דיון לגבי חדרי מיון

דיון לגבי חדרי מיון

שלום רציתי לשאול בבקשה: איך מקבלים אתכם בחדרי המיון? איך הייתם רוצים שיקבלו אתכם והאם יש פער רב מהתשובה הנכונה האם בתי החולים מתיחסים אליכם כמו שצריך? (עובדים, מבנה, מקום לשבת וכו,) האם יש לכם סיפורים מיוחדים לגבי אחיות ורופאי חדר מיון? אשמח לתשובות והם על מנת לשפר את השירות כלפיכם תודה רבה

afiksambol

New member
חדרי מיון - תשובה ארוכה... (אמנון מרגלית)

הערה : ההודעה המקורית נערכה והושמטו ממנה שמות, נא להקפיד שלא לפרסם פרטים אודות מקרים/אנשים ספציפיים בפורום אלא לאחר אישור מפורש מהמעורבים.... --------------------------------------------------------------------------------------------------------- מכיוון שאני מגיע (ממודיעין) לכמעט כל חדרי המיון במרכז אז נחלק את תגובתי לפי בתי החולים: הדסה עין כרם כניסה לביה"ח - מזעזעת !!! נתיבים צרים, אין נתיב כניסה לאמבולנס בנסיעת חירום, אין חניה לאמבולנס סמוך למחלקת יולדות . נראה שבבי"ח זה חושבים שהחולים "נופלים מהשמים"... קבלה ע"י הצוות - השאלה הראשונה שאני תמיד נשאל "למה לפה ?" כלומר בשפה אחרת "יש כל כך הרבה בתי חולים בארץ ודוקא לנו אתם מבלבלים את המח?" יחס של הצוות - אחרי שכבר מחליטים שמקבלים אותנו היחס סביר , מקבלים את החולה בד"כ ללא עיכוב. מבנה ביה"ח - אין חדר צוות למד"א שערי צדק כניסה לביה"ח - מצויינת . יש גישה עד הכניסה למיון. חבל שיש שומר בכניסה לחניון המיון שמתעקש לבדוק את האמבולנס פעם שניה אחרי שהשומר בשער הראשי בדק אותנו לפני דקה. קבלה ע"י הצוות - מעולה. תמיד ברוגע , תמיד עם חיוך. יחס של הצוות - מעולה . מתייחסים אלינו כשווה אל שווים. ממש נחמדים. מבנה ביה"ח - אין חדר צוות מד"א. הדסה הר הצופים כניסה לביה"ח - סבירה. יש גישה לכניסה למיון רק ששם דלת הכניסה הפוכה (צריך למשוך את הדלת ביד אחת ולהחזיק את המיטה ביד השניה...) קבלה ע"י הצוות - גרוע ביותר . נותנים לי את הרושם שפשוט שונאים אותנו.... יחס של הצוות - מזלזל, מתייחסים אלינו כאל טפילים שרק מפריעים מבנה ביה"ח - אין חדר צוות מד"א אסף הרופא כניסה לביה"ח - מצויינת קבלה ע"י הצוות - חוץ מאח אחד (-נמחק-) שמזלזל בנו וחושב שהוא הגאון התורן על פני אדמות - השאר בסדר גמור. משרד הקבלה גרוע ביותר והפקידות חושבות שמתנדבי מד"א זה השליחים שלהן... יחס של הצוות - יותר מסביר. בד"כ יחס מקצועי מבנה ביה"ח - יש חדר צוות מד"א . לא תמיד יש שם שתיה. תל השומר כניסה לביה"ח - מעולה והשתפר עוד לאחרונה קבלה ע"י הצוות - יותר מסביר . חוץ מאחות אחת (-נמחק-) שהיא כל הזמן לחוצה גם כשחדר המיון ריק ונותנת לנו להמתין "עד שתתפנה מיטה" - השאר נהדרים. יחס של הצוות - סביר ומקצועי מבנה בית החולים - אין חדר צוות מד"א קפלן כניסה לביה"ח - מי שמוצא בפעם הראשונה את הכניסה למיון ילדים מקבל פרס ממפעל הפיס.....הכניסה למיון הרגיל צפופה ומתאימה לאמבולנס אחד בלבד קבלה ע"י הצוות - בד"כ בסדר גמור יחס של הצוות - סביר. יש בעיה עם קבלת לוח גב בחזרה - יש רק אח אחד שיש לו את המפתח ועם הוא עסוק...הלך עלינו. מבנה ביה"ח - אין חדר צוות מד"א - סכנה! לא לאכול מהפיצה בקומת המרתף..... התעייפתי וצריך גם להשאיר מקום לאחרים...
כל המציל נפש אחת....כנראה חייג קודם 101 הרבה בריאות אמנון מרגלית

