דיון לגבי... סרבנות

דיון לגבי... סרבנות

בואו נפתח דיון רציני בנושא הסרבנות. כל אחד אמור לומר את דעתו לגבי סרבנות.

הנה דעתי לגבי סרבנות

יש סרבנות ממצפון ויש סרבנות מפחד. אני מכבד סרבנות ממצפון, אך אני מתנגד לסרבנות מפחד. סרבנות ממצפון זה כשחייל מקבל פקודה לא חוקית (כמו להשפיל מישהו, לפגוע במישהו חף מפשע וכו...) והוא מסרב לבצע אותה, כאן מדובר בחייל גיבור אשר עשה את הדבר הנכון. יש גם סרבנות מפחד, כאשר החייל מסרב לבצע פקודה הכרחית (כמו הרופא שסירב ללכת למבצע צבאי לפני חודש - למה הוא סירב? כל מה שהוא היה אמור לעשות זה להציל חיים, לא לקחת), שכאן מדובר בחייל שהוא באמת פושע מלחמה וכנראה הלך לקרבי רק כל עוד הוא ייקבל פנסיה גדולה ובעצם לא יילחם. אני תומך בסרבנות מצפון, אך אני מתנגד לסרבנות מפחד.

כבר היה דיון

ואפילו מורכב מאוד. את העמדה שלי באופן כללי ניתן למצוא בהודעה שפירסמתי והפכה למאמר בפורום, ובמכתב השמיניסטים עליו התגאתי לחתום. אני רוצה גם לצטט את שולמית אלוני שאמרה שישראל היא אומנם דמוקרטיה מבחינה פורמאלית ויש בחירות חופשיות וכדומה אך אין דמוקרטיה מהותית - דהיינו, ריסון רצון הרוב כדי להגן על זכויות המיעוט, שזה דבר שאפלטון עוד דיבר עליו פחד מ"הדיקטטורה של הדמוס".

במהלך השנה אקרובה אני אתגייס

לשורות צה"ל (ולא נתווכח על משמעות ראשי התיבות הללו), אך באם יבקשו ממני לשרת את הכיבוש אסרב.

ממש לא נכון

אין לי בעיה להיות חייל קרבי כל עוד אני שומר על גבולות מדינת ישראל על הריבונית, אם יציבו אותי לשמור על הגבול בין ישראל למצרים - חוץ מהעובדה שזה חור ויקח לי חמש שעות להגיע הביתה כל סופ"ש - אני אשמח מאוד.

EverMan

New member
ברמה"ג - שיריון בעיקר

שיריון והנדסה ... בהר דב - גדוד של גבעתי. גולני נכון להיום תופסים 2 ערים (כל עיר נחשבת גזרה) באיו"ש , ואת רפיח (הם החליפו את השטח עם צבר של גבעתי תמורת הר-דב)

Azazel

New member
זה ממש לא מדויק.

ריסון רצון הרוב ו"זכויות" המיעוט הן שונות ומשונות. אין לי שום רצון להגן על זכות המיעוט העשיר לקניין, וכד'. הדמוקרטיה היא כלי ולא מטרה, וחשוב מאוד להבין את זה. המטרה היא מצב שבו כמה שיותר אנשים יהיו מרוצים, לפחות לדעתי.

Antropus

New member
אני מניח

שהכוונה היתה לזכויות שוות למיעוט ולרוב. אתה צודק שדמוקרטיה היא רק שיטה, אבל המטרה שלה לתת לכל אדם הבריא ברוחו את הזכות לקבוע את גורלו שלו ואת זה של הציבור, כל עוד הדבר אינו פוגע בזכויות חברו. בשביל לרצות אנשים לא חייבים דמוקרטיה - ע"ע סינגפור.

rango

New member
סרבנות זה מגעיל אותי

סרבנות לשרת בצה"ל מכל סיבה זה מגעיל ואגואיסטי. לכול אחד עם עיותיו השונות אפשר למצוא תפקיד בצבא ואם לא בצבא אני בטוח ששרות לאומי של 3 שנים (לבנים) בבית חולים וכו יכפר על הכל. לדעתי הרבה אנשים מטפסיפ על נושא הסרבנות רק בכדי להשטמת משרות של 3 שנים מסיבות שהם ממש לא סרבנות נמאס לי מהסרבנים

למעלה