דיון/התייעצות/ דעתכם האישית

GMjoy

New member
דיון/התייעצות/ דעתכם האישית../images/Emo96.gif../images/Emo212.gif

לאחרונה חשבתי לעצמי על עניין הסוד, ועל העולם בו אנחנו חיים. כולנו זוכרים את הרגשות והתחושות שהיינו חווים בכל יום, כמו הרבה אנשים סביבנו... היום רובנו חיים בשלווה עם הנפש שלנו, ובקבלה עם הסביבה שלנו. אני פוגש הרבה אנשים שחיים בשיגרה יומית רגילה, ולא חושבים לרגע שזאת עוד מתנה מהעולם הזה - לחיות עוד יום נוסף ! ויש גם אלה שלא מודעים לכל מה שקורה, ולמתנות הנוספות שיש ברשותם, או ברשותם לקבל. אנשים רוחניים רבים, בעיקר אלה שעוסקים בסוד וענייני הקבלה, מתקבלים כאנשים מיסטיים ולא מובנים - ואף מפחידים את הסביבה!! ברור לגמרי...לא כולנו נולדנו עם אותה נשמה צמאה למידע הזה, ולרצון הזה בחיים - רצינו לנשום את האוויר של זה ! עכשיו, שמתי לב, שסביב האנשים המפורסמים העניין הזה מתקבל באותה הצורה - "המוזרה". אני לא אביא דוגמאות ספציפיות, כי אלה אנשים לא מהארץ, אבל להרבה מהם יש את החינוך מהילדות - להיות חיובי! ככה גם לגבי, אנשים רבים שרואים את החיובי שיש בי, ואת הקבלה של הדברים בחיי, מקבלים רושם "מוזר"... קשה להם להבין ולפרש את זה, ולי אפילו יותר קשה להסביר. הסוד נותן הבנה ראשונית, אך לשם הבנה אליו צריכה להיות אינטליגנציה בסיסית כדי להגיע לעיקרון הזה באדם ! אפילו הבחורה שדיברתי איתה לפני יומיים, סיפרה לי כאלה דברים על עצמה (היא לא חיה עפ"י הסוד), וברגע שפתחתי את דעתי עליה, ברצון גדול לעזור מנקודת מבט שלי, אני גיליתי שהרבה פחד נוצר מעבר לקו. הבחורה קיבלה הלם מהחיובי הזה. ומצד שני, היא גם הרגישה נוח לספר עוד ועוד, כאשר התקבל לה הרעיון שלא ישפטו אותה, וייתנו לה באמת תובנה בנושאים השונים. וזאת דוגמא דיי פשוטה, אך שוב, הגורמת להלם מהחיובי ! הרבה אנשים אחרים, וגם מפורסמים בינהם, מתקבלים כמו שציינתי למעלה: מוזרים, שונים, מיסטיים, וכאילו נפלו מכוכב אחר. אני רוצה לדון איתכם בנושא הזה, למי שכמובן מעוניין לדון בזה. ואשמח לשמוע תגובות וסיפורים אישיים ממכם על מקרים ודברים שגרמו לסביבה להרגיש פחד ואי-קבלה לעניין התת-מודע, הסוד ועוד... האם באמת כדאי לספר לאנשים על "הסוד"?

GMjoy

New member
ודבר נוסף

כשאני אומר מפחדים, זה בגלל שבעיה שנראית להם גדולה ומשמעותית - לי ולאחרים תתפרק לגורמים קטנים שניתן לפתור - ושגם לה יש כוונה למהו בחיינו. שמעתי על זה בסרט, אבל זה התבטא גם בחיים - אנשים מפחדים להיות מאושרים !

kikona126

New member
גיא

אני חושבת שהסוד הוא משהו שקיים בכל אדם, וכל אדם משתמש בו בתקופה מסויימת בחיים שלו. גם מבלי להכיר את הסרט או הספר, וגם אם הוא לא קורה לזה הסוד. אומרים שדומה מושך דומה. ברגע שאדם יגיע למקום ויהיה מאושר ושמח, זאת האנרגיה שהוא יביא למקום, וכך גם המקום יהיה ככה... בקשר לחינוך בבית. זה מעניין, ובתחום הקרימינולוגיה מדברים על זה הרבה, ואומרים שהקרקע המכינה שהילד מקבל בילדות שלו זה הדבר הכי חשוב. ואם הקרקע הזו שלילית ככה גם הילד יגדל ויהיה קשה לשנות אותה...

