דיון לחג!

ringo rulz

New member
דיון לחג! ../images/Emo11.gif

האם אתם בזמנכם הפנוי מאזינים לרדיו/צופים בטלוויזיה/קוראים עיתונים בשפה הערבית? אם כן, במה אתם אוהבים לצפות/להאזין? האם אתם חושבים שזה חשוב להתוודע לערבית גם מחוץ לשיעורים ולכיתה? חג שמח.

10th Man Down

New member
אני ../images/Emo9.gif

לא יוצא לי ממש. ז"א, אני זוכר שבי"א בערך פעם אחת ישבנו כמה חברים לראות אל ג'זירה, אבל לא ממש ניסינו להבין מה הולך שם
בכל מקרה, אם כבר אני ראה חדשות בעברית ומראים קטע בערבית, אני מנסה להבין מה אומרים שם בלי להיעזר בתרגום
ואני חושב שזה חשוב, כמו בכל שפה- הכיתה והשיעורים זה לא הכל, וצריך להתאמן עם הדבר ה'אמיתי'- ספרות, חדשות, עיתונים- כדי להשיג רמה גבוהה באמת.

Walk On Water

New member
בטח חשוב!

לא שיוצא לי יותר מדי, אבל זה נחמד. תמיד כשיש בחדשות קטע בערבית אני מנסה להתעלם מהתרגום ולהבין לבד
האמת שניסיתי לקרוא את 'האלכימאי' בערבית. זה מטורף! השפה הזו קשה מדי אפילו לחברה שלי, שהיא בחורה ערביה שלומדת במגמת ספרות בבית ספר שלה

shi1she

New member
כולם אומרים שזה חשוב...

אבל אף אחד לא באמת עושה את זה... גם אני, חושבת שזה חשוב כמובן אבל אף אחד לא כל כך אוהב לעשות את זה... ז"א כשתפתח טלויזיה תוכנית בערבית - לא בדיוק תהיה הדבר הראשון שתחפש... וכך גם בכל אמצעי תקשורת אחר... כמובן שכולנו כששומעים איזו כתבה בערבית מנסים להבין... אם כן משהו, אז זה רק אולי עיתונים או כתבות באינטרנט, כי זה גם הרבה יותר קל להבין כשזה גם כתוב, מה גם שהרבה מאוצר המילים שלומדים בביה"ס הוא אוצר מילים של עיתונות כך שזה יותר קל להבין...

anna the best

New member
../images/Emo39.gif לדעתי זה מאוד תורם ללימוד השפה,

כל שפה. אני ממש ממש ממש רוצה לקרוא עיתונים בערבית. אבל אני לא מתכוונת לנסוע לאיזה ישוב ערבי בשביל זה. מישהו יודע איפה אפשר להשיג עיתונים בערבית (רצוי בפ"ת, רה"ע, או ת"א)? ולפעמים אני רואה חדשות בערבית... זה כזה מגניב! ויש כמה מילים שאני מבינה... למשל על התקרית של המטוסים הישראלים בסוריה ראיתי בחדשות בערבית! אבל לצערי אני לא רואה הרבה בערבית..=\

שלום לכולם :)

אני דווקא מידי פעם "זורק מבט" לכמה אתרי בית של עיתונים בערבית - באינטרנט. אני נכנס לאתרים האלה פעם בשבוע אולי. אני לא מבין את הכל אבל מסתדרים... מצורפים כמה לינקים של אתרי-עיתונים עוד לינק: אנהאר - النهارhttp://www.annahar.com/ זהו :) יום טוב.

ringo rulz

New member
ננסה שוב את הלינק שלא עבד משום מה ../images/Emo46.gif

www.sahafa.com נקווה

roeyroey1

New member
המלצה

אני ממליץ לגלוש באתר האינטרנט של אלג'זירה ולתרגם ידיעות בעיקר על מדינת ישראל, בעזרת המילון האינטרנטי של איילון שנער. זה עוזר להרחיב את אוצר המילים בצורה משמעותית ונותן מושג על זווית הראייה הערבית כלפי מדינת ישראל. בנוסף אני ממליץ לחפש תוכניות לילדים בערבית שמשודרים למרבה ההפתעה בערוץ 11 בימי שישי, בשעות הצהריים המוקדמות, השפה בתוכניות הילדים מובנת יותר ובנוסף יש תרגום.

אהה יפה !

תכניות טלויזיה לילדים עם תרגום זה נשמע טוב... חחח - ננסה :) ודרך-אגב זו בכלל לא הפתעה, היות ששידור תכניות בערבית מחוייב בהתאם לחוק רשות השידור. כמו-כן יש בערוץ 22 בשעות הצהריים של יום שישי תכנית אקטואליה בערבית (באולפן החדשות של חדשות הערוץ). אז כל שנותר לאחל... צפיה וקריאה מהנה

כן!

זה כל כך כיף. כשלמדתי בבצפר המורה לערבית הייתה מביאה לי עיתונים, ועכשיו אני נכנס לאתרי אקטואליה בערבית. זה פשוט כיף.

ממ..

לרדיו אני לא מאזין.. אבל רציתי פעם לראות אלג'זירה אבל צריך לשלם עליו.. פעם ראיתי החדשות בערבית ב-33 זה היה ממש נחמד אבל לא הבנתי כלום חוץ מואזיר אלחוכומה.. וזה ממש חשוב לדעתי, בכל זאת תרגול..

למעלה