דיון: הנבואה ב"חומריו"- נבואת אמת

Fairywitch

New member
דיון: הנבואה ב"חומריו"- נבואת אמת../images/Emo35.gif

טוב, אז למי שלא יודע- אני מרצה ב"מיתופיה" על נבואות בספרות, והייתי רוצה להכניס גם את ליירה להרצאה קצת. אז כאן אני צריכה את עזרתכם, כי אשמח לשמוע כל מיני רעיונות ודיעות. העניין הוא כזה- ברוב המקרים בספרות, החל מסיפורים מהמיתולוגיה היוונית, ועד סרטים וגיבורי על בני ימינו- בכל פעם שניתנה נבואה כלשהי שאיימה על מישהו, אותו מישהו (או ניציגים שלו)- עשו הכל כדי למנוע את התגשמות הנבואה. קחו למשל את הדוגמא של משה רבנו- פרעה ציווה להשמיד כל בן זכר שנולד, כדי למנוע את הנבואה לפיה יקום ילד עברי וישפיל את המצרים וישחרר את העבדים העבריים. ומה שתמיד קרה- דווקא הניסיונות למנוע את הנבואה, בד"כ גררו בדיוק את ההיפך- הם רק הבטיחו את ההתגשמות שלה. וכאן קחו לדוגמא את אדיפוס- אם לא היו שולחים אותו רחוק מהבית כדי שלא יהרוג את אבא שלו וישכב עם אמא שלו- הוא היה יודע מי אבא ואמא שלו ולא היה עושה את זה
אבל(
) אפשר לראות את זה גם אחרת- שמה שלא יהיה- הנבואה תתגשם, ולא משנה כמה תנסה למנוע אותה. אלה שתי גישות שנמצאות בשני קצוות שונים. למה
כי אחת טוענת שאם לא מקשיבים לנבואה- לא מנסים למנוע אותה- האירועים שמובילים להתגשמותה לא קורים, והשנייה טוענת שכמה שלא תנסה- הנבואה היא נבואת אמת, והיא תתגשם על אפך וחמתך.
עכשיו הגיע החלק של "חומריו"- איך לדעתכם שתי הגישות האלה באות לידי ביטוי בטרילוגיה
האמנם כל הניסיונות של קולטר (והכנסיה גם, בעצם) למנוע מליירה להגשים את מי שהיא הם אלה שדחפו את גלגלי הנבואה קדימה וכך היא התגשמה
או שהמקרה של ליירה הוא יוצא דופן והפעם מדובר בנבואת אמת, שהייתה מתגשמת בכל מקרה
ועזרה קצת טכנית שאני צריכה- אם מישהו יכול לרכז לי את כל חלקי הנבואה
הרי היא לא מופיעה בבת אחת כמו זאת של הארי פוטר למשל... בהתחלה אנחנו שומעים משהו על בגידה גדולה ועל זה ש"הנה, בכ"ז היא יוצאת צפונה", ואח"כ משהו על נבואת המכשפות ועל זה שליירה היא חווה. יש משהו ששכחתי
מישהו יודע/זוכר באילו עמודים מדובר

נטעש

New member
לגבי העזרה הטכנית-

הנבואה גם לא אומרת שליירה תגרום לאבק להפסיק להעלם? או שמה אני הוזה?

The Immortal Me

New member
אני בעד שמישהו יתן לך את העזרה הטכנית../images/Emo210.gif

לפני שאוכל לפנות לנושא הזה ברצינות, כי אני לא ממש זוכרת...

האבק

New member
המממ זה מעניין ומסובך

דבר ראשון - העזרה הטכנית הבעייתית: 1. החלק על הבגידה - אני לא בטוח שזו נבואה. האם דברים שנאמרים על ידי האלתיומטר הם נבואה? ידוע לנו שהמאסטר קרא את החלק הזה באלתיומטר. 2. הנבואה עצמה היא שתהיה ילדה, שהיא התגלמות של חווה. את הילדה יזהו אם היא תצליח להצביע על ענף אורן הענן של מלכת המכשפות (מה שהיא עשתה בביתו של ד"ר לנסליוס). לילדה אסור לדעת מה התפקיד שלה. התוצאות של הנבואה הן להביס את הסמכות ולהחזיר את האבק למסלולו. א-ב-ל: ליירה כן ידעה על הנבואה. היא שמעה את ד"ר לנסליוס ופארדר קוראם מדברים. הממ זה קצת בעייתי. לא נראית כמו נבואה רגילה

טוב... גם לי יש מה להעיר בנושא...

למרות שליירה כן ידעה על הנבואה, לפי דעתי זאת עדיין נבואת אמת, מאחר והיא בחרה להתייחס אליה, ולא להתעלם ממנה. חוץ מזה, אני לא חושבת שהיא הבינה את כל המשמעות העמוקה של הנבואה, ולכן היו גם חלקים ממנה שלא ממש היו מובנים לה. עצם העובדה שהיא מודעת לנבואה, לא אומר שהיא תכננה את התוכנית של חווה על כל צעד ושעל.

הנבואות בכל הסיפורים הן נבואות אמת

גם ב"אדיפוס", גם ב"אודיסאוס" (על פי הגירסה החדשה של יחיעם פדן, לפחות. לא נתקלתי בה במקומות אחרים), וגם בסיפורי מיתולוגיה אחרים. כמובן, גם ב"הארי פוטר",
לחמישי והשישי וולדמורט ניסה להרוג אותו בגלל הנבואה, אבל שם יש עניין עם ההחלטה של וולדמורט שמדובר בהארי, למרות שלו הוא היה מחליט שמדובר בנוויל, עדיין הנבואה היתה מתגשמת. לגבי חומריו - אני לא זוכרת את הנבואה המדוייקת, אבל גם כאן נראה לי, שמה שלא היו עושים בעניין, היא היתה מתגשמת. אחרת מה הרעיון בנבואה? אם כל דבר יכול לשנות אותה, אז היא לא נבואה, היא השערה.

אקס93

New member
אפרופו ה"פ

מישהו כבר ראה את החמישי? סרט אדיר באמת נאמן למקור, יש קטעים שבכלל לא התייחסו אליהם כמו המדריכים אבל ואלה שהם כן התייחסו ממש נאמן למקור אהבתי איך שהם עשו את לונה ואת טונקס, שתיהן יצאו חמודות לאללה

לונה כן, אבל טונקס...?

לונה ממש ממש טובה, אבל יש לה יותר מדי קטעים של התבודדות עם הארי. השחקנית עצמה ממש ממש טובה. אבל טונקס כ"כ לא נאמנה למקור! יש לה שיער ארוך! ולא ורוד-מסטיק! ולקחו לה את כל שורות הטקסט! והכי מעצבן, הם שינו את העלילה בקטע של הפרידה של הארי וצ'ו בצורה פשוט איומה, רק כדי שתתאים לסרט. אמנם בתור קטע זה היה הרבה יותר טוב ממה שהיה בספר, אבל עדיין, חבל. זה בעצם גורם ביניהם למתח לא חביב בכלל, שבספר היה הרבה יותר קטן.

אקס93

New member
אבל השיער שלה כן היה משתנה

וזאת הפואנטה שלה אבל כי מגניב שבסוף ללונה היה אולסטאר, ומי ששם לב היה גם להארי בהתחלה, חברה של אחי הייתה מאושרת מזה

Fairywitch

New member
הווו, את חייבת לבוא להרצאה שלי במיתופיה../images/Emo70.gif

אני הולכת לעמת את הגישה הזאת עם הגישה המנוגדת לפיה נבואה היא לא נבואת אמת

למעלה