דיון לחברה שבפורום

pop444

New member
דיון לחברה שבפורום

אני לא מאמינה שצריך לצאת מהארון בשביל אנשים, אלא רק בשביל עצמך. לא צריך לעשות הודעות ולשלוח פקסים כאילו זה דבר שונה שיש להודיע עליו. אני לעולם לא הגדיר את עצמי בהגדרה חד מימדית שפתאום אנשים מתחילים להיות מודעים אלייה. אפשר להגדיר כל דבר אבל עצם ההגדרה והצורך בה כדי שלאנשים יהיה יותר קל להבין מגבילה. כשלא הייתה הגדרה אז זה לא היה קיים? אז עכשיו שיש הגדרה אנשים פתאום מודעים וברור להם הכל? רציתי לדעת מה אתם מרגישים בקשר לזה, האם אתם מרגישים צורך להודיע לאנשים עכשיו שיש הגדרה לעניין? אני לא מתכוונת שאני מתביישנת מזה, אבל אין לי צורך ל"צאת מהארון" כי אף פעם לא נכנסתי אליו....

Limbonic Art

New member
לצאת מהארון?

לא נראה לי שאנשים כאן נמצאים במטרה לצאת מהארון או לתת לעצמם הגדרה, אלא יותר בשביל להרגיש שהנה יש מקום בו נמצאים אנשים רגילים לכל דבר, אבל שונים מרוב האנשים המיניים שבחוץ מדוע אם אנשים מבינים זה מגביל אותם? לי זה נראה יותר תחושת הקלה ש"היי הכל בסדר ואני לא היחידה בעולם" אני הודיע מי אני (בנושא זה) למי שייצטרך לדעת, למרות שעוד מלפני קיומו של הפורום - הסביבה בעצמה הגדירה אותי ככזאת - אז חסכו לי "יציאה מהארון"
הכי חשוב- שלי טוב עם מי שאני ואז אין צורך בהתנצלות, הצטדקות וכו'...

dnielc

New member
אני דווקא

כן התחלתי "לצאת מהארון", בעיקר אחרי שנפתח הפורום, כשרק אז ידעתי לשייך את עצמי להגדרה המדוייקת. לא ידעתי לומר- "אני X". בסביבה הקרובה תמיד הייתי ה"מוזר" מבחינה מינית, ובסך הכל ידעו שאני שנים לא מחפש אקטים מיניים, אבל המילה "א-סקס" לא הייתה בלקסיקון. לעומת זאת, כשאני פוגש אנשים חדשים והנושא רלוונטי לשיחה אז אני כן "יוצא" ואומר שאני א-סקס. התגובות שונות ומשונות, אבל כבר שמעתי לא מעט- "היה איתי בטירונות אחד כזה...".

למה להסתיר?

אני לא אומרת לצאת בהצהרות, אבל אם שואלים אותך משהו על זה, מה רע בלענות "סקס לא מעניין אותי בכלל"? בקשר לשאלות ה"כשלא הייתה הגדרה...", אז תשמעי,אנחנו בני אדם, אנחנו יצורים חברתיים. קשה לבנאדם להגדיר משהו שהוא לא ראה במקום אחר. אני בטוחה שילדה בת 15 שהתאהבה בחברתה ב1437 לא ממש ידעה להגיד מה קורה איתה. אז כשפותחים פורום כזה, ברור שיהיו אנשים שפתאום ידעו להגדיר משהו שהיה לא מובן להם, ובמובן מסוים מתרחבת התודעה החברתית לעניין ואנשים מגדירים את עצמם יותר בקלות. בקשר להרגשת צורך להודיע לאנשים..אני לא יודעת. אני באופן כללי לא אוהבת הגדרות, אבל גם לפני הפורום לא הייתה לי בעיה להגיד לאנשים "לא יודעת, אני לא ממש בטוחה מה זה משיכה מינית" ודברים כאלה.

shiptz

New member
כי לפעמים אתה נמצא בסביבה חדשה

שההכרות שלך עם האנשים בה די בסיסית ולא נעים ישר להכניס את עצמך למקומות כאלה לא ברורים. לפחות זו דעתי ...

אפשר להבין

אני לא אומרת לצאת בהכרזות ולהתחיל להסביר לאנשים מה זה א-מיניות. גם הצעתי לא לקרוא לזה בשם הזה, אפשר גם להגיד משהו יותר בסגנון "אהא.. כן.. כרגע אין לי כוח לדברים האלה.."

p019

New member
ההנחות של החברה מכניסות לארון

האמת, תמיד רציתי שכל מי שמסביבי ידע שאני א-מינית. או יותר נכון, חשוב לי שידעו שאני לא מינית. אני מקווה שהנקודה שלי ברורה. אבל מצד שני, אני גם לא רוצה לפתח דיון על הנושא עם כל אדם שאני מקירה. אם האנשים שהיה חשוב לי לשמוע את דעתם, כבר דיברתי על הנושא. לצורך כך נתתי לחברה שלי שיודעת אישור לספר לאנשים שאני א-מינית - במקרה שהנושא יעלה (לדוגמה - ישאלו אותה אם אני אהיה מעוניינת להקיר מישהו). ובקשר לשאר האנשים - אם זה יעלה לדיון, אני יציין את זה. אחרת- זה לא עקרוני מספיק כדי שאני יעלה את זה בעצמי.

למעלה