דיון - המשך דרכה של טורי

Gremshnit

New member
דיון - המשך דרכה של טורי

אז קודם כל, רציתי להגיד שאני לא בא לדון בסוגיה אם לטורי יש עתיד או לא, כי לבחורה הזאת תמיד יהיה עתיד. וגם אם לא יהיה לה....היא תמיד תוכל לכתוב אופרות. בכל אופן, רציתי לדעת איך אתם רואים את המשך דרכה של טורי בשנים הבאות. אני לא יודע מה אתכם, אבל אני מרגיש שעולם המוזיקה השתנה כל כך הרבה מבלי שאפילו רבים מאיתנו שמו לב לכך. וכן, יש לזה קשר לליידי גאגא ותחיית הגלאם והדיסקו. אני מתכוון, פתאום אנשים שמים דגש ענק על הופעות מרשימות, על "שואוביז", על ריגושים של הקהל. אנשים מתחילים (או לפחות חוזרים) לעשות את זה בענק. אפילו המוזיקה נהייתה יותר טובה. אישית, מעולם לא חוויתי את זה, אבל שמעתי מהרבה מאוד אנשים שהצד החזק ביותר של טורי הוא ההופעות שלה. שלהיות בקונצרט של טורי איימוס זה שווה ערך לחוויה רוחנית. האם זה אומר שלטורי יש אפשרות לחזור לעשות קופות? אולי אם טורי תעשה מופעים יותר מושקעים, או לחילופין יותר תיאטרליים (ע"ע ADP) קהל המעריצים יגדל ויתעצם? או שסוף כל סוף היא תקבל 4.5 כוכבים באמאזון ולא רק 4-3.5? בכלל, בעיניי טורי היא סוג של מקדימה את זמנה, ולא בטוח שהיא חושבת ככה בעצמה. ז'תומרת, האמריקן דול פוסי וורלד טור, פאקינג כולם עכשיו מתחילים להשתמש בנצנצים, סבנטיז ופיאות!~@#$ ועוד שאלה - האם בגלל ליידי גאגא טורי איימוס לעולם לא תוותר על הפיאות? ומתי טורי תבוא עוד פעם לארץ?

אני נורא פוחדת עליה באמת

בשנים האחרונות יש לה עיגולים שחורים מתחת לעיניים... היא נראית עייפה וכבר אין לה את המרץ שהיה לה בצעירותה... ובכלל, עם הפאה המזעזעת הכתומה היא מזכירה לי את שר!! ושר מכוערת!!! וטורי יפהפיה מושלמת!!! אני צופה בקליפים שלה בלופים שוב ושוב ושוב ולצערי אני רואה איך עם השנים היא מתעייפת. זו לא טורי עם אותו המרץ שהכרתי, וזה די טבעי, השחיקה, הגיל עושים את שלהם. אני ממש מקווה שהיא תמשיך להופיע עד אין קץ. המוזיקה שלה והאג'נדה שלה זה משהו חד פעמי, היא בפירוש המציאה את הגלגל. ההופעות שלה הן ההופעות הכי סקסיות שראיתי אי פעם בעולם המוזיקה. הקול שלה הכי מרטיט לי את הלב. סיפור החיים שלה הכי נגע בי. ואני לא אוהבת את השינויים. את הפאה הכתומה. את הבגדים המנצנצים. את הלאות שהתחילה לחלחל בה. אני רואה אותה ונזכרת שבעצם, השם ישמור, גם אני מזדקנת!!! וזה מפחיד אותי נורא. אי אפשר איכשהו להקפיא אותה בזמן או משהו כזה?