ע ו פ ר ה

New member
נושא מעניין בחרת

גם אני נתקלתי במשהו כזה. פגשתי מישהי למפגש קצר שלא ברור היה אם יהיה לו המשך. כדרכי במפגשים כאלה, אני מחברת אנשים למשאבים שלהם ולחשיבה חיובית. כשפגשתי אותה שוב, זמן מה אחר כך, היא סיפרה לי שהיה לה מאוד קשה איתי, כי היא רגילה שיש תמיד רע, כך שלא יכול להיות טוב בלי רע. אחת השיטות,היא להצטרף אל האחר ולהסכים איתו ואז תוך כדי הצטרפות להעלות סוג אחר של חשיבה. אם אנחנו מבקרים ומעבירים ביקורת על הדרך של האחר, אנחנו יוצאים ריחוק. ואני מסכימה בהחלט שחינוך משפיע על נקודת המבט: או שתבחר את הדרך שבה חונכת או שתבחר את ההפך. באהבה עופרה

naty3

New member
בטח שכדאי!

אנחנו חיים בעולם שלילי-חדשות, סרטים (אלימות וכו')מלחמה. הנטייה הטבעית שלנו היא להגיד מה אנחנו לא רוצים. אנשים לא עוצרים לחשוב, הם פשוט חיים ככה. קרה לי שאנשים הגיבו לא טוב כשסיפרתי להם על הסוד ועל חשיבה חיובית. קרה גם שהגיבו טוב. זה הכל תלוי בבן אדם-עד כמה הוא פתוח לדברים חדשים. אם זה היה פופולרי כמו משהו אחר, אז לא היתה בעיה. הגישה של העולם היא שלילית-מטפטפים לנו בחדשות וכו' שליליות ועוד הרבה דברים לא טובים. אני הפסקתי לצפות בחדשות ולקרוא עיתון ואני אדם הרבה יותר חיובי! זה עניין של ביקוש והיצע-אם לא יהיה ביקוש לחדשות, לדוגמה-לא יהיו חדשות כל ערב ב-20:00.

כמה דברים

קודם כל - יש הרבה טעם לעיתוי. לפעמים אדם לא נמצא במקום בחיים שלו שמאפשר לו (רוחנית, מנטאלית) לשמוע/להבין דברים חדשים. כשהתלמיד מוכן-המורה מגיע. -מכירה? לפעמים את יכולה לעבור מיליון פעם ליד התשובה לאיזה עניין, ולא להשתמש בה, ואפילו לא לשים לב שזה שם, אבל כשתהיי ב"מוד" הנכון - פתאום תראי את זה חזק וברור, ותלמדי מזה. הרבה מהאנשים הרוחניים באים ב"בום" ואז קשה לקבל את כל הטוב הזה. במיוחד בישראל... זו אחת הסיבות שזה מצטייר לעיתים כ"מוזר" . אם את להוטה להעביר חיוביות לאדם מסויים שאת יודעת שזה יעזור לו - את צריכה "לדבר בשפה שלו" . כרגע השפה שלך- יש לה תחביר אחר, אם הבנת, לא יבינו אותך אנשים שלא שמעו "חיבי" אף פעם. למשל עופרה נתנה רעיון מצויין - להבין אותו ולדבר קצת, טיפה שלילי, ואז לטפטף חיובי, ולתת מבט שונה. אבל רק לאחר שאת רואה שיש עם מי לדבר... והבנת כבר שזה לא תמיד המצב. יש גם הרבה אנשים שמה שעושה להם טוב, מה שנותן להם "תחושת חשיבות עצמית" זה לקטר ולזרוק שלילי על כל העולם. הם יודעים שיש טוב, הם לא רוצים אותו. זה כבר נושא לשרשור אחר... בהצלחה! ב \

