דיון ישיבה...

דיון ישיבה...

כל אחד כותב מה שהוא יודע על ישיבה נכונה במצבים שונים ובכלל.. על מצב הישיבה שלו. האם הוא עובד כרגע על הישיבה שלו. הביאו דוגמאות הסבירו פרטו ונמקו.

אוקיי...

אני יודעת שבישיבה רגילה על סוס צריך: *לשבת זקוף *כתפיים אחורה *ראש מורם ומבט קדימה(ולא על הסוס) *להכניס את הבטן ולהקפיד לא להוציא את התחת *רגליים מתחת לגוף ועקבים למטה * אצבעות פנימה ולא החוצה(לא לצדדים) * קו ישר בין הרש, הכתפיים,התחת והעקבים

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif...

*לשבת זקוף (אצלנו אומרים כמו מלך/ה...
) * להסתכל קדימה ("הצבע של הסוס לא ישתנה היום...") *עקבים למטה. * ידיים קדימה- בערך ריפה שהרעמה מתחילה * קו ישר בין הכתפיים, אגן, ועקבים * ויש עוד כמה דברים שאם אני יזכר אני יכתוב...
כן, אני רוכבת בלי ארכובות ובגלל זה כל השרירים שלי תפוסים עכשיו...

חח.. אצלנו אומרים...

בזה של הלהסתכל קדימה "אם הסוס לא יהיה שם את תהיי הראשונה שתדעי מזה"

הישיבה הנכונה...

הישיבה הנכונה..
הישיבה הנכונה מאפשרת לרוכב לתת לסוס לנוע בחופשיות מתחתיו בגלל שהרוכב מעל מרכז הכובד... הישיבה הנכונה מאפשרת לרוכב לתת עזרים קטנים בלי להתאמץ כל כך בגלל שכל משקל הרוכב נמצא מעל טבעת השרירים של הסוס בגב ומשם כל הסוס מתפקד.. אני מאז ומתמיד עובדת על הישיבה שלי... כרגע היא לא במצב האידיאלי אבל היא די טובה יחסית לזמן שאני רוכבת.. עם אוכפי דרסז' הישיבה שלי יותר טובה... וגם בתמונות של שראיתם שלי הרגליים שלי קדימה מדי בגלל האוכף הרב שימושי שלי... ואני יודעת שיש לי בעיות על לשמור את הכתפים שלי מרובעות בגלל איזה 10 חודשים מתי שהתחלתי לרכב אינגליש לא עבדו איתי על לשמור את הכתפים פתוחות ואמרו לי כל הזמן לשים את הידיים קדימה עם מושכות קצרות ועכשיו אני משלמת על זה ורואים את זה בישיבה שלי... אין כזה דבר ישיבה מושלמת... תמיד יש משהו לעבוד עליו ולתקן בישיבה... אפשר לשאוף למושלמות... לוקח המון זמן עד שישיבת הרוכב באמת טובה ומאפשרת לסוס לנוע בחופשיות.. אבל זה לוקח המון שנים של אימון..

אבל זה לא נכון

שצריך להיות קו מהראש לגב לקצה של התחת......! איפה העקב משתתף בכל הישיבה בתמונה שלך..? צריך שיהיה קו דימיוני מהאוזן לכתף לאגן ולעקב...

niko girl

New member
הישיבה הנכונה זאת:../images/Emo103.gif../images/Emo118.gif

* ראש קדימה ולא להסתכל על הסוס. * כתפיים פתוחות ואחורה. * ללא קשת בגב ולהכניס את הבטן. * רגליים מתחת לגוף (אזור חגות הבטן אבל לא ממש עליה) * אצבעות ישרות קדימה ולא לצדדים. * עקבים למטה. אמ אני עושה הכל נכון חוץ מזה שהאצבעות שלי פונות לצדדים במקום ישר. אני מנסה לעבוד על זה. ולפעמים זה מצליח.

חגורת הבטן?

מה פתאום?! הרגליים צריכות להיות אחורה כזה.... רק לדברים מסוימים את מביאה את הרגל קדימה לחגורת בטן....

Juli kleo rullz

New member
באנגלית... ../images/Emo15.gif

זה משפט כזה חמוד שמצאתי באיזה אתר... heals down, head up! knees down' heart up wrists close to youre horse's side ankels close to yours

Juli kleo rullz

New member
אוקיי... ויש פה טעות... ../images/Emo15.gif

עקבים למטה, ראש למעלה ברכיים למטה, לב למעלה פרקי כף היד קרובים לצד של סוסך והמרפקים קרובים לצדך שלך (משהו בסגנון כזה...)

Juli kleo rullz

New member
../images/Emo15.gif

ברכיים למטה זה יעני לשים משקל על הרגל... לא לתפוס את הסוס עם הברכיים וככה שהם יהיו למעלה... לב למעלה זה כאילו החזה למעלה... יעני לפתוח כתפיים.... ופרקי כף היד לצד סוסך... זה אומר שצריך לשים את הידיים בצדדים של הסוס... כאילו לא לגמרי בצדדים אלא לא על הרעמה שלו למשל...

למעלה