Fairywitch
New member
דיון: הנבואה ב"חומריו"- נבואת אמת../images/Emo35.gif
טוב, אז למי שלא יודע- אני מרצה ב"מיתופיה" על נבואות בספרות, והייתי רוצה להכניס גם את ליירה להרצאה קצת. אז כאן אני צריכה את עזרתכם, כי אשמח לשמוע כל מיני רעיונות ודיעות. העניין הוא כזה- ברוב המקרים בספרות, החל מסיפורים מהמיתולוגיה היוונית, ועד סרטים וגיבורי על בני ימינו- בכל פעם שניתנה נבואה כלשהי שאיימה על מישהו, אותו מישהו (או ניציגים שלו)- עשו הכל כדי למנוע את התגשמות הנבואה. קחו למשל את הדוגמא של משה רבנו- פרעה ציווה להשמיד כל בן זכר שנולד, כדי למנוע את הנבואה לפיה יקום ילד עברי וישפיל את המצרים וישחרר את העבדים העבריים. ומה שתמיד קרה- דווקא הניסיונות למנוע את הנבואה, בד"כ גררו בדיוק את ההיפך- הם רק הבטיחו את ההתגשמות שלה. וכאן קחו לדוגמא את אדיפוס- אם לא היו שולחים אותו רחוק מהבית כדי שלא יהרוג את אבא שלו וישכב עם אמא שלו- הוא היה יודע מי אבא ואמא שלו ולא היה עושה את זה
אבל(
) אפשר לראות את זה גם אחרת- שמה שלא יהיה- הנבואה תתגשם, ולא משנה כמה תנסה למנוע אותה. אלה שתי גישות שנמצאות בשני קצוות שונים. למה
כי אחת טוענת שאם לא מקשיבים לנבואה- לא מנסים למנוע אותה- האירועים שמובילים להתגשמותה לא קורים, והשנייה טוענת שכמה שלא תנסה- הנבואה היא נבואת אמת, והיא תתגשם על אפך וחמתך.
עכשיו הגיע החלק של "חומריו"- איך לדעתכם שתי הגישות האלה באות לידי ביטוי בטרילוגיה
האמנם כל הניסיונות של קולטר (והכנסיה גם, בעצם) למנוע מליירה להגשים את מי שהיא הם אלה שדחפו את גלגלי הנבואה קדימה וכך היא התגשמה
או שהמקרה של ליירה הוא יוצא דופן והפעם מדובר בנבואת אמת, שהייתה מתגשמת בכל מקרה
ועזרה קצת טכנית שאני צריכה- אם מישהו יכול לרכז לי את כל חלקי הנבואה
הרי היא לא מופיעה בבת אחת כמו זאת של הארי פוטר למשל... בהתחלה אנחנו שומעים משהו על בגידה גדולה ועל זה ש"הנה, בכ"ז היא יוצאת צפונה", ואח"כ משהו על נבואת המכשפות ועל זה שליירה היא חווה. יש משהו ששכחתי
מישהו יודע/זוכר באילו עמודים מדובר
טוב, אז למי שלא יודע- אני מרצה ב"מיתופיה" על נבואות בספרות, והייתי רוצה להכניס גם את ליירה להרצאה קצת. אז כאן אני צריכה את עזרתכם, כי אשמח לשמוע כל מיני רעיונות ודיעות. העניין הוא כזה- ברוב המקרים בספרות, החל מסיפורים מהמיתולוגיה היוונית, ועד סרטים וגיבורי על בני ימינו- בכל פעם שניתנה נבואה כלשהי שאיימה על מישהו, אותו מישהו (או ניציגים שלו)- עשו הכל כדי למנוע את התגשמות הנבואה. קחו למשל את הדוגמא של משה רבנו- פרעה ציווה להשמיד כל בן זכר שנולד, כדי למנוע את הנבואה לפיה יקום ילד עברי וישפיל את המצרים וישחרר את העבדים העבריים. ומה שתמיד קרה- דווקא הניסיונות למנוע את הנבואה, בד"כ גררו בדיוק את ההיפך- הם רק הבטיחו את ההתגשמות שלה. וכאן קחו לדוגמא את אדיפוס- אם לא היו שולחים אותו רחוק מהבית כדי שלא יהרוג את אבא שלו וישכב עם אמא שלו- הוא היה יודע מי אבא ואמא שלו ולא היה עושה את זה