לר"ר קדימה. אפשר גם לשפר את התרגיל הזה ולהוסיף דברים בע"י כמו סיבוב על הידיים, פתיחה לפיסוק וסגירה, החלפות רגליים ועוד. עוד תרגיל שאפשר לעבוד עליו לבד הוא גלגול לאחור לעמידת ידיים, אפשר דרך ידיים כפופות או ישרות. מי שיודעת ערבית ורצף של שני פליק פלאקים יכולה לעבוד לבד על רצף ארוך יותר. ילדה שכבר עושה שני פליק פלאקים, אני סומכת עליה שהיא לא תצא לעוד אחד אם היא לא מוכנה, וכשהיא תצא, היא תמיד תגיע לידיים. חברה שלי פעם הצליחה רצף של 11 פ"פ על דשא ארוך במיוחד. בכלליות- החופש הוא תקופה מצויינת לחזק תרגילים שכבר יודעים טוב, ולפתח כוח בעמידות ידיים על הקיר...

למעלה