דיון - הרוק מת?

Music Man XD

New member
שאלה מעניינת.

דעתי היא כזו: הרוק כז'אנר ממש לא מת. אמנים ממשיכים ליצור אותו, קהלים ממשיכים לצרוך אותו. ההגדרה 'מת' היא מאוד סופנית, קיצונית ומוחלטת. לא נראה לי שאפשר להצמיד אותה לז'אנר המוזיקלי הזה. לז'אנר עם כזו השפעה והיסטוריה מפוארת יקח זמן להיעלם, אם בכלל. אם בודקים את המצעדים והמכירות, נכון שז'אנר הרוק לא מוכר כמו בעבר. השנים האחרונות הן שנים בהן שולט הפופ, לחלוטין. התופעה המובילה בעולם הזה בשנתיים האחרונות היא כמובן ליידי גהגה (שד"א, מלבד המוזיקה שלה אפשר להגדיר אותה כ"רוק-סטאר" לדעתי). אם נסתכל על המצעדים, נראה שאכן אלבומי הרוק מקרטעים מאחורה (חוץ מכמה מקרים יוצאי דופן) ואילו אלבומי הפופ מככבים בפסגות. אבל, אי אפשר לשפוט את עולם המוזיקה הרחב לפי המצעדים בלבד. הם לא מייצגים אותו בכבוד. הכי קל לנתח את מצעד 200 האלבומים של בילבורד ולבכות על מותו בטרם עת של הרוק. אבל זה דבר לא נכון לעשות. מה עם אנשי הפסטיבלים? מה עם חובבי הרוק המושבעים שעדיין קונים דיסקים? מה עם אין ספור להקות הרוק האלטרנטיביות שפועלות היום? מה עם ההכרה שלהקות הרוק עדיין מקבלות? (דוגמה: אלבום השנה האחרון בטקס הגראמי הוא The Suburbs של ארקייד פייר). נכון שאין כרגע "רוקר שסוחף את כולנו". הפופ שולט במצעדים והרוק נדחק אחורה מהבחינה הזו. אבל הרוק לא מת, הוא פשוט "שינה פאזה", שינה מצב.

Music Man XD

New member
ועוד דבר,

מבחינה מוזיקלית נטו הרוק נשאר מאחור מבחינת מכירות. אבל - כמו שציינתי קודם, לליידי גהגה יש את המאפיינים של רוק סטאר מודרני. כך ש'תרבות הרוק', לגמרי נשארה כאן.

אני מסכים איתך באופן חלקי אבל יש קיצוניות

כיום. לא יכול להיות שכל השירים שיצליחו היום יהיו אותו דבר. לפני 10 שנים שהפופ של בריטני ובקסטריט שלט יכלת בכל זאת לראות להיטי מיינסטרים של בון ג'ובי וU2. זה קצת מדאיג שהרוק נעלם והופך פשוט לאלטרנטיבי. אלטרנטיבי זה הרוק החדש. אם פעם המלחמות היו בין פופ לרוק היום זה המלחמות בין מיינסטרים לאלטרנטיב. האמת שלא הכי מת על רוק אבל אני כן חושב שזה ז'אנר שצריך להיות לו ביטוי במיינסטרים ואין אותו כיום.

Music Man XD

New member
גם אני שונא את העובדה

שכל השירים נשמעים היום אותו הדבר. חוץ מכמה שמות בודדים, כולם עובדים עם אותם שניים-שלושה מפיקים והכל נשמע ממוחזר. אני לא מרוצה מזה. ובכל זאת, הרוק לא מת. אולי בטופ 10 כן, אבל לא לגמרי. כמו שכתבתי, הוא פשוט שינה "פאזה", מצב. הטרנד הירוק הגיע גם למוזיקה

Music Man XD

New member
ד"א,

אני חושב שזה חלק ממה שגרם לאדל להצליח כל כך השנה. אם חושבים על זה - אין לה שום תחרות, אין שום זמרת ש"מתחרה על המשבצת שלה". היא הצליחה עם 19, אבל צריך לזכור שאז היו גם דאפי ואיימי. עכשיו זו רק היא, ולדעתי זה חלק ממה שגרם להיסטריה סביבה השנה. ברור שהיא הייתה מצליחה גם בלי זה. אני פשוט לא יודע אם ההיסטריה סביבה הייתה באותה הרמה אם המצב היה אחר.

../images/Emo45.gif בדיוק. היא נהנית מההפקר למרות

שאין חדש תחת השמש. היא יושבת על משבצת אחרת ולכן כ"כ מצליחה.

Music Man XD

New member
כן. למרות שגם ככה

לא חסר לה כישרון. יש לה קול מדהים והיא כותבת שירים שניתן להזדהות איתם בקלות. יש לה שירים שנוגעים ברגש, סוחפים.. זה חלק גדול מאוד מההצלחה שלה. בקיצור, זה שילוב לדעתי.

DAN1EL

New member
כי להקה כמו בון ג'ובי היא כבר לא רלוונטית

כיום. כיום הם נחשבים ללהקה צ'יזית מהעבר שאף אחד לא בדיוק סופר ומצפה לאלבום חדש שלה מלבד אולי כמה מעריצים ותיקים בני 40-50. הם נורא מיושנים. המוזיקה שלהם לא שורדת בכבוד את מבחן הזמן. נראה מה יקרה עכשיו, כשהפפרז מתקמבקים עם אלבום חדש. שלושת האלבומים האחרונים שלהם היו מצליחים למדי.

לא דיברתי על זה. דיברתי על זה שלמה

אין רוק במצעדים שפעם היה והאמת עד 2008 היה לפחות כמה שירי רוק שהצליחו.

DAN1EL

New member
מסכים בהחלט ../images/Emo45.gif

וצמחו בעשור הקודם כמה להקות רוק חשובות. אמנם לא משמיעים אותן ברדיו על בסיס יומיומי אבל הן היו מאוד חשובות לתעשייה - הגוסיפ, הווייט סטרייפס, יה יה יה'ס, ארקטיק מאנקיז וכמובן - הסטרוקס.

Music Man XD

New member
כן, נכון.

ועובדה - האלבום האחרון של Arctic Monkeys הגיע למקום ה-#1 במצעד הבריטי. יש להקות שעדיין מצליחות לעשות את זה.

למעלה