דעתי

כאחד שעושה משמרות בי-ם ובאיילון דעתי היא לגבי שע``צ: אם הם מלאים אז השאלה הראשונה למה הבאתם לכאן ? אבל אם אתה מכיר את האחיות אין בעיה ואם הם ריקים היחס מעולה, זה הביה``ח היחיד בי-ם שיש בו חדר מד``א רשמי מאובזר, מסכים איתך במה שכתבת על השומר השני שבודק אמנם זה במקרה הטוב, במקרה פחות טוב הוא צריך לרוץ מהכניסה למיון ולהרים את השער, חדר הטראומה ממוקם מצוין. לגבי העי``כ: מי שתכנן את הכניסה לביה``ח כנראה חשב שלא יפנו לשם טראומה, החיספוסים שם נוראים, לגבי אם וילד דבר ראשון כמו שכתבת אין מקום לחנות, וחוצמזה להכניס יולדת בלילה צריך להקפיץ את השומר שיפתח את הבנין של אם וילד, לגבי קבלת חולים בד``כ יפה מאוד, אין חדר מד``א, וחדר הטראומה ממוקם מצוין. לגבי הה``צ: הכניסה למיון בסדר, הקבלת חולים לפעמים גרועה (כבר קרה לא פעם אחת ששאלו אותנו למה אתם מביאים החיאה הרי כבר הבאתם החיאה אחת לכאן היום) ולפעמים טוב (טיפול מהיר), אין חדר טראומה (רק מיטת החיאה), אין חדר צינתור, אין חדר מד``א. לגבי ביקו``ח: מקבלים את השיכורים של המועדונים והמסכנים של האזור, MI ויולדות (בד``כ), יש חדר הלם, מעדיפים לא לקבל החיאות, היחס של האחיות מעולה, אין חדר מד``א, לגבי הכניסה למיון יש הכי הרבה מקום חניה ל2 אמבולנסים, חוצמזה היולדות זה בנין אחר (שאין מעבר תת קרקעי אליו). לגבי קפלן: מסכים איתך בכל מילה, כנ``ל על אסה``ר ותה``ש

d o u g

New member
מרכז מרכז

איכילוב גישה נוחה (גם אם יש נהג מונית לא חם במיוחד). רמת היחס היא פונקציה של איש הצוות המקבל. בדרך כלל הוותיקים כבר מכירים את הנפשות הפועלות (צריך לזכר שבאזור דן יוצא לצוות להגיע גם 8 ו-9 פעמים לחדר מיון, ככה שבסוף מכירים את האנשים. באופן כללי היחס הוא טוב. אין חדר מיוחד לאנשי מד"א ולעיתים קרובות נקודת המפגש היא בכניסה למיון ליד פינת העישון. עמדת השירות של הצוות הרפואי עומדת לרשות אנשי מד"א, כלומר כפפות, חומרי חיטוי, מי חמצן וברז מים עם סבון עומדים לרשות מד"א ואין טרוניות על השימוש, אפילו כאשר עומדים שם ומתנקים במשך חצי שעה לאחר תאונה עם פגיעת ראש ואתה (כן דווקא אתה) היית בעמדת הראש. נהלי החלפת הקרש גב מוכרים ומתנהלים טוב. במקרים בהם פותחים חדר טראומה הצוות הרפואי לא מגרש את צוות החירום החוצה ואף משתפים ומסבירים את האבחנות ואת הפעולות הנעשות. היו לי כמה session-ים בחדר טראומה שבהם למדתי לא מעט. לעיתים רחוקות במשמרות עמוסות במקרים גבוליים בין המיון הכירורגי והמיון הפנימי, האחות המקבלת שואלת בפנים חמוצות למה לכאן? ולא למיון השני. ברור לנו שהשאלה היא לא למה הבאתם אותול בית החולים, או למה זה מגיע לי?! אלא גם במיון השני יודעים לשלוח לצילום ואנחנו הרי כל כך עמוסים. וולפסון גישה סבירה. אין חדר לאנשי מד"א. היחס תלוי בפרסונה אותה אתה פוגש, אבל באופן כללי טוב. הם מקבלים בסבר פנים יפות עזובי רחוב, שיכורים, עצורים וזונות. טיפול מצויין באלימות בתוך המשפחה ובמקרי אונס (לא עלינו). הם נותנים למטופל מענה מצויין אבל גם צוות האמבולנס זוכה לחיזוקים המתאימים.

עמיחי נ

New member
יש חדר למד"א ../images/Emo13.gif

פעם הוא היה סתם חדר ריק עם מקרר וחתיכת ספוג בפנים(בתוך המקרר) ... אבל עכשיו שיפרו אותו בצורה נהדרת... יש מכונה למים חמים\קרים ... תה,קפה,שוקו(פעם אחת :( ) ,ציוד מטבח בסיסי ... מגבונים לחים על בסיס אלכוהול בכמויות... מקרר עם קצת אוכל לפעמים... יש לחמים ... ואם אתה במשמרת לילה לפעמים אתה יכול לחגוג עם השומרים שם על איזו פיתה עם שמן זית וזעתר

d o u g

New member
באיכילוב?