GMjoy

New member
עופרה, נתי ובקבוקונים

אהבתי את דעותיכן. גם אני ניתקלתי בהרבה אנשים מהסוג הזה - ועוד הרבה שלא מוכנים לקבל חיובי. אני מאז ומתמיד חייתי במאין עולם כזה, שלא נתתי לו הגדרה ספציפית (הסוד), אבל הרגשתי ונתתי לזה להיות! הסוד העצים בגדול את משמעות העולם הזה בי, ונתתי לו להיות באחוזים גבוהים עוד יותר אצלי !! כיום, אני פוגש ומדבר עם אנשים שונים, ואני מגלה את מהות השיחה שלנו. אני בא תמיד בגישה חיובית ומלאת אור, שאני מרגיש בתוכי. ואז לפעמים מפריע לי באוזן המילה "רע" שיוצאת מהאדם השני בשיחה. לא שאני בא לתת לו מיד הרצאה חיובית ומפנקת על החיים הטובים, אבל אני בהחלט נותן זווית חיובית בכל המצב. ומה שאני מעניין בכל הסיפור הזה, אני לעולם איני מספר על הסוד - כי בעצם רוב העולם מכיר או שמע עליו..! אני לא מזכיר את כוחו של התת-מודע, ולא אחד מהדברים שקראתי וראיתי. אני נותן לאדם להתבונן בי בחי חיי שפע בכל מצב, והסתכלות אמיתית שלי על הדברים בצורה זו - בלי להפחיד אותו עם "הסוד" ! ומה שקורה בעצם, ומכאן בא הרעיון לשירשור הזה בפורום - זה שאנשים לא מסוגלים להאמין לטוב ! אף אחד לא יכול לדמיין/לחשוב/לתאר/לקבל, שבאמת כל אחד מאיצנו יכול לחיות את החיים האלה בצורה שאנחנו חיים אותם ! אני לא מעמיק את עצמי והאנרגיות שלי על אנשים שלא "בקטע" שלהם להבין את זה. אבל אנשים שבאמת רואים עליהם מצוקה ורצון לשיפור, מפתיעים בגישה השלילית שחונכו לקבל במהלך החיים. העולם בשבילם מאבק אנוש...וחבל... ראיתי תכנית טלויזיה עם פרימה-בלרינה מפורסמת מאוד בברית המועצות (אנסטסיה ולצ'קובה), שהתראיינה בתכנית שבעצם מוציאה מכל סלב/אומן/ רקדן וכו'... את המהות שלו, והאמת שלו החוצה ! הבחורה הזאת הינה אישה מאוד מאוד מאוד חיובית ! כשהיא מדברת, לרגע קשה לי להאמין שהיא לא ראתה את הסוד, אבל היא לא. החינוך הזה בא מאמה (שכנראה ידעה אותו) וחינכה אותה מגיל קטן למה שהיום קוראים אצלה - אורח חיים ! ומה שהכי לא נעים היה לי בצפייה בראיון, זה לראות את המראיינות בקושי נושמות וכמעט על גדר הצחוק, כאשר אנסטסיה דיברה על חייה, ועל הנושאים ששאלו, והיא ענתה בזווית שהיא בוחרת להסתכל על הדברים. היה מאוד קשה לראות את צורת הזילזול, שבקושי היה מוסתר שם. הדברים האלה מביאים אותי לחשוב, שהעולם באמת מקבל את העניין כסוג מיסטי כלשהו. זה מתקבל בשוני ואי קבלה. אנשים מקבלים את הדברים שאתה אומר בצורה מפחידה ומאיימת ! אבל כמו שנאמר אצלנו, כשקיים אצלך "מנוע" מוביל להרגשה בפנים, את תגיע ליעד וההבנה בכל מצב !

SummerSpirit

New member
אני אגיד את זה בפשטות

זה החיים שליי, אני אחליט איך לחיות אותם. אני מספרת לכל מי שמוכן לשמוע על הסוד, על העקרון שחיובי מושך חיובי, על זה שזו לא סתם תאורית חסרת בסיס אלא משהו שמתממש ביום-יום אם רק תהיה מספיק מודע לדברים. תכלס, אם תחשוב על זה (אני יודעת שזה נכון לגביי) - רוב האנשים שתופסים אותנו כמוזרים ושונים בגלל חשיבה חיובית והתנהלות ע"פ עקרון כוח המשיכה, הם אנשים שאין להם יותר מדי משקל בחיים שלנו ממילא (כלומר לא משפחה או חברים) אז מה אכפת לי מה הם חושבים?

עוז86

New member
הסיבה שהעולם נראה כמו שהוא נראה

היא הפחד. אנשים חיים בהרבה מאוד פחד. אנשים חיים ב"מיינד" המפוחד שלהם. הזרע של כל מחלה, של כל חסימה, של כל מחשבה שלילית היא פחד. ולכן אם אפשר לגרום לאנשים לתת יותר אמון בחיים, אפשר להתגבר על הפחד. אנשים לא אוהבים לשמוע על "הסוד" ועל רוחניות כלשהי, כי הם מפוחדים. להיות רוחני זה קשה. צריך לתת אמון. לעזוב עכשיו את כל החששות...לעזוב את כל התכנונים...לעזוב את כל מה שידוע, את כל מה שנקשרים אליו, זה קשה. כדאי לספר לאנשים על הסוד, אבל כדאי גם להיות מודע למה שעובר בליבם שהם שומעים את זה. כלומר, לא להראות כמה אתה יודע, אלא לדעת שיש מישהו מהעבר השני שאולי הדברים קשים לו או זרים לו או מפחידים אותו...וקצת רגישות לא תזיק...

למעלה