דיון לסופשבוע..

דיון לסופשבוע..../images/Emo140.gif

ליאל-"זמרת מקיבוץ כינרת" האם אתם מכירים עוד זמרת שחיה בקיבוץ?, מה דעתכם על כך?,איזור המגורים משפיע על הזמרות?[ועל ליאל..?], האם אתם מעדיפים זמרת "קיבוצניקית",או זמרת שחיה חיים "עירוניים"?, האם יש לכך השלכות?,אולי בכלל זה לא מעניין אתכם..? אם יש לכם מה להגיד בנושא,אתם מוזמנים להשתתף בדיון...
סופשבוע מהנה לכולכם..

../images/Emo13.gif כן אני מכירה זמר שבא מקיבוץ

ועדין הוא גר דשם וקוראים לו שלום חנוך! לפי דעתי אלה שבאים מקיבוץ הם יותר תרבותיים...והם מביאים איתם שירים איכותיים והם פחות שחצנים וסנוביים!!! ואני מעדיפה זמרים שבאים מקיבוץ!!!!!

BARSASOS

New member
צודקת...

מי שבא מעיר עירונית כמו תל אביב או הרצליה או משהו כזה (לא שזה רע..) אז יש מצב שהוא יהיה יותר ...מממ...ממממ...סנוב:S בקיצור אני מסכימה עם מה ששירן אמרה...

יכול להיות...

אני חושבת שאלו שגרים בשכונות קטנות/קיבוצים,הם אנשים שיודעים לתת יותר,לעזור יותר,להתחבר יותר.. למדתי בהסטוריה [לימודים?עוד כמה ימים?.. :/] כמה דברים שאולי יסבירו לנו קצת יותר את הסיבות לכך: הקיבוץ-
מסגרת חברתית שוויונית של מאות חברים,שמקבלת החלטות משותפות.
לא היה רכוש פרטי,אלא התקיימה קופה משותפת..
עזרה הדדית.
שירותים משותפים[חדר אוכל/ספרייה וכ"ו..] וואו,אני לא מאמינה שממש הבאתי את הספר בשביל להעתיק לכם את זה.

nitzan111

New member
בעיני אין קשר בין סנוב

לאדם שחי בעיר. ממש לא. לפעמים בקיבוץ דווקא בגלל שזו קהילה קטנה. נוטים לרמוס אנשים שלא מסכימים עם השקפת העולם של הקיבוץ. חוץ מזה שהיום ברוב הקיבוצים בישראל כבר יש הפרטה. אבל אני כן חושבת שהקיבוץ נתן לליאל פן מיוחד.

../images/Emo45.gif וואלה..,שלום חנוך...

הוא באמת בנאדם מקסים,אחד שלא מתלהב וכ"ו..

../images/Emo176.gif חחח הדר קרועה../images/Emo6.gif

הביאה תספר בשביל להעתיק!!!... הדר'וש לאיזה כיתה את עולה?

../images/Emo4.gif

מיותר להגיד שלא באמת התכוונתי?
אבל באמת,אם את שמחה-גמאני שמחה.
[ולחשוב שבסך הכל ניסיתי להוכיח דברים מהספר. חחחחח...]

BARSASOS

New member
מממ...אבא שלי אמר לי

שיש קיבוצים שכשאתה מצטרף אליהם אתה נותן להם את כל הכסף שלך אבל- כל הכסף של כולם בקיבוץ הוא של כולם ואף אחד לא משלם ממש על הבית... אבל אני לא חושבת שהקיבוץ של ליאל הוא כזה..:S

nitzan111

New member
זה בדיוק "הקטע" של הקיבוץ

הסוציאליזם. הרכוש משותף לכולם. ומתחלק לפי צורך המשפחה. לא משנה עם אחד עובד הייטק ואחד מפעיל את שער הכניסה לקיבוץ שעתיים ביום, שתי המשפחות יקבלו שכר לפי גודל המשפחה וכו'. הבתים כולם שייכים לקיבוץ והם מתחלקים לפי מספר הנפשות בעיני השיטה אידיוטית זה לא פייר שאדם משכיל שלמד המון לא יקצור את הפירות של ההשקעה שלו. זה יוצר המון מתחים ורכילויות בתוך הקיבוצים. ובגלל זה בהמון קיבוצים היום זה כבר לא כך.

../images/Emo176.gif סוציאליזם וקפיטליזם../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif

הזכרת לי את שיעור היסטוריה!!! חחחחחחחחחחח

בקשר למה שניצן כתבה,אני חושבת..

שהדברים האלו,שיכולים להיות "השליליים" בכל הקשור לקיבוץ ,כל אדם שרוצה לגור שם צריך לקחת בחשבון..,אף אחד לא מכריח שום אדם להיות בקיבוץ,זאת זכות כמו כל עיר שאתה יכול לגור בה..וצריכים לקחת את הדברים הטובים ויותר ופחות,זה גם תלוי כיצד מסתכלים על זה.., אנשים שאוהבים שוויון שכזה,יכולים להסתדר עם זה. או שפשוט,כל מי שיגור בקיבוץ לא יהיה איש הייטק..

BARSASOS

New member
מממ...אבא שלי אמר לי

שיש קיבוצים שכשאתה מצטרף אליהם אתה נותן להם את כל הכסף שלך אבל- כל הכסף של כולם בקיבוץ הוא של כולם ואף אחד לא משלם ממש על הבית... אבל אני לא חושבת שהקיבוץ של ליאל הוא כזה..:S

למעלה