דיון- כל חלום אמריקאי כמובן.

b t t y b o o p

New member
דיון- כל חלום אמריקאי כמובן.../images/Emo15.gif

אוקי, אני בטוחה שרובינו פה ראו את הפרסומת החדשה של YES על מלחמת וויאטנאם, כיצד הם מענים חיילים אמריקאים וכו'.. אני שראיתי את הפרסומת הזו הזדעזעתי לחלוטין, הרי איך אפשר להפוך משהו כל כך נוראי כמו מלחמה לפרסומת זולה המנסה להשיג לקוחות? ואיך השאלה הזו קשורה לנושא הפורום שלנו? ובכן, בתור צופים מושבעים של חלום אמריקאי אנו רואים קמצוץ ממה שעברו משפחות אשר קרוביהם נלחמו ומתו בויאטנאם, איך משפחת פריור "נפלה" כאשר שמעה על זה שJJ נעדר במשימה,ועוד. אנו ראינו גם את העינויים שחיילי הנחתים האמריקאים נאלצו לסבול, מוות ואף איבוד שפיות, ולעומת זאת בפרסומת הם שרים ורוקדים. זה נראה לכם הגיוני או לפחות הומני? וכאן באה השאלה- אז איך אתם, חברי פורום יקרים מרגישים לגבי הפרסומת הזו? עוד משהו- זה לא ביזארי לדעתכם שכך מתייחסים למלחמה? ובמיוחד חברה ישראלית (למרות השם הלועזי) שיודעת מלחמה מהי?

niranat

New member
יאללהההההההההההההההההה

מה הריגשי?! למי אכפת?!!?

b t t y b o o p

New member
מה הריגשי?../images/Emo15.gif

אני אומר לך מה הריגשי, או מה הריגוש כפי שאני חושבת שהתכוונת לומר. אני אישית מכירה מישהו שנלחם במלחמת וויאטנאם, ואני יכולה לומר לך שזה בכלל לא מצחיק להפוך משהו שגרם לכל כך הרבה סבל וכאב לפרסומת . ולמי איכפת? תאמין לי לא חסרים כאלו שאיכפת להם, זה שלך לא איכפת, אני מצטערת אבל זה אומר משהו עלייך אתה לא חושב? ויש לי שאלה- אם היו עכשיו עושים פרסומת כזו רק על מלחמת יום כיפור, האם היית צוחק? או על השואה? אז זה שאתה לא נקשר למלחמה הזו במיוחד ,לא אומר שאחרים לא.

niranat

New member
תהיי מופתעת אבל גם אני מכירה...

מישהו שהיה במלחמה הזאת, ולא, לא אכפת לי, ויודעת מה?! גם לא היה אכפת לי אם היו צוחקים על מלחמת יום כיפור כי בידור לא מבוסס על להיות פוליקלי קורקט אלא על מה שהקהל אוהב והקהל אוהב לצחוק, בעיקר הומור שחור!!!
הקהל לא אוהב להיות רציני ולשמוע על כמה המצב עצוב, על העוני, על המלחמות, הקהל אוהב להפוך כל דבר לבדיחה, אלה החיים מאמי!!! אלה גם היו החיים שלך אם לא היית דוחפת ת'ראש באדמה ומחפשת להיות צודקת, אנשים לא רוצים להיות צודקים, הם רוצים להנות!!! זה הבסיס של כל אחד ואחד מאיתנו, רק שיש חלק שכבולים בתוך מסגרות של חברה שמחפשת את הצדק.. ויודעת!? לפעמים, צדק הוא רק כוכב
חח סתם.. אבל תכלס, יש כמה, 100-200 אנשים שיראו את הפרסומת הזאת ולחמו בויאטנם!? שיכבו את הטלווזיה... באסה להם!! כמה אנשים יש שרואים את הפרסומת הזאת וקולטים פאן?!?! 99.5% ממי שרואה את זה... אז די עם ההתייפיפות הזאת, טייק איט איזי!!!

niranat

New member
אההה ועוד משהו

אני לא חושבת שזה שאלו הדעות שלי אומר עליי *כלום*!!! אולי זה אומר משהו על החברה שלנו, ולא, אני לא מתנערת מאחריות, אני יודעת שככה אני ואני אוהבת את זה!!! אבל אני זה פונקציה של החברה, אם כל החברה שלנו הייתה נורא פוליטיקלי קורקט וכולם היו שווים ולא היו עושים צחוק משומדבר שעלול לפגוע, כנראה שגם אני לא הייתי ככה - אבל זה לא העולם שאנחנו חיים בו, וזה לא היה אף פעם העולם! גם בדיחות על פולניות זה בול אותו דבר.. אז יאלללההה.. snap out of it

אבל הסדה מבוססת על דברים שקרו בשנות

ה-60 וחלק מזה זאת המלחמה בוויאטנם. הם עשו פרסומת לסדרה. מה לעשות שעל זה הסדרה מבוססת??