אני תמיד מוצא את עצמי שם עמד בחוץ ליד הדוד מאמבולנס חולון.

עמיחי נ

New member
כן כן...

יש את החדר הזה כדי שלא תצטרך לשבת לידו ולעזור לו לחפש מתים להובלה... חדר ראשון מצד ימין ישר אחרי הדלפק בכניסה... אני אשלח לך את הקוד כניסה בפרטי...

בקשר לשערי צדק..

אני אחות בחדר מיון.. קודם כל תודה על הביקורת הטובה..
ורק רציתי לומר שיש חדר מד"א. הוא נמצא ליד המשרד קבלת חולים. זה חדר עם מיחם, ומתקן למים קרים. יש שם בד"כ קפה/תה. יש טוסטר. ובד"כ המטבח שם סנדוויצ'ים שם. (אותם סנדוויצ'ים שמחלקים לחולים). כמובן שלא תמיד יש שם אוכל אבל צוות האחיות תמיד יקבל אתכם בשמחה בחדר צוות שלהן.. רק תבקשו לפני..
זהו. שבת שלום

אז ככה

יוספטל - אילת לרוב יש חניה, אם אין איזה נהג מונית מפגר שתופס אותה. הגישה למיון עצמו קלה וקצרה. בל נשכח שמדובר בקופ"ח גדולה, ובי"ח זה לא בדיוק השם המתאים. מבחינת מיטות, מדובר בבי"ח קטן למדי 8 מיטות+ 1.5 מיטות שהן חלק מהמ. הפדיאטרית+ מיטת החייאה+2 מיטות לטיפולים, מיטת טרואמה בפונטציה. הצוות שם נחמד מאד, יש מקום למילוי טפסים והכל, מקבלים אותנו יפה ועובדים איתנו בצורת משפחה מרוב שהתחנה קטנה והצוות שם קטן. סכ"ה נחמד מאד. רק מה, אני מרחם על האנשים שיפצעו אם יהיה אר"ן רציני בעיר. האר"ן יעבור לביה"ח ויהיה חייב להעשות ויסות שניוני דחוף ואינטנסיבי בכדי להציל כמות רצינית של אנשים. אבל דיה לצרה בשעתה!!!! יום נעים

את מיון יוספטל אני מכירה משלושה כיוונים:

א. עבדתי במיון בתור אחות חיילת ב. התנדבתי במד"א אילת במשך שנתיים ג. הייתי גם מטופלת שם איזה פעם (מעדיפה לא לזכור) מי אתה? אולי אנחנו מכירים? אפרת

e2h2

New member
בי"ח סורוקה

בי"ח סורוקה כניסה לביה"ח - כניסה מרשימה ביותר עם חניה ל-8-10 אמבולנסים, מרווחת ויפה+כניסה מיוחדת לחדר טראומה וחנייה מיוחדת לאמבו' שמגיע לחדר טראומה קבלה ע"י הצוות - צוות ממש נחמד לרוב הם סומכים על הבדיקות שהצוותים שלנו עושים, יחס ממש יפה הצוותים שלנו מקבלים מבנה ביה"ח - מבנה מרווח, עם פינה מיוחדת לרישום בשביל מד"א, מקומות ישיבה בכניסה למיון, מחוץ למיון חוץ מזה בי"ח ממש טוב ומקצועי ומרווח, חדר הטראומה של בי"ח סורוקה גם הוא ממש מרווח וכולל 10 מיטות טראומה, חדר המיון כולל בערך 75 מיטות

matanoppn

New member
יותר מרכז=]

מאיר- ככל שתהיה שם פחות יותר טוב=/ קבלה די דפוקה... סדר לא מובן בקומת המיון... חניה ל2-3 אמבולנסים בכניסה למיון... איזה חדר מד"א?! בפעמים שהייתי שם בקושי מצאתי את היציאה... בלינסון- קבלה די פ'סדר... חניה ל5-6 אמבולנסים... המיון הפנימי די קטן אבל כמה שאני יודע הוא בשלבי הרחבה... מיון כירורגי ואורטופדי עוד 5-6 מיטות... קבלה פ'סדר... אין חדר מד"א... השרון- בי"ח קטן, חניה ל4-3 אמבלונסים.. אין חדר מד"א.. סה"כ קבלה די טובה, מיון קטן... שניידר- אחלה בי"ח, חניה בשפע, קבלה נפלאה, יש חדר מד"א.. מיון מספיק גדול.. שלא נצטרך להגיע לשם=/ איכילוב- קבלה טובה, מיון גדול, חניה לא חסר... תה"ש- סה"כ פ'סדר, וד קצת חניה לא תזיק, [חוץ מסיפםור קטן שאחות ב'טעות' נתנה את המיטה שלנו למישו אחר..=/] כרמל [חיפה]- בפעם היחידה שהייתי בו הוא היה נראה די מגעיל... אבל הקבלה הייתה בסדר...

למעלה