noosh

New member
יש כאן מספר נושאים

ואני רוצה להגיב על כולם. לצערי הרב, עקב ההגשה בסטודיו בעוד מספר שעות, העובדה שאין לי אפילו מודל, או התחלה של מודל, ויש לי מזוודה לארוז ועוד כמה דברים לעשות, כנראה שאינ לא אוכל להרחיב עליהם כרגע. אז בינתיים - בראשי פרקים. כי אינ בטוחה שההודעה הזאת תהיה בעמוד הראשון גם כשאחזור
. שינויים בעולם המוזיקה: אפשר לחלק לשני תחומים (שמן הסתם גם משפיעים אחד על השני - 1. התפתחות טכנולוגית (האופן שבו אנחנו צורכים מוזיקה, קליפים וכו') 2. התפתחות מוזיקלית (לאן המוזיקה עצמה הולכת, ודווקא כאן אני מרגישה שאין התקדמות בכלל, אולי אפילו ריגרסיה). בשנים האחרונות (בעשור האחרון, אבל בעיקר בשנים האחרונות) אנחנו צורכים מוזיקה אחרת. אנחנו לא מקליטים מהרדיו, מנגנים אלבומים או מסתובבים עם ווקמן / דיסקמן וכמה קלטות / דיסקים בקייס עלינו. אנחנו לא מדליקים טלויזיה כדי לראות את הקליפ החדש של האמן שאנחנו אוהבים, אני בספק אם רובנו מודעים בכלל לאיזה סינגל שוחרר מתי, ואם יש לו קליפ. השינויים בצריכה מכתיבים גם את הקצב וגם את הצורה שלה - אם יש לי אייפוד, והוא מכיל 6000 שירים, למה שאינ לא אקשיב להם בשאפל? ובשביל מה להדליק טלויזיה כשאפשר לפתוח יוטיוב? אז הערך של אלבומים מתחיל להעלם, וגם הערך של ערוץ לקליפים, והיוצרים צריכים להתמודד עם זה איכשהו. אין לי זמן לנתח עכשיו איך, אבל אולי תנתחו אתם! אינ לא בטוחה שההופעות נהיו גרנדיוזיות יותר, הופעות תמיד היו גרנדיוזיות - תסתכל על הופעות של פינק פלויד בסבנטיז, בכלל של אמני פרוגרסיב רוק. פיטר גבריאל, סולן ג'נסיס, היה מתחפש לפרח, פינק פלויד העיפו בלונים בצורת חזירים או בנו חומה על הבמה, ELP העלו את הקלידים שלהם באש, שלא נדבר על הנדריקס שניגן עם השיניים או ג'ים מוריסון שאממ, בוא לא נכנס למה שהוא עשה על הבמה. וזה בלי בכלל להזכיר את בואי וזיגי שלו, את קווין, או אמני פופ מהאייטיז ומהנייינטיז. הופעות מאז ומתמיד היו שואו, הכל תלוי לאיזו הופעה בחרת לללכת. 2. הופעות של טורי: טורי אכן מדהימה בהופעות. גם היום אני יכולה להגיד את זה, בטור האחרון שלה, היא יודעת להופיע. לא, זה לא נשאר באותה הרמה שזה היה פעם, סביר להניח שגם לה יש שחיקה מסוימת, אבל רואים שהיא שם בשביל זה. שהיא חית הופעות, שהיא נושמת את הקהל, שלהיות על הבמה ולבצע את השירים שלה זה חלק מהיותה יוצרת, זה לא תופעת לוואי וזה לא עוד מטלה. המוזיקה שלה נוצרת בשביל זה, יש שירים שהיא מבצעת רק בהופעות. אני חייבת לציין שאפילו מקטעי יוטיוב ובלי להיות שם באמת, זה מרגיש שבעבר זה היה הרבה יותר אינטנסיבי, אני צופה בקליפים מהטורים של שנות ה-90 וזה הורג אותי, ואני אפילו לא שם. אם טורי תעשה מופעים תאטרליים הקהל יתעצם? אני בספק. מעריצי טורי הם לא שוחרי פרובוקציות לרוב. אי אפשר לקנות אותם בנצנצים וכדורי דיסקו, הם באמת מקשיבים למוזיקה וזה מה שהם מחפשים, לא את השואו. להפך, זה אפילו קצת מתיש. זה ירגיש כאילו היא מנסה לחפות על משהו. טורי כאוונגארד: לא נראה לי שטורי היא זו שבשרה על בוא הפאות, הנצנצים והסבנטיז
. היא אולי קצת תקועה שם, אבל לא נראה לי שגאגא הסתכלה על הופעות של טורי ואמרה "אני רוצה גם". העניין הוא, שהגלאם של טורי והגלאם של גאגא מאוד שונים ומגיעים ממקומות אחרים. בעוד שאצת טורי אלו יותר גחמות, טעם די רע וניסיון ליצור סיפור (ומכאן הפאות), אצל גאגא זה מגיע ליטרלי מעולם הגלאם, האלטר-אגו, הכוכבת הנוצצת של עולם הפופ. גאגא לועגת ושואפת לזוהר הזה, היא רוצה להיות בספוטלייט, ובו זמנית להראות כמה מגוחך אתה נראה כשכל האורות מכוונים עליך ומה שאתה בוחר לעשות זה לשים טלפון על הראש. וזה עובד. טורי והפאות: לדעתי, זה חלק מליין הבוטוקס והמתיחות, של פשוט, איך שהיא רוצה להראות עכשיו. השיער הטבעי שלה דליל ולא נראה בריא. הממ טוב זה לא ממש היה ראשי פרקים (רק החלק הראשון, כי לא כתבתי חצי ממה שיש לומר), אבל גם לא באמת ביססתי את הדברים שלי או כתבתי אותם בצורה מעניינת, אז ההודעה בכל זאת לא יצאה מושקעת. ולכן אולי אגיב שוב כשאחזור. בכל מקרה, תודה על פתיחת הדיון וזה באמת מעניין!

ענבאך

New member
דברי בשם עצמך../images/Emo10.gif

*אני* עדיין מסתובבת עם דיסקמן. זה הרבה יותר כיף מכל MP3... [לא, אין לי משהו ענייני לומר]

Gremshnit

New member
לדעתי יש לטורי דווקא כל כך הרבה אפשרויות

להתפתח בתחום הויזואלי. ובכלל, זה לא שהיא לא התעסקה בזה בעבר. כל הקליפים שלה (למעט בודדים) מדהימים ומהפנטים. והדוגמא הכי רלוונטית - הויז'ואלטים מהאלבום האחרון! זה היה יכול להיות כל כך מגניב אם היא הייתה משתמשת בהם, או לפחות ממשיכה עם הקונספט הזה, במסע ההופעות האחרון שלה. זה היה יכול להוסיף מימד נוסף להופעות, אפילו להגביר את הסנסציה, ולאו דווקא להתעלות על המוזיקה ולטשטש אותה. אני לא רואה איך הויזואליות והסאונד מתנגשים זה בזה ונוגדים אחד לשני - הם כמו הצמדה של שתי להבות, הם רק יכולים להגביר אחד את השני. פורקיופיין טרי הם דוגמא מצויינת. וכמובן כל הדוגמאות שנתת גם את.

למעלה