לא ראיתי את הפרסומת.

ולא נראה לי שעשו מזה בדיחה. זה אמור לעורר אצלך רגשות והלם כי על זה הסדרה. אני מדברת גם על סרטים. זה אמור לעורר בך רגשות כאלה. זה מה שהיוצר מנסה להביע.

Gwendolyn101

New member
הפרסומת לא קשורה לסדרה.

הפרסומת מפרסמת איזה טכנולוגיה חדשה של יס. בפרסומת רואים שבויי מלחמה אמריקאיים קשורים למוטות מעל איזה נהר, וחייל צפון וייטנאמי מוציא כזה טייזר, לחשמל אותם, וצועק: "אתה לא מדבר? צ'רלי יגרום לך לשיר!". ואז הם מתחילים לשיר איך שממש לא אכפת להם שיענו אותם ויחשמלו אותם, כי מראים הכל במסך רחב עם הסאונד של דולבי.

אאהה ראיתי את הפרסומת הזאת

אתמול בקולנוע. דבר נורא לומר אבל אנשים היום אוהבים דברים כאלה וזה מה שמוכר..

Lynn1

New member
נגעלתי מהפרסומת הזאת...

ולא, אני לא אחת מהטיפוסים הדוחים האלה שנעלבים מכל שטות. ברוב המקרים אני מעבירה אותה. אבל זה היה די מגעיל, להפוך עניין כזה לבדיחה, בשביל כסף...

NONI GIRL

New member
זה ממש מגעיל

יש אנשים שנלחמו שם שעד היום לא יכולים לפגוש אנשים מהטראמות שעברו...וזה באמת היה כמו בפירסומת צלו שם אנשים...זה פשוט זוועה

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo80.gif../images/Emo110.gif

ישבתי עם אמא שלי וראינו את הפרסומת הזאת ופשוט חטפתי שוק..
במיוחד בימים אלה, זה לא הכי במקום. אני די מזדעזעת לדעת שיש אנשים שזה מצחיק אותם, או משו כזה.

A N I g M A

New member
זה טופיק מאד יפה../images/Emo9.gif

אני חושבת שכל הרעיון של לקחת מלחמה ולעשות ממנה פרסומת למשהו שבכלל לא קשור אליה - יכול להיות קצת מגעיל. מצד שני, לאור המצב שיש אצלינו במדינה - יכול להיות שניסו להעביר איזו תחושה חיובית שצריכה להיות לנו, למרות מה שקורה, למרות המלחמה הזו. בכל אופן, נושא הפרסומת יכל להיות שונה.

../images/Emo31.gif

אני אישית לא מבינה מה הבעיה.. הקטע פה שזה יעני סרט- פרל הרבור או משהו כזה.. זה הגיוני שלוקחים סיפור אמיתי והופכים אותו לסרט שיהיה בו קצת הומור..מה יש?

Lynn1

New member
מה יש...

(דעתי האישית)... לא לקחו כאן סתם קטע של מלחמה. לקחו כאן קטע של עינויי שבויים, ועשו מזה בדיחה. השתמשו בסבל של אנשים כדי לעשות כסף. הפחיתו בערך של מה שהם עברו. אם היו סתם מראים קטע של מלחמה, פשיטה על איזה כפר, קרב יריות, משהו כזה-- הייתי מסכימה איתך. אבל הם לוקחים קטע של עינוי שבויים והופכים את זה לבדיחה... אין בזה שום דבר הומוריסטי. מבחינתי, זה כאילו שיראו אסירים במחנה ריכוז נאצי מתחילים לרקוד ולשיר. זה פשוט לא בסדר.

הדסוששש

New member
לפי מה שאני הבנתי

זה סתם חיילים שמנסים לשעשע את עצמם אז כאילו נכון זה קצת מעליב יכול להיות חיילים וזה אבל כנראה שבגלל המצב במדינה החליטו לקחת את זה ולעשות מזה קצת בידור.. בכל זאת- הכל בשביל לעשות עוד קצת כסף =/

Lynn1

New member
לא נראה שראית את הפרסומת...

לא מראים שם חיילים שמנסים להעביר את השעמום בשירים וריקודים ושטויות. מראים שם שבויים שעומדים לעבור עינויים, ואז שרים על איך שלא אכפת להם שעושים להם את כל זה, כי מראים את זה במסך רחב והסאונד הוא של דולבי... נו באמת. לא הייתה לי שום בעיה אם זה סתם היה קבוצת חיילים שעושים שטויות בשביל להעביר את הזמן, זה היה יכול להיות גם מצחיק. אבל פה עושים בדיחה מעינוי שבויים. וזה ממש אבל ממש לא בסדר.

למעלה