דיון - השוואה בין אחים

happy00

New member
דיון - השוואה בין אחים

ידוע שאסור להשוות בין אחים, אבל רוב ההורים חוטאים בזה. זה יכול להיות השוואה שלילית או חיובית (למשל - למה אתה לא יכול לסדר את החדר, אחיך תמיד מסדר כל כך יפה, או להיפך - איזה יופי סידרת את החדר, אחיך תמיד משאיר כזה בלגן) אז שתפו, איזה השוואות ההורים שלכם עושים, איך זה גרם לכם להרגיש, ואיזה תחושות כלפי האח המדובר זה גרם אצלכם. ולמי שכבר הורה בעצמו, תנסו לחשוב ולתת דוגמאות איזה השוואות אתם עושים בין הילדים שלכם. ובכלל, תכתבו מה אתם חושבים על הנושא הזה.

לדעתי זה בלתי נמנע...

כי כולנו משווים ביננו לבין עצמנו והורים בין ילד אחד למשנהו ובין ילדיהם לילדים של אחרים, אבל יש השוואה ויש השוואה. אותי תמיד הישוו לאחותי בכל דבר- למה אני ככה והיא ככה וכמובן שזה היה תמיד לטובתה ותמיד שכחו את הדברים השליליים שיש בה והדברים הטובים שיש בי. זה גרם לי לקנא מאוד באחותי, להרגיש שמעדיפים אותה על פניי, ושלא אוהבים אותי בכלל בבית.

happy00

New member
יש הבדל בין להשוות בלב לבין להגיד את זה לילד

ואת רואה איזה הרגשה רעה ויחס שלילי כלפי אחותך זה גרם לך. לזה בדיוק אני מתכוונת. מעניין אם אמרו לך את זה בנוכחות אחותך, ומענין גם אם לה אמרו דברים שבהם היא פחות טובה ממך, שלא בנוכחותך. אמא יכולה להגיד לילד שלה - תראה איך אחותך התלבשה מהר והיא כבר מוכנה, ולך צריך לחכות, מתוך כוונה לעודד את הילד להזדרז, מבלי לחשוב על איזה תחושות שליליות היא גורמת לילד, ועל תחושת היריבות בין האחים שההורים גורמים מבלי לשים לב.

אני בספק...

אחותי היא על תקן הקדושה
שיודעת הכל ומבינה בהכל. מה שכן, הם מודעים לדברים השליליים שבה ומקטרים על זה, אבל אף פעם לא מזכירים כמה אני לא כמוה בדברים השליליים. אמרו לי הרבה פעמים בנוכחות אחותי "תראי את... היא לא עשתה ככה וככה", כבר התרגלתי והיה לי ברור כל הזמן שאני חייבת להיות כמו אחותי, להיות מושלמת עד שירד האסימון והבנתי שהיא לא כזאת מושלמת ויש לה את הפאקים שלה.

השוואות זה תמיד רע

לפחות מנקודת המבט שלי. כולנו חוטאים ומשווים ביננו לבין אחרים או בין אחרים אבל כל עוד זה נעשה בתוכנו זה בסדר. ברגע שהורים משווים בין אחים או אפילו בין הילד שלהם לילד של מישהו אחר זה תמיד יצור בעיות אפילו אם זה השוואה חיובית.

happy00

New member
גם בהשוואה "חיובית" יש הרי את הצד הנפגע

זה גורם לצד אחד להרגיש פגוע, ולצד השני להרגיש יהיר, שהוא הכי טוב, שאותו אוהבים. ובכל מקרה, זה פוגע ביחסים בין האחים ויוצר יריבות ביניהם. (ואח"כ מתפלאים שיש קנאה) ומעבר לזה, בגלל שהתרגלנו מילדותנו שההורים שלנו משווים אותנו מול האחים שלנו, זה גורם לנו להשוות את עצמנו לאחרים ולהרגיש תחרותיות כל הזמן.

maiky17

New member
אני חושבת

שכולנו מרגישים כאילו משווים אותנו לאחים שלנו לפעמים, וכאילו תמיד אנחנו יוצאים על הצד השלילי. אבל אני בטוחה שכל אחד מרגיש ככה, וכך יוצא שאני מרגישה שההורים שלי נותנים יותר חיזוקים חיוביים לאחי, כשהוא מרגיש ההפך.

למעלה